مقايسه3 روش تصفيه آب
مقايسه3 روش تصفيه آب
مقايسه3 روش تصفيه آب
توصيههاي دکتر انوشيروان محسني بندپي و دکتر احمدرضا يزدانبخش به متقاضيان خريد دستگاه تصفيه آب
اگرچه مردم، تمام اين دستگاهها را با نام کلي «دستگاه تصفيه آب» ميشناسند ولي مکانيسم اثر آنها با همديگر متفاوت است. در «صنايع غذايي» اين هفته، نظر چند تن از کارشناسان و صاحبنظران را در اين زمينه جويا شدهايم.
قديميترين روش تصفيه آب
دکتر انوشيروان محسنيبندپي، عضو کميسيون بهداشت مجلس، در اين مورد ميگويد: «تبخير و تقطير آب يکي از روشهاي موثر و در عين حال، پرهزينه براي تصفيه آب است. با اين روش، تمام ناخالصيهاي آب از آن جدا ميشود.» او ميافزايد: «اگرچه با تصفيه آب به اين روش ميتوان آب خالص به دست آورد ولي اين روش به جز در موارد معدود آزمايشگاهي، کاربرد ديگري ندارد. زيرا در آب علاوه بر املاح و ناخالصيهاي مضر، ترکيبات بيخطري وجود دارد که براي سلامت انسان زيان ندارند و نيازي به جداسازي آنها از آب نيست.»
روش تعويض يوني
دکتر احمدرضا يزدانبخش، عضو هيات علمي دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، در اين رابطه ميگويد: «روشهاي مختلفي براي تصفيه آب در دستگاههاي تصفيه آب خانگي وجود دارد. يکي از روشهايي که در اين دستگاهها مورد استفاده قرار ميگيرد، روش تعويض يوني است که بازده نسبتا بالايي دارد اما اين روش مستلزم تامين هزينههاي مربوط به تعويض رزينهاست. اگرچه در حال حاضر تکنولوژي تعويض يون براي تصفيه آب در کشور ما وجود دارد ولي اين رزينها قيمت نسبتا بالايي دارند و استفاده از اين روش براي تامين آب شرب، راه معقولي و به صرفهاي به نظر نميرسد.» دکتر انوشيروان محسنيبندپي نيز در اين خصوص ميگويد: «استفاده از اين روشها زماني مطلوب است که رزينها سالم باشند. در استفاده از روش تعويض يون، اين رزينها بايد به طور منظم تعويض شوند و اين کار از لحاظ هزينه مقرون به صرفه نخواهد بود. شايد بتوان از روش تعويض يون در مقياسهاي بزرگتري استفاده کرد ولي استفاده از آن در دستگاههاي خانگي معقول به نظر نميرسد.»
روش اسمز معكوس
دکتر يزدانبخش در اين خصوص ميگويد: «اگر قرار باشد املاح و ناخالصيهاي مربوط به آب شرب حذف شود، بايد نگاه به سمت روشهايي باصرفه اقتصادي بيشتر باشد. کشورهايي که در اين زمينه فعاليت ميکنند، با اتکا بر همين اصل از روشهايي مثل تصفيههاي بيولوژيکي، دنيتريفيکاسيون و ديگر روشها بهره ميگيرند. متاسفانه در کشور ما دستگاههاي تصفيه آب خانگي، هزينههاي بالايي را براي صاحبان آن به همراه دارد و اگر رقمهاي پرداختي در اين مورد را در کنار يکديگر قرار دهيم، خواهيم ديد که حتي توزيع آب تصفيهشده و بستهبندي بين مردم، هزينه کمتري نسبت به بکارگيري روشهاي تصفيه خانگي به همراه خواهد داشت.»
منبع:www.salamat.com
ae
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}