بهترين روش‌هاي پيشگيري از بارداري در ديابتي‌ها


 

نويسنده:دکتر محمد اسلامي




 

به طور كلي، اگر يکي از زوجين مبتلا به ديابت باشد - به تشخيص پزشک متخصص، مبتلا به ديابت و تحت درمان باشد- طرف مقابل مي‌تواند از روش‌هاي مربوط به خودش (زنانه يا مردانه) استفاده کند و در واقع مسووليت تنظيم خانواده را عهده‌دار شود. به عنوان نمونه اگر خانمي به بيماري قند پيشرفته مبتلاست، آقا مي‌تواند از روش کاندوم استفاده کند. در صورتي که خانم‌هاي مبتلا به ديابت بخواهند در تنظيم خانواده مشارکت داشته باشند، بايد نکاتي را در مورد روش‌هاي خاص بدانند.
 

نکته اول:
 

مصرف قرص‌هاي ترکيبي (LD و تري‌فازيک) براي بيمار ديابتي که علاوه بر ديابت به عوارض آن مانند بيماري‌هاي همراهي چون فشارخون، چربي‌خون، درگيري کليه‌ها و اشکال در بينايي نيز مبتلا شده باشد، ممنوع است.

نکته دوم:
 

اگر خانم ديابتي زايمان کرده و تمايل دارد از قرص مخصوص دوران شيردهي استفاده کند، منعي براي استفاده از اين قرص‌ها وجود ندارد و مي‌تواند با خيال راحت تا 6 ماه از آنها استفاده کند و به فرزندش هم شير بدهد.

نکته سوم:
 

اگر خانمي از مدت‌ها قبل با تشخيص ديابت تحت درمان است، به عنوان نمونه حدود 20 سال است که ديابت دارد، بهتر است از آمپول‌هاي 3 ماهه پيشگيري استفاده نکند. ضمنا اگر بيماري، قند پيشرفته دارد (يعني به دليل ديابت به مشکلاتي که در بالا ذکر شد، نيز مبتلا شده است) نيز نبايد از آمپول‌هاي 3 ماهه استفاده کند.

نکته چهارم:
 

قبلا در کتب علمي مي‌گفتند، ديابتي‌ها بهتر است از آيودي استفاده نکنند اما امروز تحقيقات وسيع ثابت کرده که هيچ مشکلي پيش نمي‌آيد و در همه متون علمي ذکر شده که آيو‌دي براي بيماران قلبي و ديابتي بلامانع است.

نکته پنجم:
 

در مورد روش بستن لوله‌ها در خانم‌هاي مبتلا به ديابت، بديهي است که وقتي چنين تصميمي بگيريد، قبل از عمل جراحي تحت معاينه و بررسي خواهيد بود. اگر به تشخيص پزشک متخصص، قندخونتان کنترل شده و مطلوب باشد، جراحي صورت مي‌گيرد و در غير اين صورت تا بهبود شرايط و كنترل قند خون جراحي به تعويق خواهد افتاد. پس لزومي ندارد نگران اين تصميم باشيد.

 

منبع:www.salamat.com