سيگارعليه زيبايي


 

ترجمه:ياسمين ثريا




 

7 تاثير منفي سيگار بر چهره سيگاري‌ها
 

اگرچه معمولا از عوارض و آثار منفي سيگار بر قلب و ريه‌ها و لثه‌ها حرف به ميان مي‌آيد اما شايد براي گروهي از سيگاري‌ها بد نباشد که نگاهي به عوارض پوستي سيگار بيندازند و ببينند که چگونه آثار سوء تنباكو بر پوست و مويشان مي‌تواند زيبايي آنها را قرباني کند. 7 عارضه‌اي که در ادامه مي‌خوانيد، مشتي است نمونه خروار.
استعمال مداوم سيگار از رسيدن اكسيژن و مواد مغذي كافي به پوست جلوگيري مي‌كند. در نتيجه پوست برخي سيگاري‌ها رنگ‌پريده مي‌شود و پوست برخي ديگر به رنگ‌هاي ناخوشايندي درخواهد آمد.
دود تنباكو حاوي بيش از 4 هزار نوع ماده شيميايي خطرناك است كه بيشتر آنها سبب تخريب كلاژن و الاستين پوست مي‌شوند. استحكام و كشساني پوست ناشي از وجود همين دو ماده است. لازم نيست حتما خودتان سيگار بكشيد كه كلاژن و الاستين پوستتان از بين برود. اگر در معرض دود سيگار سايرين هم قرار بگيريد اين 2 ماده ارزشمند از بين خواهد رفت. فقدان اين 2 ماده يعني چروك‌هاي عميق و قابل توجه.
الاستين وكلاژن تنها در پوست صورت نيستند. پوست ساير قسمت‌هاي بدن هم داراي اين 2ماده است و قرار گرفتن مداوم در معرض دود سيگار سبب افتادگي پوست آنها، مخصوصا پوست سينه‌ها و پشت بازو‌ها خواهد شد.
سيگاري‌ها هنگام پك زدن به سيگار، ماهيچه‌هاي به‌خصوصي از اطراف لب‌هايشان را درگير مي‌كنند و درنتيجه هنگام پك زدن چروك‌هاي مخصوصي كه به‌اصطلاح «چروك‌هاي سيگاري» ناميده مي‌شوند، دور لب‌هايشان پديد خواهد آمد. اين چروك‌ها با از بين رفتن خاصيت كشساني پوست تبديل به چروك‌هاي عميق مي‌شوند.
با افزايش سن روي پوست صورت، ناخن‌ها و دست‌ها لكه‌هاي تيره اي ايجاد مي‌شوند كه احتمال بروزشان در افراد سيگاري بيشتر است.
مطالعات دانشمندان حاكي از آن است كه استعمال سيگار احتمال ابتلا به طاسي را افزايش مي‌دهد.
محققان مي‌گويند سيگاري‌ها بيشتر در معرض ابتلا به پسوريازيس هستند. پسوريازيس نوعي بيماري پوستي است كه طي آن ضايعات ضخيم پوسته‌داري بر زانو‌ها، بازو‌ها، سر، دست‌ها، پاها و پشت ظاهر مي‌شوند.

صورت سيگاري‌ها چه شکلي است؟
 

بعضي افراد که چين‌هاي عميقي در چهره دارند، سيگاري بوده‌اند و اين چين و چروک‌هايشان با تعداد و سال‌هاي مصرف سيگار افزايش يافته است. محققان معتقدند سيگار تاثير بيشتري نسبت به نور خورشيد در ايجاد چين و چروک‌هاي چهره دارد.
در يک مطالعه روي سيگاري‌هايي که پوست روشن داشته‌اند و روزانه کمتر از 2 ساعت در معرض نور خورشيد بوده‌اند مشخص شد که چين و چروک پوست آنها به طور چشمگيري بيشتر از افراد مشابه غيرسيگاري بوده است. در تعريف «صورت سيگاري»، پزشکان مي‌گويند: «خطوط و چروک واضح و مشخص در صورت، نمايان بودن برجستگي‌هاي استخواني صورت، چهره کدر و نحيف با نماي گلگون با مخلوطي از ته‌رنگ نارنجي يا ارغواني مايل به قرمز.»
در يک بررسي روي چهره سيگاري‌ها ديده شد که 46 درصد آنها «صورت سيگاري» داشته‌اند؛ در حالي که تنها 8 درصد کساني که قبلا سيگاري بوده‌اند داراي «صورت سيگاري» بوده‌اند و هيچ‌کدام از غيرسيگاري‌ها شامل اين تعريف نشدند. تغييرات صورت سيگاري‌ها تحت تاثير نور خورشيد، سن، طبقه‌ اجتماعي و تغييرات اخير وزن قرار نمي‌گيرد. بعضي پزشکان نقش آفتاب را بيشتر از سيگار مي‌دانند و در صورتي که سيگار با‌ آفتاب همراه باشد، آثار آن در ايجاد چين و چروک چندبرابر خواهد شد. در اين ميان، خانم‌هاي سيگاري به علت کاهش نسبي الياف کلاژن پوست‌شان نسبت به آقايان سيگاري بيشتر در معرض چين و چروک پوست هستند. سيگار از 4 طريق باعث چروکيدگي پوست مي‌شود:آسيب به الياف الاستيک و کلاژن که حالت نرمي و ارتجاعي به پوست مي‌دهند؛ کاهش سطح ويتامين A در پوست که نقش محافظتي در مقابل سموم شيميايي دارد؛ کاهش رطوبت لايه شاخي پوست و کاهش سطح استروژن در خانم‌ها (حالتي شبيه يائسگي زودرس).

پي نوشت ها :
 

*نظر متخصص پوست وموا

منبع:www.salamat.com