پنج گنج زيبايي


 





 
قرن‌هاست که انسان‌ها به دنبال اکسير جواني هستند. کيمياگران و پزشکان و بسياري از افراد مدعي پيدا کردن جادويي هستند که يا انسان را جوان نگه دارد يا جواني را به سالمندان بازگرداند. اما بسياري از ما از شيوه زندگي سالم که تغذيه درست هم جزئي از آن است، غافليم. در اينجا به پنج ماده غذايي که تامين‌کننده جواني، شادابي و زيبايي ما است، اشاره مي‌کنيم.
نزديک به چهار دهه است که محققان هفت کشور دنيا به اين نتيجه رسيده‌اند که استفاده از روغن زيتون از جمله دلايل اصلي کاهش بيماري‌هاي قلبي و سرطان در جزيره کرت در يونان بوده است. هم‌اکنون مي‌دانيم که روغن زيتون حاوي مقادير زيادي پوليفنول است؛ آنتي‌اکسيدان‌هايي قوي که مي‌توانند بيماري‌هاي وابسته به افزايش سن را از ما دور کنند. رژيم غذايي کشورهاي حوزه درياي مديترانه که روغن زيتون يکي از مواد اصلي آن است، از مدت‌ها پيش براي سلامت انسان از جمله کاهش خطر سکته مغزي، بيماري‌هاي قلبي، سرطان پستان، سرطان ريه و برخي از انواع فراموشي مفيد تشخيص داده شده بود.

در سال‌هاي دهه 70، گرجستان به عنوان کشوري که بيشترين تعداد صدساله‌ها را دارد، شناخته شد. گزارش‌ها نشان داد که راز طول عمر مردم اين کشور، خوردن ماست است. گرچه خواص ضدپيري ماست هنوز به طور کامل اثبات نشده ولي واضح است که ماست منبع غني کلسيم و محافظ استخوان است. از سوي ديگر، اين ماده غذايي حاوي باکتري‌هاي خوبي است که سلامت دستگاه گوارش را تضمين مي‌کند و ميزان ابتلا به بيماري‌هاي گوارشي وابسته به سن را کاهش مي‌دهد.

مردم جزاير سن‌بلاس در سواحل پاناما، 9 بار کمتر از ديگر مردم پاناما به بيماري‌هاي قلبي مبتلا مي‌شوند. دليل اين موضوع کاملا روشن است. مردم اين جزيره نوشيدني دارند که در آن کاکائو مخلوط مي‌کنند. گرچه بسياري از مردم بدون توجه به خواص کاکائو و فقط به علت طعم مطبوعش آن را مصرف مي‌کنند، اما اعتقاد به خواص دارويي کاکائو از دير باز رايج بوده است. براساس تحقيقات جديد، مشخص شده که کاکائو حاوي فلاونوئيدها است. اين ترکيبات که منشا گياهي دارند، حاوي آنتي‌اکسيدان‌ها هستند. آنتي‌اکسيدان‌ها تاثير عمده‌اي در کاهش فشار خون و تسهيل گردش خون دارند، بنابراين همان‌طور که ديدن جعبه شکلات، شادي را به قلب شما مي‌آورد، مصرف آن هم در صورتي که به‌طور صحيح و مناسب باشد، در افراد سالم مي‌تواند به سلامت قلب و عروق کمک کند. تئوبروماين هم ترکيب ديگري است که به مقدار جزيي در شکلات موجود است و ترکيب اين دو ماده شيميايي (و احتمالا ديگر مواد موجود در شکلات) به ايجاد احساس نشاط در مصرف‌کنندگان شکلات منجر مي‌شود.

نزديک به 30 سال است که محققان تلاش مي‌کنند بفهمند چرا ساکنان آلاسکا به بيماري‌هاي قلبي دچار نمي‌شوند. شايد تنها دليل اين امر مصرف بالاي ماهي باشد. ماهي منبع غني امگا 3 است که از رسوب کلسترول در رگ‌ها جلوگيري مي‌کند و در نتيجه مانع از ضربان‌هاي نامنظم قلبي مي‌شود. ماهي يكي از منابع خوب آهن است و آهن در خون‌سازي و همچنين در حفظ مقاومت بدن در برابر ميكروب‌ها نقش مهمي‌به عهده دارد. آهن موجود در ماهي به گونه‌اي است كه جذب آن در دستگاه گوارش آسان بوده و به خوبي در بدن به مصرف مي‌رسد. علاوه بر آن، آهن موجود در ماهي، جذب آهن منابع گياهي را هم افزايش مي‌دهد بنابراين نقش مهمي‌در پيشگيري از كم‌خوني ناشي از فقر آهن به عهده دارد.

تحقيقات دانشمندان روشنگر اين موضوع است که فندق منبع غني چربي‌هايي است که خاصيتي مشابه روغن زيتون دارد. فندق همچنين منبع انواع ويتامين‌ها، مواد معدني و آنتي‌اکسيدان‌ها است. فندق به دليل دارا بودن مواد نشاسته‌اي، كلسيم، پتاسيم، فسفر، منيزيم، سديم و آهن، غذاي مناسبي براي مبتلايان به بيماري قند است. اين گياه همچنين براي تقويت بدن، به ويژه در دوره نقاهت مفيد و مقوي روده‌ها و معده است. زناني كه در ميان دو عادت ماهانه خون‌ريزي دارند براي درمان آن بايد جوشانده پوست فندق بخورند. براساس اين گزارش، روغن فندق براي از بين بردن سرفه، درد سينه و كبد مفيد است. براي جلوگيري از ريزش مو پوست فندق را بسوزانيد و خاكستر آن را با پيه خوك مخلوط كرده و قسمت‌هايي را كه مو ريخته با آن ماساژ دهيد. آنهايي كه كارهاي فكري مي‌كنند، بايد فندق بخورند زيرا به دليل داشتن فسفر زياد مغز را تقويت مي‌كند. فندق اگر به مقدار كم خورده شود به هيچ وجه مضر نيست ولي افراط در خوردن آن موجب ايجاد نفخ، گاز شكم و استفراغ مي‌شود. افراد سردمزاج بايد فندق را با آب و عسل خورده و گرم مزاج‌ها با سكنجبين ميل كنند.

منبع:http://www.salamat.com