نکات ريزخانه داري


 





 
*يکي از مهمترين نکاتي که در نگهداري از ترشي ها بايد به آن دقت کنيد،محل نگهداري ترشي است. در قديم بيشتر خانه ها زير زمين وسيع ،خشک و خنک داشتند که مکان خوبي براي قراردادن ترشي ها به شمار مي رفت، اما امروزه با تغيير شکل ساختمانها و کوچک بودن انباري ها، بيشتر خانمها مجبور مي شوند ظروف ترشي را داخل خانه نگهداري کنند. از سوي ديگر وسايل گرمازاي متعددي مانند شومينه، شوفاژ و بخاري دشمنان اصلي ترشي ها هستند.چون ترشي را بايد حتماً در جاي خشک و خنک نگهداريد تا کپک نزند. بنابراين در آپارتمانهاي کوچک جايي نيست جز اينکه اين چاشني هاي خوشمزه را داخل يخچال بگذاريد. البته اگر آپارتمان شما پاسيو يا تراس دارد اين قبيل فضاها هم براي نگهداري از ترشي ها قابل استفاده اند. فقط يادتان باشد اگر ترشي ها را درتراس يا حياط مي گذاريد، مکان سايه داري را برايشان در نظر بگيريد چون نور مستقيم خورشيد به ترشي ها آسيب مي رساند.
*هرگز با قاشق چرب يا خيس و يا چنگالي که به داخل ساير غذاها فرو برده ايد، به سراغ مخزن اصلي ترشي نرويد. دراين صورت بايد بدانيد که ترشي شما به سرعت کپک مي زند و غيرقابل استفاده مي شود. بهتراست قاشق مخصوصي را براي برداشتن ترشي داشته باشيد و هميشه آن را تميز و خشک نگهداريد.
*اگر مي خواهيد خودتان در خانه شور يا ترشي درست کنيد،مواد اوليه شما بايد کاملاً سالم و تازه باشد. علاوه براين ،بعد از شستشوي سبزيجات مختلف براي تهيه ترشي عجله نکنيد، بگذاريد مواد اوليه کاملاً خشک شوند و بعد آنها را با سرکه مخلوط کنيد.
*اگرامکان نگهداري ترشي در زيرزمين يا جاي خنک ديگربرايتان وجود ندارد، ترشي را در ظرفي درست کنيد که بتوانيد آن را داخل يخچال بگذاريد.
* از نگهداري ترشي در ظروف فلزي و آلومينيومي خودداري کنيد، چون اسيد موجود در سرکه به فلزات واکنش مي دهد، بهترين ظروف براي نگهداري ترشي ها، انواع ظروف شيشه اي و سفالي هستند.
منبع:نشريه اطلاعات هفتگي ،شماره 3407.