با کودکان بدخواب چه کار کنيم؟
با کودکان بدخواب چه کار کنيم؟
با کودکان بدخواب چه کار کنيم؟
توصيههاي خوب براي بچههاي بدخواب
برخي عادتها و شيوهها به كودك شما كمك بيشتري ميكند تا يك الگوي درست در او شكل بگيرد و از مشكلاتي كه در سالهاي بعد احتمال پيدايش آن ميرود، جلوگيري شود. به عنوان مثال اگر عادت داريد هر شب كودكتان را بيست دقيقه روي پا لالايي دهيد تا خوابش ببرد، بايد گفت كه شما در عمل در عادت خواب او مداخله كردهايد و يادگيري شروع خوابش را به تعويق انداختهايد. اگر كودك را در رختخوابش بگذاريد و اجازه دهيد كه بدون لالايي و تكان دادن خودش به تنهايي بخوابد و در طول شب نيز به خواب ادامه دهد براي شما و فرزندتان بهتر خواهد بود. ممكن است شما و كودكتان در يك رختخواب بخوابيد و كاملا هم از اين بابت راضي باشيد و حتي كودك تمام شب را به خوبي بخوابد اما ادامه اين عادت براي مدت طولاني براي هر دوي شما مطلوب نيست.
عادتهاي خواب کودک را تغيير دهيد
ممكن است او را در حالي كه بيدار است به جاي خوابش ببريد و خود به تنهايي بخوابد.
اگر فرزند پنج تا ششماهه شما هنوز سازگاري نيافته، بايد به برنامه و عادت زمان خواب او نگاه عميقتر و دقيقتري بيندازيد. اگر كودك شما به هنگام خواب روي پا لالايي شود و يا با شير خوردن در بغل بخوابد بايد گفت كه اين كودك در هنگام بيداريهاي معمول نيمه شب براي خواب رفتن دوباره، دچار مشكل خواهد شد.
هر خانواده، يک روش خواب
دردسر کودکان بزرگتر
خوابيدن کودک کنار پدر و مادر
مطالعات نشان داده كه حركات و بيداريهاي يك فرد در طول شب، افراد ديگري را كه با او در يك رختخواب ميخوابند بيدار كرده و سبب ايجاد تغييرات خواب ميشود بنابراين بهتر است كه كودك را با افراد ديگر در يك جا نخوابانيم. تنهايي خوابيدن، بخش مهمي از يادگيري كسب استقلال، بدون اضطراب و همراه با آرامش و اطمينان است. اين روند در رشد رواني به موقع کودکان اهميت به سزايي دارد.
اگر به كودك خود اجازه بدهيد تا ميان شما و همسرتان بخوابد به دليل اينكه خود را مسوول جدايي شما ميداند احساس قدرت زيادي خواهد كرد و همين موجب نگراني او هم ميشود چون ميخواهد مطمئن شود كه شما او را تحت كنترل داريد و هرگاه كه صلاح باشد بيتوجه به تمايل او اعمال سليقه ميكنيد. اگر شما نشان دهيد كه نميتوانيد به اين شيوه عمل كنيد و او ميتواند هر طور كه بخواهد عمل كند، ممكن است كه احساس تزلزل كند.
اگر كودك با يكي از والدين خود زندگي ميكند، يا يكي از والدين دور از خانه و در محل كار است و ياحتي در اتاق ديگر ميخوابد، در اين وضعيت برخي والدين کودک را به رختخواب خود ميآورند و يا يكي از آنها به رختخواب او ميرود اما كودك باز هم اطمينان خاطر نخواهد يافت چرا كه احساس ميكند جاي يكي از آنها را گرفته است و يا خود را مسوول جدايي ميداند و همين امر او را دوباره نگران ميكند.
اغلب بچههايي كه والدين آنها جدا از هم زندگي ميكنند و يا طلاق گرفته اند، خود را در اين آشفتگي خانوادگي مقصر ميدانند. ناراحتي اين كودكان بيشتر مربوط به زماني است كه در رختخواب والدينشان ميخوابند.
تاثير اسباببازي
به طور معمول اسباببازي كودك را سرگرم و متقاعد ميكند تا شب را به تنهايي سپري كند. اين كار موجب ميشود تا او احساس كند كه بر دنياي پيرامون خود تا حدودي كنترل دارد. چرا كه يك اسباببازي و يا يك ملحفه را هر وقت كه او بخواهد ميتواند همراه داشته باشد و اين اسباب بازي هيچگاه او را ترك نميكند. بهطور معمول كودك چنين اشيايي را در ابتداي سنين نوپايي انتخاب ميكند و دوستي با آن را تا 6 تا 8 سالگي ادامه ميدهد. اگر كودك شما با يك اسباببازي و يا يك عروسك پارچهاي نرم سرگرم شود، آن را وارد برنامه خواب خود خواهد كرد، اسباببازي كه با او غذا بخورد و به قصههايش گوش دهد.
به او اطمينان دهيد كه اسباببازياش را تا هر زماني كه بخواهد ميتواند داشته باشد. اين كار، شب بخير گفتن را براي او آسانتر ميكند.
منبع:http://www.salamat.com
/ج
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}