بيماري جنسي 5 درصد آقايان


 

نويسنده:دکتر غلامحسين قائدي*




 

برخلاف مشکل بيشتر مردان که از انزال زودرس شکايت دارند، بعضي از مردان در رابطه زناشويي اصلا انزال را تجربه نمي‌کنند و از اين مساله به شدت رنج مي‌برند. با اين که آمار اين گروه کمتر از گروه ديگر است اما ذکر توضيحاتي به عنوان راه‌حل مي‌تواند در رفع اين مشکل، کمک‌کننده باشد.
اصولا توقف يا تاخير در انزال را در برخي متون، ناتواني در انزال و تجربه ارگاسم با وجود تحريکات جنسي فراوان مي‌دانند. اين مساله از حالت خفيف که ارگاسم پس از يک رابطه زناشويي طولاني حاصل مي‌شود تا نوع شديد آن که مرد حتي پس از تحريک جنسي کافي نيز قادر به انزال نخواهد بود، متغير است. اين بيماري البته شيوع کمي (حدود 5 درصد) دارد. در برخي موارد، مساله انزال تاخيري يک مشکل ثانويه محسوب مي‌شود؛ يعني مسايل ديگري از جمله مصرف مواد يا داروهاي آرام‌بخش يا الکل و بيماري‌هاي روان‌تني در ايجاد آن نقش دارند. در برخي موارد ديگر، فشارهاي عصبي يا بيماري‌هاي اعصاب و عوامل رواني از جمله ترس از بارداري، احساس گناه، ترس از آلوده شدن طرف مقابل با انزال و ترس از رفع نياز از طرف مقابل مي‌توانند تاثيرگذار باشند.
براي قضاوت در اين باره بايد به سن فرد، کافي نبودن تحريک جنسي از نظر شدت و مدت و کانون توجه کرد. اين اختلال مي‌تواند تعميم‌يافته و تشديدشده و يا موقعيتي و محدود باشد.
در برخي موارد، يک مرد ممکن است به اوج لذت جنسي برسد ولي انزال به شکل برون‌ريز نداشته باشد. به اين حالت، «انزال پس‌گستر» مي‌گويند که عواملي از جمله برداشتن پروستات يا بيماري مانند ديابت يا مصرف داروها در ايجاد آن نقش دارند. به اين افراد توصيه مي‌کنم با يک مشاور متخصص گفت‌وگو کنند اما توصيه‌هاي کلي زير نيز مي‌توانند کمک‌کننده باشند:
مي‌توانيد از تمرين‌هاي خاص پيش از رابطه زناشويي و همچنين روش‌هاي تطبيق با اين مشکل و ايجاد هماهنگي و همکاري کامل کمک بگيريد. اين تمرينات با همکاري کامل و صبر و حوصله زوجين براي رسيدن به حداکثر سطح ارضاي جنسي توصيه مي‌شود. بسته به نوع مشکل، مي‌توان حتي در برخي از موارد، از دارودرماني نيز استفاده کرد. توضيحات بيشتر را بايد با مراجعه به کارشناس متخصص دريافت کنيد.

پي نوشت ها :
 

روان‌پزشک کلينيک سلامت خانواده*
 

منبع: www.salamat.com
ae