مرا نکِش تا تو را نکُشم
مرا نکِش تا تو را نکُشم
مرا نکِش تا تو را نکُشم
رژيم ترک سيگار
فراموش نکردهايد که متخصصان دانشگاه جانهاپکينز به تازگي درباره سرطان مطالب جالبي را منتشر کردند. يکي از اين موارد اين بود که سلولهاي سرطاني در طول عمر ما حدود شش تا بيش از ده بار در بدن به وجود ميآيند ولي اگر سطح ايمني بدن بالا باشد، اين سلولهاي سرطاني به سرعت به وسيله گلبولهاي سفيد هضم و جذب ميشوند و اين سيستم ايمني ما را در مقابل حتي سرطان محافظت ميکند. حال اگر ما به دلايل گوناگون از جمله کشيدن سيگار، ايمني بدنمان را در سطح مطلوبي حفظ نکرده باشيم، سيستم ايمني نميتواند سلولهاي سرطاني را نابود کند.
توصيههايي براي آنها که ترک کردهاند
شما براي بهبودي و بازسازي بدنتان نياز به تغذيه مناسبي داريد، فراموش نکنيد که در مدتي که سيگار کشيدهايد، تعادل انرژي طبيعي در بدن شما به هم خورده است و به همين دليل ممکن است اضافه وزن پيدا کنيد. اگر شما لاغر بودهايد، با قطع سيگار کمکم وزن ميگيريد و رنگ و رويتان باز ميشود بهخصوص اگر از سبزيها و ميوههاي تازه بيشتر استفاده کنيد.
يک تغذيه متعادل و متنوع ميتواند به سرعت نابسامانيهاي بهوجود آمده در بدن شما را ترميم کند. تخمين ميزنند شما به مدت سالهايي که سيگار ميکشيدهايد نياز به بازسازي خود داريد تا بهطور کامل مانند فردي سالم باشيد و خطر افزايش احتمال به بيماريهاي مربوط به سيگار را نداشته باشيد.
تغذيه مناسب زماني است که شما در روز حتما از همه شش گروه غذايي استفاده کنيد. يعني گروههاي نان و غلات، سبزيها، ميوهها، گوشت و تخممرغ و حبوبات، لبنيات و در نهايت چربيهاي مفيد که البته بايد مصرف محدودي داشته باشد. اگر غلات سبوسدار و حبوبات پوست نگرفته باشند، بهتر است ولي اگر در زماني که سيگار ميکشيدهايد به ناراحتي گوارشي مبتلا شدهايد، بهتر است اجراي اين توصيه را عقب بيندازيد و بهطور کامل مراقب تغذيه خود باشيد. گاهي اين تنها يک تصور غلط است که سبزي و ميوه وضع شما را بد ميکند و آنچه بيشتر مشکل گوارشي را تشديد ميکند، مصرف غذاهاي مانده، سوسيس و کالباس، ادويه تند، نوشابههاي گازدار، انواع سسها و بهخصوص سس گوجهفرنگي، پنيرهاي شور، ترشيها و غذاهاي سرخ کرده است.
براي مثال اگر قد شما 175 سانتيمتر و وزن شما 81 کيلوگرم است نمايه توده بدن شما بيشتر از 25 است يعني شما اضافه وزن داريد. بايد با تغييراتي در تغذيه و بيشتر کردن فعاليت بدني و ورزش وزن خود را کنترل کنيد. مصرف مواد چرب و غذاهاي سرخ شده و نشاستهاي مانند نان و برنج را کم کنيد.
حالا که سيگارتان را ترک کردهايد و يک عامل خطر بزرگ را از خود و خانوادهتان دور کردهايد، نگذاريد به تدريج وزن شما اضافه شود و خطر ديگري به نام چاقي زندگي شما را تهديد کند. مشاوره تغذيه ميتواند بيشتر به شما کمک کند.
ورزش و تحرک بدني
اگر شما بيشتر در مواقع برخورد با تنش و استرس سيگار ميکشيدهايد، متوجه باشيد که بهترين جانشين براي رهايي از احساس نياز به سيگار در مواقع استرس پناه بردن به يک ورزش تند مانند شنا، پيادهروي تند، دويدن يا رکاب زدن است. ضمن اينکهاين ورزش ميتواند با تعادل انرژي، به شما براي داشتن وزن مناسب کمک کند.
کار گروهي کنيد
شما ميتوانيد الگوي مناسبي براي ديگراني باشيد که هنوز نتوانستهاند تصميم بگيرند. آنها شما را بهتر ميپذيرند و به صحبتهاي شما و تجربههايتان بهتر گوش ميکنند.
کار گروهي اعتماد به نفس شما را افزايش ميدهد و شما را در حل مشکلات نيز ياري ميدهد. وقتي احساس کنيد ديگران متوجه شما شدهاند و شما را به عنوان فرد موفقي ميشناسند، بهتر ميتوانيد به خود بقبولانيد که براي سلامت خود تلاش کنيد. الگو شدن شما را خشنود ميکند و شما ميخواهيد تا آنجا که ميتوانيد الگو بمانيد.
چکاپ دورهاي را فراموش نکنيد
فشارخون، ميزان چربيهاي خون، کلسترول و قندخون خود را کنترل کنيد. فراموش نکنيد بيش از صدها سال انسانهاي زيادي به دليل مصرف سيگار و ساير مواد دخاني به سختترين و دردناکترين بيماريها جان خود را زودهنگام از دست دادهاند. تحقيقات گسترده زيادي طي دهههاي گذشته انجام شد تا خطرات اين مواد را براي تمامي سازمانهاي متولي سلامت روشن کند.
دانشمندان زيادي تمام عمر خود را صرف اين تحقيقات کردند و زنده نماندند تا ثمره تلاشهايشان را ببينند. اکنون حمايت جهاني عليه سيگار، تبليغات، دخانيات و درج برچسب خطر استفادهروي بستهبندي سيگار- ممنوعيت کشيدن سيگار در مکانهاي عمومي و... به ثمر نشست. شما اين شانس را داشتيد که شاهد اين تلاشها باشيد و بالاخره سيگار را کنار بگذاريد. شما براي ترک اين دشمن حمايت جهاني را داريد. شما در شرايطي که دانش و آگاهي ميليونها سال تلاش به کمک شما آمد، توانستيد خود را از شر اين دشمن برهانيد. پس براي قدرداني از تمام اين تلاشها و به يمن سلامت کاملتري که به دست خواهيد آورد، در فرهنگسازي عليهاين دشمن به ياري آنهايي برويد که هنوز به مسووليت فردي خودشان در قبال سلامت جسم خود و اطرافيان خود پي نبردهاند و هنوز در دام اين عادت گرفتارند.
منبع: http://www.salamat.com
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}