تاریخ الفبا و خط کلدانیان مسیحی
کلدانیان مسیحی بخشی از تمدن سریانی بهشمار میآمدند و در خواندن و نوشتن استاد بودند و زبردستی، استفاده از خط برای آنها از اهمیت بالایی برخوردار بود. با ما همراه باشید با بررسی بیشتر تاریخ الفبا و خط کلدانیان مسیحی.
پایتخت (یا بزرگترین شهر) کلدانیان بیت یاکین نام داشت و در کرانه سمت چپ فرات، میانِ بصره و ناصریه در عراق کنونی قرار داشت. حاکم کلدانیان نیز پادشاه بیت یاکین نامیده میشد. همانطور که بابلیها پادشاهِ خود را پادشاهِ بابل مینامیدند.
کلدانیان مسیحی (قومی از سرزمین کلده) در کتاب المنجد آمده که لغت کلدانی در حقیقت و اصل مانند سریانی است کلدانیان امروز طایفهای مسیحیاند.
تقسیم بندی
کلدانیان مسیحی اواسط قرن شانزدهم میلادی به دو دسته:
1.کنیسه کلدانی کاتولیک
2.کنیسه نسطوری تقسیم شدند.
کلدانی های ساکن کجا بودند؟
که کلدانی های کاتولیک بیشتر ساکن عراق باشند و نسطوریها از ۸۰ هزار نفر کمترند و خط این کلدانیان نوعی سُریانی بوده و می گویند باقیمانده آرامی و با خط نبطی نزدیک بوده است و خط نسطوری شاخه ای از سُریانی می باشد و فرقه نسطوری به واسطه تطبیق دادن دین مسیح با منطق و فلسفه از قسطنطنیه رانده شده و به ایران پناه آوردند در (زمان قباد پدر انوشیروان)، تنها مذهبی بود از آیین مسیح که در ایران آن روز رواج یافته بود.
کلدانیان مسیحی و خواندن و نوشتن
کلدانیان مسیحی بخشی از تمدن سریانی بهشمار میآمدند و در خواندن و نوشتن استاد بودند و زبردستی شگفتی در سحر و جادو و علوم غریبه داشتند. به طوری که در دوران حکومت ایرانیان کلمه کلدانی به معنای ستارهشناس و جادوگر به کار میرفت (از جمله در کتاب دانیال نبی و در نوشتههای استرابو).
کلدانیان مسیحی و پیشرفت
استفاده از خط در دوران کلدانیان مسیحی رواج زیادی داشت و آنها توانستند کتابت زیادی انجام دهد. در دوران کلدانیان مسیحی دانش ریاضیات و اخترشناسی پیشرفت فراوانی کرد و تقسیم شبانهروز به ۲۴ ساعت و هر ساعت به ۶۰ دقیقه و هر دقیقه به ۶۰ ثانیه، و تعیین ماههای خورشیدی و قمری و پیشبینی خورشیدگرفتگی و ماهگرفتگی و جز اینها، در این دوره رخ دادهاست.
در پایان:
جا دارد که از دلسوزی، همراهی و راهنمایی اساتید معظم و ارجمند خود برای کسب هنر و دانش خوشنویسی، تاریخ هنر جهانی اسلام، بر خود وظیفه میدانم در کسوت شاگردی از زحمات ارزشمند استاد مسعود نجابتی، استاد عبدالرسول یاقوتی، استاد ناصر طاووسی، استاد ابوالفضل خزایی تقدیر و تشکر نمایم. از خداوند متعال برای این اساتید عزیزم، سلامتی، موفقیت و همواره شاگرد پروری را مسئلت دارم.
شاگرد شما، ابوالفضل رنجبران
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}