مرسدس بنز سلول سوختي Blue Zero


 






 

مرسدس بنز باز هم در عرصه توليد خودروهاي سلول سوختي با ميزان آلايندگي صفر ، نوآوري جديدي را به دنيا معرفي کرد و آن مدل Blue Zero است که مي تواند با يک بار سوخت گيري، قريب به 700 کيلومتر مسافت را طي کند. هدف کمپاني از توليد Blue Zero عرضه خودروي خانوادگي مجهز به سلول سوختي بوده که بتواند در آينده اي نزديک به کمک مردم بيايد. براي اين کار مرسدس بنز پيشرانه اي 3 سيلندر و يک ليتري توربو با قدرت 67 اسب بخار در دور موتور 3500 را روي اين مدل سوار کرده که توليد دي اکسيد کربن آن به 32 گرم در طول 100 کيلومتر مي رسد. اين مدل که با چنين شرايطي مي تواند مسافت 600 کيلومتر را طي کند ، به کمک باتري ليتيومي قرارگرفته در ميانه اکسل هاي عقب نيز قادر به طي کردن 100 کيلومتر است. اين باتري قابليت شارژ 20 کيلو واتي در يک مقطع زماني کوتاه و توليد 18 کيلووات ساعت انرژي دارد که با سرعت ميانگين 50 کيلومتر به ميزان 30 دقيقه به آن در حرکت کردن ياري مي رساند و شارژ آن به کمک برق منزل حدود 6 ساعت به طول مي انجامد. حسن اين باتري هاي ليتيومي نيز نسبت به باتري هاي ديگر ابعاد جمع و جور، قدرت بالا، گنجايش زياد ذخيره انرژي، عمر طولاني و به دور از آلودگي بودن آن است.
مرسدس بنز براي اين سلول سوختي مفهومي از سه حالت رانندگي استفاده نموده: حالت اول، به کارگيري دو پيشرانه (يکي بنزيني و ديگري موتور الکتريکي) که اولي قدرت پيمودن 600 کيلومتر و دومي 100 کيلومتر را داراست. حالت دوم، سود بردن از باتري قدرتمندتر از نوع کنوني که با يکبار شارژ حدود 200 کيلومتر را بپيمايد. حالت سوم، توليد نوعي باتري براي طي کردن مسافت 400 کيلومتر، با حداقل دي اکسيد کربن توليدي. در هر سه حالت، از سيستم چرخ متحرک در جلو استفاده شده که انرژي خود را نيز از باتري ليتيومي با قابليت خنک شدن با قدرت 35 کيلو وات در ساعت و يک موتور الکتريکي با توانمندي رسيدن به گشتاور 320 نيوتن متر مي گيرد که اگر در مقام مقايسه برآييم چنين شرايطي را تنها يک پيشرانه v6 در دور موتور 2500 مي تواند توليد کند. اين اتومبيل مي تواند در کمتر از 11 ثانيه به سرعت 100 کيلومتر بر ساعت دست يابد و حداکثر سرعتش را به 150 کيلومتر برساند که بصورت الکترونيکي محدود گرديده است. هم چنين پروفسور«هربرت کولر» مدير پروژه هاي سلول سوختي و تکنولوژي هاي آينده دايملر مي گويد که زير ساخت هاي اوليه براي احداث جايگاه هاي عرضه انرژي هم براي اين مدل در نظر گرفته شده است.
مرسدس بنز در سقف اين مدل هم نظير A و B کلاس از ساختمان ساندويچي سود برده که اجازه مي دهد بتوان بهترين حالت فضا سازي را در يک اتاق کوچک در نظر گرفت و اين امر سبب شده حتي با داشتن طول 4/2 متر داراي قابليت حمل 5 سرنشين و فضاي بار عالي 500 ليتري باشد. دکتر«توماس وبر»از اعضاي هيئت مديره و مسوول پروژه هاي تحقيقاتي مرسدس بنز مي گويد که براي توليد اين مدل از پلت فرمي استفاده شدکه در آينده خودروسازان به سراغش مي روند. اين پلت فرم در عين سبکي، ايمن است و سبب کاهش مصرف سوخت هم مي شود. اين شرکت ابتدا در اواخر سال 2009 يک مدل از Blue Zero ساخته و در سال 2010 قصد دارد حتي نوع باتري آن را تغييرداده و از نمونه هاي کوچک تر استفاده کند.
مرسدس بنز که از رنگي با نام Alu-Beam در طيف هاي نقره اي، زرد و سبز، در اين مدل استفاده نموده با تکنولوژي هايي چون پيشرانهcdi، Blue Efficiency و CGi به همراه توليد، نگهداري و رانندگي با يک خودرو در مسافتي طولاني است.با اين وجود، بارها اعلام کرده که قصد ندارد به کمک خودروهاي الکتريکي، جايگاه خودروهاي بنزيني را به زودي از بين ببرد اما با سرمايه گذاري در اين بخش صنعت، به دنبال پر رنگ تر کردن نقش خودروهاي برقي با پيشرانه هاي مدرن در آينده است و E-Cell الکتريکي، قدمي محکم و بسيار مهم در پرونده آينده آن است.

منبع:نشريه نوآور شماره 63