هشدارهاي لنزي


 

نويسنده:دکتر ايرج احدزادگان




 
سلامت چشم‌ها خيلي باارزش‌تر از آن است که به خاطر زيبايي مقطعي و گذرا به آن آسيب برسانيم. به همين دليل، استفاده از لنزها، به ويژه لنزهاي رنگي که براي زيبايي استفاده مي‌شوند، شرايط خاصي مي‌خواهد.

• نکته اول
 

لنز حتما بايد توسط چشم‌پزشک يا اپتومتريست تجويز شود؛ يعني کسي که خودش مشکلات و عوارض لنز را مي‌شناسد و مي داند که موقع بروز مشکل، چه بايد کرد. امکان دارد کسي لنز رنگي را از فردي ناآگاه بخرد و استفاده کند و هيچ اتفاقي هم نيفتد اما نمي‌توان به استثناها توجه کرد و سلامت چشم را شوخي گرفت.

• نکته دوم
 

لنزها بايد موقع نصب روي چشم بيمار، مناسب باشند؛ نه آنقدر تنگ که اصلا حرکت نکنند و براي قرنيه مشکل ايجاد کنند و نه آنقدر گشاد که حرکتشان زياد باشد و ديد را کم کنند يا از چشم خارج شوند.

• نکته سوم
 

نظافت باید رعایت شود. ما چشم‌پزشكان، زياد مي‌بينيم که بيماراني با مشکلات چشمي مراجعه مي‌کنند و متوجه مي‌شويم که آنها مثلا در دوران دبيرستان از دوستانشان لنز رنگي را امانت گرفته‌اند و براي اينکه لنز را در چشمشان تجربه کنند، از لنز مشترک استفاده کرده‌اند. يادتان باشد که اين لنزها به هر حال، يک شيء خارجي هستند و مي‌توانند به انتقال عفونت منجر شوند.

• نکته چهارم
 

از جمله شرايط استفاده از لنزهاي رنگي و زيبايي، مناسب بودن آنهاست. شماره لنز البته متفاوت است. گاهي اوقات، اين مساله در نظر گرفته مي‌شود. اگر اين 3 پارامتر (تحدب چشم، شماره لنز فرد و اندازه قسمت رنگي چشم يا عنبيه) در نظر گرفته نشود، لنزتان نامناسب خواهد بود و استفاده از آن براي سلامت چشمهايتان ضرر خواهد داشت. البته علاوه بر اينها، نوع لنز هم اهميت دارد. درصد عبور اکسيژن‌ لنزها متفاوت است. درصد وجود آب درون آنها هم متفاوت‌ است. سخت يا نرم بودن آنها نيز فاکتور مهمي است. خلاصه اينکه موضوع چشم و بينايي شوخي‌بردار نيست.
منبع:www.salamat.com