خشك و خنك نگه‌داشتن غذاها


 





 
با توجه به این كه میكروب‌ها در نقاط مرطوب، گرم و اكسیژن‌دار رشد می‌كنند بهتر است كه برای جلوگیری از آلودگی مواد غذایی آنها را خشك و خنك نگهداری كرد. رعایت نكاتی همچون بهداشت فردی و نگهداری مواد غذایی مثل گوشت در مكان‌های خشك می‌تواند تا حدودی از آلودگی این مواد جلوگیری كرده تا مردم با خیال راحت از مواد غذایی استفاده كنند.
نگهداری گوشت تازه بیش از ۲ روز در یخچال خطر آلوده شدن آن را زیاد كرده و حتما باید با برنامه‌ریزی دقیق و در زمان معین این گوشت‌ها مصرف شود. در مراكزی همچون تكایا، حسینیه‌ها و مساجد باید از سفره‌های باریك كه عرض آنها حدود ۵۰ سانتیمتر است استفاده شود تا افراد مجبور نشوند برای سرو غذا پای خود را روی سفره بگذارند و این سفره‌ها باید قدری باریك باشند كه افراد فقط از دو طرف آن بتوانند راه بروند.
دكتر كیمیاگر اظهار كرد: از ظروف جمعی مثل مجمعه كه در گذشته برای سرو غذا به كار می‌رفت باید جدا خودداری كرد و باید در این زمینه از ظروف یكبار مصرف استفاده كرد تا افراد دچار مشكل نشوند و با خیال راحت غذای خود را میل كنند.

غذاها نباید زیاد چرب باشند چون برای افرادی كه مشكل چربی خون دارند و سالمندان بسیار مشكل ساز است و تا حد امكان بهترست كه از چربی و نمك زیاد در غذاها خودداری شود. ظروف مورد استفاده برای سرو غذاهای نذری بهتر است اسفنجی و ضخیم باشند و كیفیت لازم را داشته و از مصرف ظروف شفاف و نازك باید پرهیز شود چون استفاده از غذاهای داغ در این ظروف باعث حل شدن مواد پلیمری و شیمیایی می‌شود و بسیار خطرناك است. متاسفانه می‌بینیم كه ظروف در محل‌هایی شسته می‌شود كه از نظر بهداشتی اصلا مناسب نیستند و همچنین از شیلنگ برای شست‌وشو استفاده می‌كنند كه باعث تشدید آلودگی می‌شود و بهتر است كه از جاهای سكو مانند كه حالت وان دارند و دارای شیب می‌باشند برای شست‌وشوی ظروف استفاده شود.
منبع:www.hamedan.ir