12 توصيه ورزشي به افراد سيگاري


 





 
اگر سيگار مي‌کشيد و دچار کمردرد شده‌ايد توصيه‌هاي ورزشي زير را جدي بگيريد.
1 بهترين روش پيشگيري از بروز كمردرد، ورزش و تحرك روزانه و پرهيز از فعاليت‌ها و حركاتي است كه مي‌تواند به ستون فقرات آسيب برساند. هيچ‌گاه، بدون ارزيابي از خود و به‌طور ناگهاني حركت ورزشي خاصي را ( فقط به اين دليل كه قدرت و مهارت خود را اثبات كنيد) انجام ندهيد و هميشه عاقلانه و با احتياط ورزش كنيد.
2 با يادگيري روش‌هاي كنترل استرس تنش‌ها را از خود دور كنيد.
3 محل و وضعيت استراحت و خواب در بروز كمر درد و عود آن موثر است. در هنگام خواب تشك مناسب و وضعيت قرارگيري به پهلو با پاهاي جمع يا طاق‌باز با بالشي زير زانو توصيه مي‌گردد.
4 پيشگيري و درمان حالات و بيماري‌هاي زمينه‌ساز كمر درد مانند اضافه وزن، چاقي شكمي‌ و نفخ، يبوست و سرفه مزمن توصيه مي‌گردد.

5 در موقع حمل اجسام، كمر را خم نكرده و از چرخش كمر با بار خودداري كرده و با ورزش مرتب توان و قدرت عضلات خود را حفظ و نگهداري كرده و تا حد امكان از ابزارهاي مفيد و مناسب براي بلند كردن و حمل بار استفاده كنيد.
6 همواره دو قانون طلايي كار، يعني خودداري از ثابت بودن و بي‌حركتي در حين كار و استفاده از وسايل قابل تنظيم مطابق با اندام فرد را مراعات فرماييد.
7 از پوشيدن لباس‌هاي تنگ و محدود كننده مفاصل بدن اجتناب كرده و از كفش و كيف مناسب استفاده نماييد.
8 در موقع بلند كردن بار از عضلات پا كمك گرفته و همه فشار را روي كمر خود نيندازيد و در موقع حمل بار با سفت كردن عضلات پا و شكم و كمر از لغزش اجتناب كرده و تعادل خود را حفظ كنيد.
9 از نشستن طولاني مدت خودداري كرده و صندلي مناسب با حفظ گودي كمر فراموش نگردد. در موقع نشستن ساق پا طوري قرار گيرد تا مفصل ران زاويه 45 درجه به خود گرفته و هر دو كف پا راحت روي زمين باشد.
10 هنگام كار از خم شدن به مدت طولاني خودداري كنيد. پياده‌روي كوتاه به دنبال نشستن، براي رفع اسپاسم و تنش موثر است.
11 غلط ايستادن و استفاده نامناسب از عضلات دو طرف باعث كشيدگي عضلات و ستون‌فقرات و ضعف و درد و سفتي ناحيه كمر مي‌گردد. بهترين روش ايستادن، ايستادن نامتقارن است يعني قرار دادن بيشتر وزن روي يك پا و حمايت توسط پاي مقابل كه جابه‌جايي آن هر چند دقيقه يك بار انجام شود و از ايستادن طولاني و كارهاي تكراري اجتناب شود.
12 از روش‌هاي رايج در درمان كمر درد مانند: حركت درماني، گرما و سرما درماني، آب‌درماني، روش‌هاي درمان فيزيكي، درمان اختلالات عصبي، ماساژ و مانيپولاسيون، آتل و دارو درماني بدون مشورت با پزشك معالج خودداري شود.
منبع:www.salamat.com