نکتههاي نچسب
نکتههاي نچسب
نکتههاي نچسب
نویسنده: فرزانه فولادبند
7 نکته مهم درباره ظروف تفلون
هنگام خريد ظروف تفلون حتما به علامت استاندارد ملي توجه کنيد و به دليل پايين بودن قيمت، انواع غيراستاندارد را انتخاب نکنيد. فقط ظروفي كه در كارخانههايي با مجوز پروانه ساخت از وزارت بهداشت توليد ميشوند، استاندارد هستند.
وقتي ظروف تلفون روي شعله آتش در دماي بالاتر از 260 درجه سانتيگراد حرارت داده شوند از لايه نچسبشان، گازي آزاد ميشود که سمي و آزاردهنده است. مطالعات و تجربيات زيادي در زمينه آسيب حيوانات در اثر استنشاق بخارهاي حاصل از گرم شدن تفلون وجود دارد و تحقيقات ثابت کرده است که در اثر تجزيه لايه پوشاننده اين نوع ظروف 15 نوع بخار سمي و سرطانزا ايجاد ميشود. اين مواد براي پرندگان سمي است و ميتواند در انسان حالتهايي شبيه به آنفلوآنزا مانند احساس کسالت،سر گيجه و درد عضلاني ايجاد کند.
براي پيشگيري از ايجاد خش و خراش و جلوگيري از آسيب ديدن پوشش سطح داخلي ظروف تفلون قاشقهاي تيز را به کف ظرف نکشيد و هنگام پختوپز تنها از قاشقهاي چوبي و پلاستيکي که گوشههاي تيز ندارند استفاده کنيد.
بهتر است تا حد امکان استفاده از ظروف تفلون را محدود کنيد و براي تهيه غذاهاي مايع مانند سوپ و جوشاندن شير که نيازي به خاصيت نچسب بودن اين ظروف نداريد از آنها استفاده نکنيد و غذاي بچهها را هم در اين ظروف نپزيد.
ظروف تفلون را با ابر نرم بشوييد تا خراش برندارند. براي شستن اين ظروف از اسفنج زبر و سيم ظرفشويي استفاده نکنيد چون با اين کار پوشش داخلي ظرف آسيب ميبيند و احتمال آزاد شدن مواد سمي آن افزايش مييابد.
از ظروف تفلوني که دچار آسيب شدهاند و در اثر شستوشو يا کشيدن قاشق خراشهايي در آنها ايجاد شده است به هيچ وجه استفاده نکنيد. احتمال ورود مواد زيانآور به بدن از طريق ظروف تفلوني که هنگام پختوپز آسيب ديدهاند، بيشتر است.
به هيچ وقت براي صرفهجويي در اقتصاد خانواده ظروف تفلون را بازسازي نکنيد. نوع ماده مصرفي و شيوه کار واحدهاي بازسازي ظروف تفلون مورد تاييد وزارت بهداشت نيست. بررسيهاي آزمايشگاهي روي موشها نشان داده است که بازسازي غيربهداشتي ظروف و حتي استفاده از ظروفي که در کارخانههاي بدون پروانه وزارت بهداشت و استاندارد ملي ايران ساخته ميشود، ميتواند بيماريهاي خطرناکي مانند سرطان کبد، بيضه، پستان و پانکراس را در پي داشته باشد.
منبع:www.salamat.com
/ع
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}