نمک، آش تورم را شورتر مي‌کند


 

نويسنده:دکتر سعيد حسيني/ متخصص تغذيه و رژيم درماني




 
معمولا وقتي فردي مبتلا به ورم پاست، ابتدا پزشک بايد مشکل اصلي را كه موجب بروز اين عارضه شده،‌ پيدا كند و در صورتي که دليل اصلي ورم، مشکلات قلبي (مثل نارسايي قلبي) باشد؛ مصرف نمک بايد کاهش يابد.
گاهي مصرف زياد چربي نيز مي‌تواند قلب را دچار اشکال کند و به سکته و نارسايي قلبي منجر شود که در اثر نارسايي قلبي ورم پيش مي‌آيد. اما دريافت کم نمک به هر ورمي كمك خواهد کرد. به هر حال، لازم است ابتدا منشأ اصلي ورم و عادت نادرست تغذيه‌اي كه موجب تشديد آن شده، تشخيص داده شود.

گاهي اين ورم به دليل مشکلات کليوي رخ مي‌دهد که در اين صورت هم مصرف کمتر نمک مفيد است. فرض کنيد يک بيمار ديابتي به مشکلات کليوي منجرشده؛ در اين صورت، باز هم نگاه، متفاوت است؛ يعني هم بايد ديابت را کنترل کرد، هم ميزان آسيب به کليه را. در اين شرايط، مصرف پروتئين را بايد کاهش داد. اما اگر مشکل، آسيب کبدي است، بايد ابتدا فهميد منشأ بيماري، کبد چرب است يا يک بيماري ويروسي مثل هپاتيت يا مصرف مشروبات الکلي. اگر ريشه قضيه معلوم شود، مي‌توان با توجه به آن تغذيه فرد را اصلاح کرد اما به‌طورکلي در هر 3 موردي که نام برده شد و مي‌تواند به ورم، به خصوص ورم پا منجر شود؛ يعني مشکلات قلبي، کليوي و کبدي، کاهش مصرف نمک بهترين راه براي فرونشاندن ميزان اين عارضه است.
منبع:www.salamat.com