روش‌هاي موقت رهايي از موهاي زايد


 





 
موهاي زائد مشکلي است که هر خانم يا آقايي در برهه‌هاي زماني متفاوت و در طول عمر خود با آن مواجه مي‌شود چرا که اين موها در صورت، پاها، دست‌ها و نقاط ديگر بدن وجود دارند. براي از بين بردن اين موها، روش‌هاي متعددي وجود دارد که به دو دسته تقسيم مي‌شوند: روش‌هاي موقتي شامل کندن با موچين، تراشيدن، اپيلاتورها (موکن مکانيکي)، دپيلاتورها (موکن‌هاي شيميايي)، مومک انداختن و بند انداختن و روش‌هاي دايمي شامل الکتروليز و ليزر. در اينجا شما را با روش‌هاي موقتي آشنا مي‌کنيم.

تراشيدن مو
 

عمل تراشيدن مو با استفاده از تيغه فلزي تيز يا چند تيغه براي بريدن موها از سطح پوست ميسر است. اين روش بسيار ارزان قيمت و سريع و بدون درد است و به صورت دستي و الکتريکي است و ليکن آثار اين روش بسيار کوتاه مدت بوده و در بيشتر اوقات بايد روزانه انجام شود تا بتوان احساس‌ نرمي داشت. در برخي از زنان اين روش موجب ايجاد موهاي زيرپوستي مي‌شود و براي موهاي فرفري و پوست‌هاي تحريک شده و جوش‌دار مناسب نيست. اين خود تراش‌ها به طور معمول يک بار مصرف‌اند و رويش دوباره مو در اين عمل پس از يکي دو روز است.

ساينده‌ها يا کيسه انداختن
 

در اين روش از يک سطح زير و ساينده براي کندن موها استفاده مي‌شود. در اين روش بافت‌هاي مرده پوست هم از بين مي‌رود. اين روش ارزان قيمت است ولي اغلب هر چند روز يک بار تکرار مي‌شود تا پوستي لطيف به دست آيد. البته بايد توجه داشت که به پوست بيش از حد فشار وارد نشود زيرا اين امر سبب خراش‌هاي سطحي و خارش مي‌شود و نبايد در نواحي حساس مانند صورت، بازو و نواحي تناسلي استفاده شود. روي پوست‌هاي تحريک شده و آسيب ديده نبايد استفاده شود. نکته مهم اين است که پيش از استفاده از اين روش، پوست بايد تميز و خشک باشد و ساينده را روي پوست قرار داده و با حرکت چرخشي و فشار کم اقدام کنيد. مدت رويش مو يک تا سه روز است.

موچين
 

در اين روش از موچين براي کشيدن مو از ريشه و اغلب براي سطح کوچکي از پوست مانند ابروها و تک‌موهاي موجود در پوست صورت استفاده مي‌شود. اين گونه از بين بردن موها دردناک و براي استفاده از سطح زياد (پاها) بسيار کند است. چنان که اين روش به درستي استفاده نشود، سبب زخم شدن و ايجاد لک در سطح پوست مي‌شود. در اين روش بايد موچين را پيش از استفاده، با آب و صابون شستشو داده، با الکل ضد عفوني کرده و بعد از آن صورت يا قسمت مورد نظر را با آب سرد بشوييد. مدت زمان رويش مو در اين روش 3 تا 9 روز است.

شکر انداختن
 

اين روش بسيار شبيه موم انداختن است. در اين روش از خميري غليظ و چسبان که حاوي شکر، عصاره ليموترش و آب گرم است، استفاده مي‌شود. خمير را روي پوست پخش کرده و سپس با تکه‌اي پارچه يا کاغذ، موهاي زائد را از پوست جدا مي‌کنيم. به طور معمول در اين روش سرخي و التهاب پوست کاهش مي‌يابد.

موم انداختن
 

در اين روش، موم گرم شده را روي پوست پخش کرده و قطعات بريده شده پارچه ضخيم را روي موم فشار داده و خيلي سريع جدا مي‌کنيم. در سالن‌هاي اپيلاسيون توجه داشته باشيد که خدمه موسسه قاشقکي را که براي مشتري پيشين به کار برده‌اند، براي شما مورد استفاده قرار ندهند. به اين منظور خدمه آرايشگاه بايد مومک را درون ظرف کوچک خاص هر مشتري ريخته و در پايان کار مازاد آن را همراه با ظرف مربوطه دور بريزد. مراقب باشيد که در هنگام کار اپيلاسيون، خدمه حتما از دستکش‌هاي استريل و يک بار مصرف استفاه کنند و شما نيز لباس‌هايي از جنس کاغذ درخواست کنيد. گرچه درد و رنج جزيي لاينفک از مومک‌گذاري است اما چنانچه دريافتيد که خدمه اپيلاسيون در حين مومک‌گذاري شدت عمل به خرج مي‌دهد، اين نکته را به وي خاطرنشان سازيد زيرا شدت عمل و عجله در مومک‌گذاري سبب بروز سوختگي‌هاي درجه دوم يا خون مردگي در موضع مي‌شود. اين روش در اغلب موارد سريع و به صرفه است.

بند انداختن
 

اين روش به دوران عصر باستان بازمي‌گردد. در اين روش يک سرنخ کتاني را ميان دندان‌ها و سر ديگر نخ را در دست چپ يا راست نگه مي‌دارند و قسمت مياني نخ ميان انگشتان وسطي دست آزاد حلقه مي‌زند تا به اين وسيله تعدادي از موهاي زائد با کشيدن نخ از سطح پوست جدا شود. اين روش سريع، تميز و درد کمتري نسبت به موچين دارد و در بعضي مواقع موجب خارش التهاب مي‌شود. مدت زمان رويش مو در اين عمل 5 تا 10 روز است.

اپيلاتورها
 

اپيلاتورها، ريش تراش‌هاي برقي هستند که تيغه‌هاي برنده‌اي دارند. اين دستگاه سريع‌تر از موچين‌هاي معمولي عمل مي‌کنند و براي دست و پا بسيار مناسب‌اند. اين اپيلاتورها براي قسمت‌هاي پشت پا مشکل بوده و پوست را بايد محکم کشيد تا از گرفته شدن پوست در دستگاه جلوگيري شود و در بعضي از قسمت‌هاي بدن بهتر است استفاده نشود مانند صورت، زيربغل و آلت تناسلي.

موبرهاي شيميايي
 

اين مواد خاصيت قليايي داشته و موجب حل شدن پروتئين مو مي‌شود و سريع و بي‌درد است و اثرش کوتاه مدت است و موجب تحريکات پوستي مانند خشکي پوست مي‌شود اين مواد به صورت ژل، لوسيون، اسپري و کرم و پودر در بازار وجود دارد و در حين استفاده به مدت 5 تا 20 دقيقه روي پوست، با توجه به ضخامت مو قرار مي‌دهيم و براي پوست‌هاي نازک و حساس و نواحي ابرو و پوست‌هاي زخم نبايد استفاده شود.
منبع:www.salamat.com