قد و وزن کودک 14 ماهه به  شرح زیر است:

 
دخترها
قد دختران 14 ماهه معمولاً در حدود ۷3,۷ سانتی‌متر تا ۷۵/۲۵ سانتی‌متر است. وزن آن‌ها در این سن در حدود 8,۴۰۰ کیلوگرم تا ۹/۳۱۵ کیلوگرم است.
 
پسرها
قد پسران در این سن به طور متوسط بین 74/63 سانتی‌متر تا ۷۶/۷۵ سانتی‌متر است. وزن پسران 14 ماهه در این سن به طور میانگین بین 9,۲۰۰ کیلوگرم تا ۱۰/۰۳۵ کیلوگرم است.
 

غذای کودک 14 ماهه

کودک چهارده ماهه احتمالاً غذاهای جدید بیشتری می خورد، اما ممکن است برخی از غذاهای مورد علاقه خود را که قبلاً دوست داشت را رد کند. اجازه ندهید که شما را از ارائه آنها باز دارد. کودک واقعاً هنوز در حال کشف این است که کدام غذاها را دوست دارد و به کدام غذاها اهمیت نمی دهد.
 
کودک چهارده ماهه من چقدر باید بخورد؟
یک کودک چهارده ماهه باید روزانه سه وعده غذایی و دو میان وعده بخورد. روزانه انواع غذاها را در همه گروه های غذایی – سبزی ها، میوه ها، غلات، پروتئین و لبنیات به او بدهید. پزشکان می گویند که اکثر کودکان نوپا تقریباً به ۱۰۰۰ کالری در روز یا حدود ۴۰ کالری برای هر سانتی متر از قد خود نیاز دارند. وعده های غذایی را به اندازه یک چهارم یک وعده بزرگسالان ارائه دهید. سپس، به کودک اجازه دهید بر اساس اشتهای خود انتخاب کند که چه مقدار بخورد.
 
به کودک چهارده ماهه چه غذا بدهیم؟
به کودک چهارده ماهه خود شیر کامل (مگر اینکه پزشک توصیه دیگری کرده باشد) یا شیر مادر را ادامه دهید. یک کودک چهارده ماهه باید ۷۰۰ میلی گرم کلسیم در روز دریافت کند. بنابراین اگر کودک شما کلسیم را از هیچ منبع دیگری دریافت نمی کند، باید هر روز حدود سه فنجان شیر ۲۳۲ سی سی بنوشد. در مورد انتخاب غذا، تنوع کلیدی است. درست مانند شما، کودک نوپا نیز باید غذاهای متنوعی از تمام گروه های غذایی مختلف بخورد. در این سن، نیازی به محدود کردن چربی‌ها ندارید – زیرا یک کودک چهارده ماهه برای رشد مغز به آنها نیاز دارد – اما قطعاً باید از دادن غذاهای بیش از حد نمک‌دار و تنقلات شیرین به او اجتناب کنید. تا حد امکان از غذاهای طبیعی و فرآوری نشده استفاده کنید. اکثر کودکان چهارده ماهه قادر به برداشتن غذا و تغذیه خود هستند. اما آنها همچنان در معرض خطر خفگی می باشند، بنابراین به له کردن غذاها یا نگه داشتن قطعات بسیار کوچک و آسان برای جویدن ادامه دهید. غذاهایی مانند بادام زمینی، هویج خام کامل و آب نبات های سفت هنوز برای یک کودک چهارده ماهه سخت هستند. انگور و گوجه گیلاسی برای جلوگیری از خفگی باید به قطعات بسیار کوچک بریده شوند.
 

فاکتورهای مهم و تاثیرگذار بر رشد قد و وزن کودک

 
وارثت و ژنتیک
مهم‌ترین عامل، فاکتور وارثتی و ژنتیکی است که از والدین به کودک به ارث می‌رسند اما در کنار عوامل ژنتیکی، فاکتورهای مهم دیگری می‌توانند تعیین‌کننده قد و وزن کودک باشند که از قضا قابل کنترل و مدیریت هستند و می‌توان با رعایت نکات بهداشتی و مراقبتی در خصوص مدیریت این فاکتورها به رشد مناسب کودک کمک کرد.
 
موعد زایمان
اگر کودک در زمان مقرر و مناسب متولد شود قد و زن نرمالی خواهد داشت. اگر بعد از موعد مقرر به دنیا بیاید ممکن است بزرگ‌تر از حد متوسط باشد و اگر پیش از موعد متولد شود (نوزاد زودرس) به احتمال زیاد کوچک‌تر از میانگین جمعیت خواهد بود.  
 
سلامت و شرایط مادر در دوران حاملگی
مادارنی که بارداری سالمی دارند معمولاً نوزادان‌شان از وزن و قد متناسب برخوردار هستند. مادران بارداری که اضافه وزن دارند، دیابت دارند و در دوران بارداری ورزش نمی‌کنند ممکن است صاحب نوزادانی شوند که اضافه وزن و یا کوتاهی قد دارند. سیگار کشیدن مادر و نداشتن رژیم غذایی مناسب در دوران حاملگی نیز می‌تواند باعث شود نوزاد کوچک‌تر از حد میانگین به دنیا آورد.
 
جنسیت نوزاد
همانطور که در مطالب بالا مشاهده کردید معمولاً کودکان پسر رشد بیشتری نسبت به کودکان دختر دارند. حتی در بدو تولد نیز معمولاً نوزادان دختر نسبت به پسران کوچک‌تر (از لحاظ ‏قد و وزن) هستند.
 
تغذیه
نوزدانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند روند رشدشان آهسته‌تر است اما معمولاً در دوران کودکی رشد بهتری نسبت به همسالان خود که با شیر خشک تغذیه شده‌اند، دارند. همچنین کودکانی که رژیم غذایی، سالم، متنوع و کاملی دارند و از همه گروه‌های مواد غذایی در جیره غذایی روزانه آن‌ها گنجانده شده است نیز، رشد بیشتر و متناسب‌تری خواهند داشت.
 
سطح ترشح هورمون‌ها
کودکانی که سطح ترشح هورمون‌های آن‌ها متعادل و متناسب است رشد مطلوبی دارند اما اگر سطح ترشح هورمون رشد در کودک بالا یا پایین باشد ممکن است رشد او با اختلالاتی همراه باشد. به عنوان مثال کودکانی که کم‌کاری تیروئید دارند سرعت رشدشان کمتر از همسالان‌شان است.
 
مصرف داروها
مصرف برخی داروها می‌تواند بر روند رشد کودک تاثیر منفی داشته باشد به عنوان مثال مصرف کورتیکواستروییدها می‌تواند باعث کند شدن رشد و نمو کودک شود.
 
مسائل بهداشتی و سلامتی
بدیهی است که کودکانی از بیماری‌های مزمنی مانند سرطان، بیماری‌های کلیه، فیبروز کیستیک، بیماری‌های خودایمنی، مشکلات گوارشی و … رنج می‌برند رشد کندتری نسبت به همسالان خود داشته باشند. معمولآً این گونه بیماری‌ها علاوه بر ضعیف کردن سیستم ایمنی بر جذب مواد مغذی مورد نیاز برای رشد کودک نیز تاثیر سوء دارند و می‌توانند در روند رشد کودک اختلال ایجاد کنند.
 
خواب
بارها در مقالات مختلف اشاره کردیم که بخش بزرگی از فرایند رشد و نمو در کودکان به هنگام خواب و استراحت رخ می‌دهد. کودکانی که خواب باکیفیت و کافی دارند، رشد مطلوب‌تری نیز دارند.
 
سبک زندگی
کودکانی که در خانواده‌های شاد و پرتحرک زندگی می‌کنند و به مسائل عاطفی آن‌ها به خوبی رسیدگی می‌شود رشد بهتری نسبت به همسالان خود دارند.