6 سپر سرطان های زنانه


 

ترجمه: سهيلا عابدين‌پور




 
انجام‌ آزمون‌هاي غربالگري به‌طور منظم سبب مشخص شدن بيماري‌ها در مراحل اوليه شده و باعث مي‌شود درمان آن راحت‌تر صورت گيرد. 6 آزمون زير مشت نمونه خروارند. آزمايش‌هايي که خانم ها مي‌توانند با آنها بسياري از انواع سرطان را زودتر تشخيص بدهيد.

1.ماموگرافي براي تشخيص زودرس سرطان پستان
 

ماموگرافي، هريک تا دو سال بعد از 40 سالگي، يکي از آزمون‌هاي غربالگري مهم در زنان است.

2.پاپ‌اسمير براي تشخيص زودرس سرطان دهانه رحم
 

پاپ‌اسمير را در صورتي که زايمان کرده‌ايد و بين سن 21 تا 65 سال قرار داريد بايد هر دو تا سه سال انجام دهيد تا با تشخيص زودرس سرطان دهانه رحم جلوي رشد آن را بگيريد.

3.اندازه‌گيري قند، چربي و فشارخون
 

بالا بودن اين سه‌عامل از عوامل خطرساز ابتلا به بسياري از انواع سرطان‌هاست. با شروع 45 سالگي لازم است به‌طور منظم کلسترول يا همان چربي خون‌تان را اندازه بگيريد و اگر کمتر از 45 سال داريد، در صورتي که مبتلا به ديابت يا فشار خون بالا هستيد و يا بيماري‌هاي قلبي در خانواده‌تان شايع است و يا سيگاري هستيد، حتما در مورد زمان انجام آزمايش چربي با پزشک خود مشورت کنيد. اگر مبتلا به فشارخون بالا نيستيد، حداقل بايد هر دو سال فشارخون خود را چک کنيد.

4.معاينه و کولونوسکوپي براي تشخيص زودرس سرطان روده
 

انجام آزمون‌ غربالگري براي سرطان روده بزرگ هم‌زمان با شروع سن 50 سالگي است. پزشک در انجام اين آزمون و زمان تکرار آن و اينکه آيا بايد زودتر از 50 سالگي آن را انجام دهيد، به شما توضيح مي‌دهد.

5.معاينه روان‌پزشکي براي تشخيص افسردگي
 

همان‌طور که سلامت جسمي شما مهم است، سلامت روان شما هم از اهميت زيادي برخوردار است. اگر بيشتر اوقات احساس غمگيني و افسردگي داريد، حتما با يک روان‌پزشک مشورت کنيد. به سلامت روان خود اهميت دهيد، چرا که شما هم در هر سني که هستيد، بايد از زندگي خود لذت ببريد. ضمن اينکه افسردگي و ساير بيماري‌هاي روان باعث کاهش سطح ايمني بدن و افزايش احتمال ابتلا به سرطان‌هاست.

6.معاينه و آزمون براي تشخيص عفونت‌هاي رحمي و واژن
 

اگر ازدواج کرده‌ايد و دچار عفونت‌هاي رحمي و واژن هستيد، حتما بايد به طور منظم به پزشک مراجعه کنيد تا با درمان‌هاي دارويي بيماري‌تان برطرف شود. همچنين براي اطمينان از بهبود و برطرف شدن عفونت به‌طور منظم براي معاينه مراجعه کنيد. اگر خانمي هستيد که ازدواج نکرده‌ايد اما دچار عفونت‌هاي زنانه شده‌ايد، باز هم بايد براي رفع مشکل و اطمينان از بهبود تحت‌نظر پزشک باشيد. عفونت‌هاي مکرر نيز در صورت عدم پيگيري مي‌توانند زمينه‌ساز برخي از انواع سرطان باشند.
منبع:www.salamat.com