طرز برخورد با شايعه


 





 
به اين اصل مهم توجه کنيد: شايعات صحيح و با اساس بايد تاييد شوند ولي با شايعات بي‌اساس و نادرست بايد مبارزه کرد. براي اين کار راهکارهاي متعددي وجود دارد تا از شر اين گونه شايعات راحت شده و يا تاثير آنها را محدود کرد.

اقدام سريع
 

اولين گام اين است که سريع نسبت به شايعات نادرست واکنش نشان داده و به آن پاسخ مناسب دهيد چون مواجهه با اين شايعات پس از گردش مکرر و دست‌يابي به گستره بيشتر، بسيار دشوارتر است.

واکنش به جاي سکوت
 

بهترين اقدام آن است که به جاي سياست «سکوت» و «بي‌تفاوت بودن»‌، حتما به شايعه پاسخ داده و واکنش نشان دهيد. سکوت و بي‌تفاوتي موجب افزايش شک و شبهه شده و به شايعه پروبال بيشتري مي‌دهد.

تکذيب به روايت خودتان
 

با استفاده از تکذيب واضح و نکته به نکته با تکيه بر شواهد محکم، شک و شبهه را به حداقل برسانيد.

تکذيب از طرف يک بي‌طرف
 

بهتر است اين تکذيب از طريق نفر سومي که مورد اعتماد و بي‌طرف است اعمال شود و آخرين اقدام آنکه بهترين اقدام را به کار ببريد يعني از بياني واضح استفاده کرده و کاملا در مورد تکذيب شايعه توضيحات مستند ارايه بدهيد.

آموزش به کوچک‌ترها
 

به فرزندانمان بياموزيم سخنان آنها آينده آنها را مي‌سازد. به عبارتي روي هر چيز تمرکز کنيد به همان سمت پيش مي‌رويد. به‌طور مسلم اگر دايم روي حرف‌ها و اقدامات منفي متمرکز باشيم مسير مخربي را براي زندگي خودمان انتخاب کرده‌ايم.

تذکر به شايعه‌ساز
 

اگر در مورد خطرات شايعات بي‌اساس اطلاع‌رساني کنيم و افراد را در مورد آن آگاه سازيم شايعه‌سازان به دليل اين فشارها در صحبت کردن خود دقت کرده و کمتر به شايعه‌پراکني اقدام مي‌کنند.
وقتي از چنين افرادي بخواهيد که ديگر ادامه ندهند و ماجرا را تمام کنند اين قاطعيت مانع ادامه ماجرا مي‌شود. ضمن اينکه بايد سريع حقيقت را منتشر کنيد تا مانع بروز آثار مخرب شايعه نادرست شويد.
فراموش نکنيد وقتي به مردم بگوييم که چه کارهايي نبايد انجام دهند بايد جايگزيني مثبت و سازنده را در اختيار آنها قرار دهيم تا به جاي آن استفاده کنند. در مورد شايعه نيز همين‌طور است و بايد به جايگزين‌هاي مناسب فکرکرد.
منبع:http://www.salamat.com