رسانه ها از ديدگاه امام خميني (3
رسانه ها از ديدگاه امام خميني (3
رسانه ها از ديدگاه امام خميني (3
10. اصلاح اخلاق جامعه
11. كوشش در حفظ آرامش كشور
12. پرهيز از تضعيف اركان و نهادهاي نظام اسلامي
«قوه قضائيه، كه ملجأ و پناهگاه مردم ستمديده است، قوهاي است مستقل و هيچ مقامي حق دخالت در آن را ندارد و اگر كساني پيدا شوند كه ندانسته در امور قضايي دخالت ميكنند، بايد بدانند كه برخلاف دستورات شرعيه و نظام جمهورياسلامي عمل كردهاند. و اگر دانسته تخلف ميكنند، مستحقق عقاب و تعقيباند... . مجلات و روزنامهها و رسانههاي گروهي توجه داشته باشند كه تضعيف قوه قضائيه برخلاف موازين اسلامي است و از پخش چيزهايي كه موجب تضعيف يا توهين مقام قضاست، احتراز كنند. اين كشور اسلامي است و بايد هر امري موافق با موازين اسلامي باشد.شكايت از قاضي يا دادگاه بايد به حسب مقررات شرعي باشد و شاكي هركس هست حق ندارد در مطبوعات يا رسانههاي گروهي يا در مجامع عمومي طرح دعوا كند و عليه قوه قضائيه جوسازي نمايد».(3)
ايشان درباره پرهيز از تضعيف قواي مسلح نيز ميفرمايد:
«انصاف نيست كه جوانان عزيز اسلام از ارتش و سپاه و ژاندارمري و بسيج و شهرباني گرفته... در سراسر كشور در خدمت اسلام و مسلمين خون خود را نثار و جان خود را فدا كنند، ما در كناري بنشينيم و با قلمها و زبانهاي خود، قلب نوراني آنان را آزار دهيم».(4)
13. بررسي دقيق مقالات و چاپ عكسها
14. مقالات اصلاحي و نوع تيترها
بايد توجه كنيد كه روزنامهاي تيترش چيزي نباشد كه محتوايش آنطور نباشد، نه بهآن تندي كه در تيتر است و نه به آن عظمت، اين غش است. درست مثل كاسبي كه روي متاعش چيز خوب ميريزد و آخرش فاسد است و اين حرام است و اگر تيتر با محتوا نخواند، غش است كه شما با قلمهايتان ميكنيد. بايد توجه كنيد و شك نكنيد ما روز محاسبه داريم. از همه چيزها محاسبه ميشود. آن روز، خود انسان، قلمها، دستها، چشمها شهادت ميدهند. دير يا زود، چيزي نيست، ولي چنين روزي هست».
15. پرهيز از مطالب تكراري و طولاني
16. پرهيز از عكسهاي مهيج
بايد ديد تو چه ميكني، چه خدمتي داري به اين مملكت ميكني، با قلمت داري چه ميكني؟ با قلمت بچههاي ما را داري به باد فنا ميدهي يا تربيت ميكني؟»(6)
17. پرهيز از مسائل تفرقهانگيز
18. بهرهگيري از نيروهاي متعهد
ملتي كه براي اينكه از زير اين سلطهها خارج شود، آنقدر مجاهده كرده است، آنقدر جوان داده است، آنقدر زحمت كشيده است، يكوقت ميبينيد راه مجله، راه مطبوعات، راه رايو تلويزيون، نطقها و همه آن چيزهايي كه الآن هست، به واسطه ورود اشخاصي كه خلاف آن چيزي كه مسير ملت است، عمل ميكنند، منحرف شده و شما بعداً متوجه آن ميشويد. اين از مسائل مهمي است كه توجه به او لازم است و اغماض از آن جايز نيست».(8)
19. ارزيابي سوابق و افكار اشخاص
اگر كسي افكارش منحرف بوده و حالا بيايد ادعا بكند كه من برگشتهام، ما بايد قبول كنيم، اما نبايد او را مجلهنويس كنيم. اين دو، باهم فرق دارد. بسياري از اشخاص هستند كه ميآيند و ميگويند ما توبه كرديم. البته توبه آنها قبول است، لكن نميشود آنها را سركاري گذاشت كه آن كار اهميت دارد؛ براي اينكه ما نميدانيم اين شخص به حسب واقع «توبه» كرده است يا ميخواهد با كلمه توبه ما را بازي دهد. ما قبول ميكنيم كه در جامعه مسلمين مثل ساير مسلمانان با او عمل كنيم، اما نبايد راديو تلويزيون را به دست او بدهيم و يا او را در راديو- تلويزيون راه دهيم و يا مجلهاي كه براي تربيت افراد و براي ترويج مسير اسلامي ملت است، به دست او بدهيم و يا نوشتههايش را به دست او بسپاريم.
ما نبايد خوشباور باشيم! خيلي از اشخاص هستند كه تمام حرفهايشان حرفهاي اسلام است، تمام حرفهايشان حرفهاي نهجالبلاغه است، تمام حرفهايشان حرفهاي قرآن است، لكن مسيرشان اين نيست. اشخاصي هستند كه اين راه را پيش گرفتند براي اينكه خودشان را در جامعه جا بزنند و آن مقصدي را كه دارند، عمل كنند».(9)
پينوشت ها :
1. همان، ج14، ص249.
2. همان، ج12، ص484.
3. همان، ج18، ص339 و340.
4. همان، ج14، ص73.
5. همان، ص61 و62.
6. همان، ج8، ص23.
7. همان، ج13، ص248.
8. همان، ص474.
9. همان، ج13، ص475.
/ن
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}