مديريت فتوبلاگ به كمك نرم افزار Pixelpost
معرفي كلي بخش مديريتي
همان طور كه در قسمت اول مشاهده كرديد، در آخرين مرحله نصب Pixelpost با كليك روي لينك Finished وارد بخش مديريتي اين سيستم مديريت محتوا خواهيد شد. بخش مديريتي Pixelpost به طور پيش فرض شامل منوهاي New Image(تصوير جديد)،Images (تصاوير)، Categories (موضوعات)، Option(تنظيمات)، General Info (اطلاعات كلي)، Addons (افزونه ها) و Logout (خروج) است كه من شما را با مهم ترين قسمت هاي آن آشنا خواهم ساخت.
انتخاب قالب
قبل از ارسال عكس بهتر است به فكر ظاهر فتوبلاگ باشيم. در Pixelpost به صورت پيش فرض امكان انتخاب يكي از دو قالب Horizon و Simple از طريق منوي Options و سپس Templates وجود دارد. به اين منظور تنها كافي است از منوي كركره اي، قالب موردنظر خود را انتخاب كنيد و روي دكمه Update كليك كنيد. اما اگر اين دو قالب شما را راضي نمي كند، مي توانيد به آدرس http:// www. Pixelpost.org/extend/templates رفته و از ميان نود قالب، قالب دلخواه خود را انتخاب كنيد. افزودن يك قالب به Pixelpost نيز بسيار ساده است. تنها كافي است پوشه فايل هاي قالب را كه دانلود كرده ايد به پوشه Templates در جايي كه ساير فايل ها و پوشه هاي Pixelpost روي سرور قرار دارند، آپلود كنيد. پس از اين كار، امكان انتخاب قالب از منوي كركره اي مذكور وجود دارد.
فتوبلاگ خود را خوشمزه تر كنيد!
همان طور كه مي دانيد براي اغلب سيستم هاي مديريت محتوا، افزونه هايي (Plug-in يا Addon) نوشته مي شود كه قابليت هاي جديدي را به همراه دارند. Pixelpost نيز از اين قاعده مستثني نيست و شما مي توانيد با مراجعه به آدرس http://www. Pixelpost.org/extend/addons افزونه هاي بسياري را به Pixelpost اضافه كرده و فتوبلاگ خود را خوشمزه تر كنيد! نصب يك افزونه در Pixelpost مشابه نصب قالب، اما كمي پيچيده تر است.
با وجود اين، كليت كار اين است كه بايد پوشه فايل هاي افزونه اي را كه دانلود كرده ايد به پوشه Addons جايي كه ساير فايل ها و پوشه هاي Pixelpost روي سرور قرار دارند، آپلود كنيد. سپس بايد از طريق منوي Addons با كليك روي عبارت OFF، افزونه موردنظر را فعال كنيد (عبارت On در مقابل هر افزونه به معناي فعال بودن آن است). البته به صورت پيش فرض چندين افزونه در قسمت Addons بخش مديريتي قرار دارند كه مهم ترين آن ها افزونه هاي ضداسپم هستند و حتماً توصيه مي كنم يكي از آن ها به عنوان مثال، Akismet يا Defensio را فعال كنيد (اين دو افزونه با يكديگر كار نمي كنند). علاوه بر اين، تنظيمات بيشتر از طريق منوي Options و سپس Spam Control قابل دسترس هستند. در اين قسمت مي توانيد كلمه يا IP موردنظر خود را در قسمت Referrer Banned List وارد كرده و روي دكمه Update All Banlists كليك كنيد تا دريافت اسپم ها محدودتر شوند. البته يكي از مشكلاتي كه ممكن است گرفتار آن شويد دريافت بيش از حد اسپم است. در حقيقت، با وجود افزونه هاي مذكور باز هم ممكن است اسپم هايي منتشر شوند يا حجم زياد اسپم ها پهناي باند زيادي را اشغال كنند.
ارسال عكس به فتوبلاگ
اكنون زمان آن فرا رسيده است كه اولين عكس را ارسال كنيد. به اين منظور در منوي New Image و در قسمت Post New Image (ارسال يك عكس جديد) روي دكمه Browse كليك كنيد تا مكان عكس موردنظر را مشخص كنيد. سپس در قسمت Image Titel و Tags به ترتيب عنوان عكس و تگ هاي مرتبط را وارد كنيد. در Pixelpost امكان دسته بندي عكس ها نيز وجود دارد كه البته در حالت پيش فرض تنها عبارت default در آن قسمت نمايش داده مي شود. با وجود اين، جاي نگراني وجود ندارد. مي توانيد عكس را آپلود كنيد و پس از افزودن موضوع دلخواه از منوي Categories، عكس خود را از طريق منوي Images به موضوع موردنظر بيافزاييد. پس از انتخاب موضوع مي توانيد در قسمت Image description/text توضيحي در مورد عكس خود بنويسيد. در انتها اگر نمي خواهيد زمان ارسال يا نحوه پذيرش نظرات را تغيير دهيد، روي دكمه Upload كليك كنيد. پس از كمي انتظار عكس شما در پايين همان صفحه، نمايش داده خواهد شد و اين به منزله ارسال موفقيت آميز عكس شما است. در مورد نحوه پذيرش كامنت نيز بايد بگويم، امكان تغيير آن به سه حالت Publish instantly (انتشار بي وقفه)، To moderation queue (انتظار براي تاييد) و Disable Commenting (غيرفعال كردن بخش نظرات) وجود دارد. البته از طريق منوي Options و سپس General نيز ميتوان يك حالت پيش فرض تعيين كرد.
سخن آخر
همان طور كه در قسمت اول نيز به آن اشاره شد، براي راه اندازي يك فتوبلاگ راه هاي مختلفي وجود دارد. ساده ترين آن استفاده از سرويس دهندگان رايگان وبلاگ است، اما Pixelpost ابزاري است كه به صورت حرفه اي براي اين كار طراحي شده كه بسيار مشهور و قدرتمند است و من در اين سلسه مقالات سعي كردم شما را به طور كامل با روند راه اندازي فتوبلاگ به كمك Pixelpost آشنا سازم.
منبع:نشريه عصر شبکه،شماره 101
/ج
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}