معرفی گل ربوتیا

کاکتوس ربوتیا C.Rebutia، جنسی ازخانواده کاکتوسها cactaceae است که بلندی آن درانواع مختلف به 4 تا 8 سانتیمتر میرسد. اندامی کروی شکل مرکب از غده های کوچک کنار هم و پوشیده از تیغ های کوچک دارد و علیرغم جثه کوچک گلهای نسبتأ درشتی به رنگهای قرمز، نارنجی و زردمیدهد.

«ربوتیا»ها ساقه ای کروی ساده یا چند گانه دارد. بر روی این ساقه ها شیار جانبی دیده نمی شود. اما غده هایی دارد که به صورت مارپیچ بر آن قرار گرفته است. پیوندهای بیشماری بین انواع خاردار و دارندگان تارهای ابریشمی سفید آن صورت گرفته است.

از جمله دارندگان تارهای سفید ابریشم مانند «ر. سنیلیس» و از جمله گونه های فاقد این گونه تارها «ر. مینوسکولا» و «ر. دمینوتا» و «ر. ویلاسیفلرا» قابل ذکر است. کلیه این انواع در اطراف و یا پایین ساقه خود گل های قرمز یا نارنجی رنگی به شکل قیف می دهد و این مطلب حتی در مورد نهال های جوان نیز صادق است.

این گیاهان را به آسانی می توان از راه کاشتن بذر تکثیر نمود. طرز کاشتن آنها مانند «اچینو کاکتوس»هاست. در بهار تا زمانی که غنچه های گل آنها به اندازه 5 میلیمتر نرسد نباید به گیاه آب داد زیرا در غیر این صورت خطر ریزش گل ها وجود دارد.
 

نگهداری از گل ربوتیا

نور مناسب ربوتیا:

ربوتیا در مکانی روشن رشد می کند و می تواند شرایط مختلفی را هم تحمل کند. خیلی از گونه های این کاکتوس می توانند شرایط آفتاب کامل تا اندکی سایه را دوام بیاورند.
 

آبیاری کاکتوس ربوتیا:

در طول فصل رشد ربوتیا، بهار و تابستان، اجازه دهید خاک گیاه در بین دو آبیاری تقریبا خشک شود و سپس گیاه را به خوبی آبیاری کنید. آبیاری را در فصل زمستان کاهش دهید.
 

دمای مناسب ربوتیا:

همانطور که گفتیم ربوتیا در مناطق کوهستانی می روید و دمای بالا را دوست ندارد. پس گیاه را در معرض گرمای بیش از حد قرار ندهید.
 

خاک کاکتوس ربوتیا:

خاکی غنی، با زهکشی خوب، خاک مناسب برای کاشت ربوتیا است.
 

تکثیر

کاشت گیاهچه‌هایی که گیاه تولید می‌کند، یکی از آسان ترین و بهترین روش‌های تکثیر ربوتیا است. این گیاهچه‌ها بعد از مدتی به صورت دسته‌ای دور گیاه مادر را می‌گیرند. برای تکثیر گیاه به این روش، ابتدا اجازه دهید گیاهچه‌ها تا اندازه‌ای رشد کنند. سپس آنها را به کمک یک تیغ یا چاقوی تیز و استریل با احتیاط از گیاه مادر جدا کنید. گیاهچه‌های جدا شده را برای چند روز بر روی یک دستمال کاغذی قرار دهید تا محل زخم‌شان خشک شود.

بسته به وسعت محل زخم، زمان خشک شدن آن متفاوت خواهد بود. زمانی که زخم بست، تعدادی گلدان کوچک را با خاک تازه مخصوص کاکتوس پر کنید و گیاهچه‌ها را در آن بکارید. گلدان‌ها را در مکانی گرم و مرطوب قرار دهید و تا زمانی که رشد جدید را در آنها ببینید، در این مکان نگهداری‌شان کنید. زمانی که گیاهان جدید مستقر شدند و جان گرفتند، آنها را به گلدان کاکتوسی با سایز استاندارد منتقل کنید.
 

تعویض گلدان

هر زمان که احساس کردید گلدان گیاه برای رشد بیشتر آن فضای خالی ندارد، تعویض گلدان را انجام دهید. بهتر است تعویض گلدان گیاه را برای فصل‌های گرم سال بگذارید. برای تعویض گلدان گیاه ابتدا اجازه دهید خاک گلدان کاکتوس‌تان خشک شود. سپس به کف و دیواره‌های گلدان چند ضربه آهسته وارد کنید، خواهید دید که گیاه به راحتی از داخل گلدان خارج می‌شود.

خاک قدیمی اطراف ریشه گیاه را به آرامی با دست جدا کنید و در این هنگام هر گونه ریشه مرده، خشک شده و گندیده را هم از گیاه جدا کنید. به ساکولنت‌تان قارچ کش بزنید. گلدانی تنها یک سایز بزرگ تر از گلدان قبلی گیاه فراهم کنید و ساکولنت‌ را در آن بکارید، سپس گلدان را با خاک تازه و مخصوص کاکتوس پر کنید. گیاه را برای ۱ هفته یا بیشتر آبیاری نکنید، تا خطر پوسیدگی ریشه‌ها کاهش یابد.

اگر گلدانی که گیاه را در آن می‌کارید چند سایز بزرگ تر از گلدان قبلی باشد، رشد گیاه با اختلال مواجه خواهد شد. چرا که گیاه با قرار گیری در گلدان بزرگ جدیدش، تمام انرژی خود را صرف تولید ریشه برای پر کردن فضای خاک می‌کند و انرژی اضافه‌ای برای رشد برایش باقی نمی‌ماند. برای تعویض گلدان این کاکتوس حتما از دستکش استفاده کنید.
 

این گیاه مناسب چه مکان هایی است 

همانطور که اشاره شد این گیاه نور پسند می باشد و نیاز چندانی به رطوبت ندارد بنابراین باید در مکان هایی پرورش یابد که ضمن داشتن نور کافی دمای مناسبی نیز داشته باشد چرا که دماهای خیلی بالا و خیلی پایین موجب آسیب رسیدن به این گل می شود.
 

نکات خاص ربوتیا 

از آبیاری بیش از حد این گل خودداری کرده چرا که رطوبت زیاد موجب پوسیدگی ریشه ربوتیا می شود و همچنین از اسپری نمودن آب بر روی این گل خودداری کنید.


منابع
https://saednews.com
https://www.beytoote.com
https://www.bloghnews.com
https://www.golator.com