مشکلات رفتاري کودکان پیش دبستانی(1)
مشکلات رفتاري کودکان پیش دبستانی(1)
مشکلات رفتاري کودکان پیش دبستانی(1)
پرخاشگري در کودکان پیش دبستانی
چرا كودكان مهد كودكي پرخاشگر ميشوند ؟
عليرغم اينكه پرخاشگري براي شما (و ديگر والديني كه با آن روبرو ميشوند) ناخوشايند است، در فرايند رشد كودك 5 ساله كاملاً عاديست. در حقيقت، تقريباً هر كودكي در اين سن اسباببازي دوست خود را ميدزدد، لگد ميزند، مشت ميزند، يا گاه به گاه داد ميزند. برخي اوقات دليل اين امر يك ترس ساده است. براي مثال اگر كودك شما احساس ميكند كه از جانب كس ديگري به حاشيه رانده ميشود ممكن است از كوره در برود. ديگر محركها بيشتر به شرايط پيشآمده بستگي دارند تا به غريزه. در نهايت، كودك مهدكودكي شما در حال تنظيم خود با يك برنامهي جديد استرس زا و يادگيري مهارتهاي جديد است. وي ممكن است به راحتي از هرچه كه سعي ميكند انجام دهد عصباني شود، و عصبانيت خود را سر همكلاسياش خالي كند. و برخي اوقات كودك شما فقط خسته و گرسنه است. او دقيقاً نميداند چهكار بايد كند، لذا با فرياد، دعوا يا خشم به اين وضعيت واكنش نشان ميدهد.
خبر خوب اين است كه، كودك شما به زودي بر قسمت عمدهي رفتار پرخاشگرانهي خود غلبه خواهد كرد. در 5 سالگي، مهارتهاي زباني وي تا حد زيادي توسعه يافته است و ميآموزد كه ميتواند به جاي مشت و لگد از كلمات براي حل مسائل خود استفاده كند. همچنين به واسطهي آزمون و خطا (و كمك شما) ميآموزد كه از حرف زدن و بحث در مورد يك مسئله نتيجهي بهتري ميگيرد تا از نزاع و درگيري فيزيكي. در اين حين، همچنان لازم است كه كودك خود را به سمت رويكردي عاري از پرخاش به زندگي راهنمايي كنيد و چشم به راه مسائل عميقتري باشيد كه رخ ميدهند.
براي مقابله با پرخاشگري چه ميتوان كرد ؟
سعي كنيد وقتي كودكتان پرخاشگري ميكند سريعاً پاسخ دهيد، تا همان لحظه بداند كه كار نادرستي انجام داده است. وي را به مدت كوتاهي از وضعيت پرخاشگري خارج كنيد. براي يك كودك مهدكودكي 5 دقيقه كافيست تا در رفتارش بازنگري كند. همچنين ميتوانيد در واكنش به پرخاشگري او مجوز كاري را از او بگيريد: مثلاً 15 دقيقه كمتر تماشاي تلويزيون يا پولتوجيبي كمتر. بهتر است كه اين كار را هر دفعه انجام دهيد، تا كودك شما به طور كامل بداند كه اين كاهشها به رفتار او بستگي دارد.
مثال بياوريد.
به برنامه وفادار باشيد.
اولين قدم در كنترل رفتارش.
حال زمان خوبيست براي اين كه به وي بياموزيد از شرايط و افرادي كه موجب بروز پرخاشگري ميشوند اجتناب كند، تا زماني كه راهي بهتر از مشت و لگدپراني براي ادارهي مسأله بيابد. ميتوانيد به وي كمك كنيد كه با خواندن كتابهايي در اين زمينه (با هم) خشم خود را كنترل كند.
حس مسئوليت را تقويت نماييد.
همچنين مطمئن شويد كه كودكتان وقتي پايش را از حدود فراتر ميگذارد حتما عذرخواهي كند ، حتي اگر مجبور باشيد خودتان وي را نزد فرد آسيبديده ببريد و تا زماني كه عذرخواهي كند صبر كنيد. عذرخواهي وي ممكن است در وهلهي اول رياكارانه به نظر آيد ولي درس مورد نظر را در نهايت خواهد آموخت.
به رفتار خوب جايزه دهيد.
وقت تماشاي تلوزيون را كاهش دهيد.
از كمك گرفتن نترسيد.
حل مشكل پرخاشگري در كودك كاري پيچيده است و به صبر و حوصلهي زياد نياز دارد. ولي با كمك گرفتن ميتوانيد به نحو بهتري به هدايت عاطفي موردنياز كودك بپردازيد تا رفتار ناشايست خود را پشت سر بگذارد.
منبع:www.ninisite.com
q/ک
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}