مواد شيميايي و دردسرهايش


 





 
بارها و بارها در رسانه‌ها و مجلات چنين هشداري را مشاهده کرده‌ايد که هرگز مواد شوينده خانگي مانند سفيدکننده‌ها و ديگر مواد شيميايي پاک‌‌کننده دستشويي‌ و... را در دسترس بچه‌ها قرار ندهيد. متاسفانه گاهي بي‌دقتي ما بزرگ‌ترها و سهل‌انگاري‌‌مان موجب مي‌شود بچه‌ها به اين مواد دسترسي پيدا کنند و به پوست خود آسيب بزنند.
با اين که اين نوع آسيب‌ها جدي هستند و پوست را مي‌سوزانند اما علايم آن ديرتر از علايم ديگر سوختگي‌ها ظاهر مي‌شود. اگر ناگهان متوجه شديد که کودک شما به سراغ يک ماده شوينده شيميايي رفته و آن را روي پوست خود ريخته است، به سرعت ناحيه قرمز شده و داراي سوزش را زير آب سرد بگيريد تا ماده شيميايي کاملا از سطح پوست شسته شود. خودتان دستکش بپوشيد تا دستتان آسيب نبيند. ممکن است تاول يا برآمدگي در ناحيه آسيب‌ديده به وجود آيد.

بهتر است يک پارچه نرم که پرز نمي‌دهد برداريد و خيلي شل منطقه سوخته شده را ببنديد. مي‌توانيد آن پارچه نرم را خيس کنيد تا محل سوخته را خنک و آرام کند و کودک را به اورژانس برسانيد. به خصوص اگر کودک شما آن ماده شيميايي را روي دستش بريزد و به خاطر سوزش ايجاد شده، بي‌اختيار دستش را به دهان ببرد. در اين حالت لب‌ها و دهان کودک تغيير رنگ مي‌دهد و مي‌سوزد. حتما صورتش را زير آب خنک بگيريد و يادتان باشد، چون نمي‌دانيد ماده شيميايي را خورده يا نه، هرگز به استفراغ وادارش نکنيد. ظرف ماده شيميايي که کودک با آن آسيب ديده است، با خود ببريد يا نامش را بنويسيد تا به پزشک اورژانس نشان دهيد. اين کار موجب مي‌شود تصميم صحيحي در قبال کودک شما بگيرند.
منبع: http://www.salamat.com
ae