ملامين هم سرطان زاست؟


 





 
ملامين يک جور پليمر است. واژه پليمر از دو واژه يوناني poly و Meros مشتق شده و به معني بسپار است. آيا تا به حال به اطراف خود توجه کرده‌ايد: ناخن، گوشت، پشم، ابريشم، ظروف تفلون، کاغذ، چوب، لاستيک، ظروف ملامين و يک بار مصرف و... هزاران هزار مورد ديگر. شايد به جرأت بتوان گفت که هر آنچه وجود دارد يا پليمر است يا ترکيبي از آن. اما برخي از اين پليمرها مي‌تواند براي بشر مضر بوده و سلامت او را به مخاطره بيندازد. ظروف ملامين و يک بار مصرف از جمله مواردي است که براي استفاده از آنها بايد احتياط لازم را به خرج داد. آيا هرگز شنيده‌ايد که بايد از مصرف غذاهاي داغ و گرم در اين گونه ظروف خودداري کرد؟ مطمئنا زماني که متوجه آسيب‌هايي که ممکن است متوجه شما و عزيزانتان باشد بشويد، هرگز ديگر به سراغ اين گونه ظروف نمي‌رويد.

ملامين تريمر (مولکول سه تايي) سياناميد است و همانند سياناميد در ساختارش 66 درصد نيتروژن وجود دارد که اين نيتروژن در اثر گرما آزاد شده و وارد ماده غذايي مي‌شود. لعاب براقي هم که روي ظروف ملامين وجود دارد و نقش محافظ را بازي مي‌کند، به مرور زمان تخريب شده و آرام آرام با استفاده از اين ظروف وارد غذا شده که به عقيده برخي از کارشناسان مضر و گاهي اوقات سمي و خطرناک است. بلعيدن اين مواد موجب آسيب‌هاي زايشي، سنگ مثانه و کليه شده که در نهايت به سرطان مثانه منجر مي‌شود. در تحقيقاتي که در سال 1953 روي سگ‌هايي که در يک سال 3 درصد مواد ملاميني به آنها داده شده بود انجام شد، تغييرات زير در ادرارشان مشاهده شد: «کاهش وزن مخصوص، افزايش مواد خروجي، کريستال‌هاي ملاميني و پروتئين و خون نهفته در ادرار»
البته در حال حاضر موضوع سرطان‌زا بودن ملامين‌ها و ظروف يک بار مصرف در حد نظريه باقي مانده است و نمي‌توان که با قاطعيت انگشت اتهام به سمت اين ظروف دراز کرد. به هر حال مهم‌ترين نکته در استفاده از ظروف ملامين اين است که از ملامين‌هاي ترک‌دار و کهنه به دليل نفوذ ميکروب‌ها استفاده نکنيم و بهتر است که استفاده از اين ظروف را تنها به خوراکي‌هاي سرد و در پيکنيک‌ها منحصر کرد. توصيه مي‌شود که از نگهداري طولاني‌مدت غذا در اين ظروف جدا خودداري کرده و به محض اينکه اين ظروف جلاي خود را از دست دادند ديگر از آنها استفاده نشود. بايد به اين نکته توجه داشت که اين ظروف را در طبيعت به حال خود رها نکنيم و با تحويل دادن آن به ماموران بازيافت هم به سلامت خود و هم به سلامت محيط اطراف کمک کنيم.
منبع:www.salamat.com