ترفند های ویندوز (بخش ششم)
ترفند های ویندوز (بخش ششم)
ترفند های ویندوز (بخش ششم)
۱۰ ترفند برای جلوگيری از کند شدن ويندوز
1- مطمئن شوید که آنتی ویروس مناسبی را بر روی سیستم نصب نموده اید، بصورت اتوماتیک آپدیت شود و کلیه فایلهای تازه وارد به سیستمتان را چک کند. اگر ویروسی همراه فایلی باشد یا تعمیر یا قرنطینه و بلوکه شود. بدلیل اینکه ویروسهای جدیدی هر روز تولید می شوند باید طوری ویروس کشتان را تنظیم کنید که بطور اتوماتیک بروز شود. دو برنامه قوی ویروس کش که ما توصیه می کنیم عبارتند از: McAfee و Norton .
2- نرم افزارهای antispyware/antiadware را روی سیستم خود نصب کنید، این دو دسته نیز برای سیستم شما کاملاً ضروری هستند، تا از نصب برنامه های جاسوس بر روی سیستمتان جلوگیری کنند. که دو نرم افزار رایگان و مفید عبارتند از:
Spybot Search & Destroy یا Ad-aware
3- نصب دیواره آتش سخت افزاری، بهتر از فایروال نرم افزاری است. بدین صورت اطلاعات سیستم شما از دسترس هکرها مصون می ماند و نمی توانند برخی نرم افزارها را بصورت ناخودآگاه بر روی سیستم شما نصب کنند که یا به سیستم شما آسیب برسانند و یا اینکه سرعت کار با سیستم کاهش پیدا کند. دیواره های آتشی که ما توصیه می کنیم عبارتند از:
Linksys, Netgear, D-link
4- شرکت مایکروسافت هر از چند گاهی نرم افزارهای خود را بروز می کند. این امر برخی اوقات بدلایل بالابردن امنیت است که توصیه ما این است سیستم خود را طوری تنظیم کنید تا بصورت اتوماتیک بروز شود.
5- فایلهای اینترنتی موقت ( Internet temp files ) خود را هر یک ماه یکبار پاک کنید. این امر به بالابردن سرعت سیستم شما منجر خواهد شد.
6- هر 4 ماه یکبار هارد خود را defrag نمائید.
7- هر موقع می خواهید چیزی را از اینترنت دانلو کنید حتماً شرایط آنرا ( terms and conditions ) بدقت مطالعه نمائید. هیچ ارزانی بی حکمت نیست. ممکن است همراه نرم افزارهای رایگان مواردی از قبیل adware یا spyware نصب شوند.
8- ایمیلهای غریبه، عجیب، و نا آشنا را باز نکنید. ممکن است همراه باز شدن آنها adware یا spyware بر روی سیستمتان نصب شوند یا همراه ویروس باشند. توجه کنید حالت پیش نمایش نرم افزارهای outlook همانند باز کردن آن است، پس آنرا غیر فعال کنید.
9- به شما استفاده از مرورگر Firefox را از درون سي دي 3 توصیه می کنیم. کار با این مرورگر ایمن تر است.
10-دست آخر اینکه اگر سیستم شما را دزدیدند یا سیستمتان به نحوی از کار افتاد، کلیه داده های خود را از دست می دهید. راه حل کار این است که همیشه از اطلاعات مهمتان بر روی CD یا بر روی میزبانهای اینترنتی نسخه پشتیبان تهیه کنید.
3 ترفند برای افزایش سرعت بالا آمدن ویندوز XP
بالا بردن سرعت بوت ( روش اول )
برای انجام این کار مراحل زیر را طی کنید :
1- Notepad را باز کنید و سه جمله زیر را در آن بنویسید :
RD /S /q "C:/Documents and Settings/"UserName without quotes"/Local Settings/History"
"RD /S /q "C:/Documents and Settings/Default User/Local Settings/History "RD /S /q "D:/Temp/" <--"Deletes temp folder, type in the location of your temp folder
2- حالا این فایل را با هر نامی که می خواهید ذخیره کنید ، البته با پسوند " .bat " برای مثال " fastboot.bat " یا " deltemp.bat "
3- از منوی Start گزینه Run را انتخاب کنید .
4- در Run بنویسید : " gpedit.msc " و روی ok کلیک کنید .
5- از پنجره باز شده در سمت چپ روی گزینه " Computer Configuration " کلیک کنید و سپس " Windows Settings " را انتخاب کنید .
6- بر روی گزینه " Scripts " دو بار کلیک کنید سپس " Shutdown " را انتخاب کنید تا پنجره ای جدید باز شود.
7- روی " Add " کلیک کنید و در پنجره باز شده آدرس فایلی که درست کرده اید را بدهید و سپس روی " ok " کلیک کنید.
بالا بردن سرعت بوت ( روش دوم )
1- معمولا برای ورود به bios باید کلید F2 یا Delete را فشار داد ، زمانی که کامپیوتر در حال بالا آمدن است.
2- به منوی " Boot " بروید .
3- " Boot Sequence " را انتخاب کنید .
4- سپس هر دو گزینه ای که از روی هارد بوت می شوند را به گزینه " First Device " تغییر دهید .
5- دکمه " Escape " را فشار دهید و از بایوس خارج شوید . فراموش نکنید که این تغییرات را قبل از خارج شدن ذخیره کنید .
توجه :
وقتی که شما این تغییرات را انجام می دهید ، نمی توانید سیستمتان را از طریق فلاپی یا سی دی رام بوت کنید . اگر روزی لازم شد که این کار را انجام دهید ، کافیست برگردید به عقب ، يعني به بایوس خود بروید ، مرحله بالا را تکرار کنید و گزینه " First Device " را برای فلاپی و سی دی رام بردارید .
بالا بردن سرعت بوت ( روش سوم )
1- روی منوی Start کلیک کنید و " Connect To/Show All Connections " را انتخاب کنید .
2- روی Connection شبکه خود راست کلیک کنید و " Properties " را انتخاب کنید .
3- در تب " General " ، در لیست سرویس ها " TCP/IP " را انتخاب کنید و روی دکمه " Properties " کلیک کنید .
4- در پنجره باز شده روی " Use the following address " کلیک کنید و آدرس ip کامپیوترتان را بنویسید . اگر شما از یک روتر استفاده می کنید معمولا آدرس ip شما 192.168.0.xx یا 192.168.1.xx است . اگر آدرس IP خود را بخاطر نمی آورید و یا در آن شک دارید به منوی Start بروید و Run را انتخاب کنید و در آن cmd را تایپ کنید و روی ok کلیک کنید . در پنجره باز شده " ipconfig/all " را تایپ کنید . با اینکار ip شما نمایش داده می شود و شما می توانید آدرس مورد نظر را در بخش مورد نظر بنویسید .
5- همچنین در پنجره " TCP/IP properties " شما باید آدرس های " Subnet mask " ، " Default gateway " و " DNS Server " را هم پر کنید . اگر عدد های این گزینه ها را هم نمی دانید می توانید با استفاده از دستور " ipconfig/all " در مرحله 4 این اعداد را پیدا کنید .
6 راه برای بستن پنجره های ویندوز!
مطمئنأ شما هم به این موضوع آگاه هستید که برای انجام امور خاصی در ویندوز علاوه بر یک راه ، نهایاتأ دو یا سه راه دیگر نیز وجود دارد. اما این بار ما قصد داریم تا 6 راه مختلف برای بستن پنجره های ویندوز به شما معرفی کنیم که هر کدام از راه مختلفی انجام میشود. فراگیری این نوع راهها و ترفندها ، بسیار به بالا رفتن تبحر و دانش شما در علم کامپیوتر کمک میکند.
6 راه مختلف برای بستن یک پنجره و کادرهای محاوره ای ویندوز عبارتند از :
1 - کلیک بر روی دکمه مربع شکل قرمز رنگی که علامت ضربدر بر روی آن دیده می شود.
2- انتخاب منوی File و کلیک بر روی گزینه Exit
3- استفاده از کلیدهای ترکیبی Alt + F4
4- استفاده از Ctrl + Alt + Delete) Task Manager ) و انتخاب پنجره مورد نظر و کلیک بر روی گزینه End Task
5- در یک پنجره باز ، بر روی بالاترین قسمت پنجره (قسمت آبی) و در سمت مخالف علامت ضربدر ، بر روی نام پنجره راست کلیک کرده و Close را انتخاب کنید.
6- استفاده از این 2 کلید ترکیبی Ctrl + W (این 2 کلید ترکیبی در بعضی موارد استثنا نیز دارد)
23 ترفند مفید برای افزایش سرعت اینترنت
1 - همه ما پاسوردهاي زيادي داريم. شما همواره بايد پاسوردهاي مجزا و مطمئني براي فعاليتهاي بر خط بانكي و دادوستدهاي تجارت الكترونيك خود داشته باشيد. اما ميتوانيد از يك پاسورد براي تعداد زيادي از سرويسهاي ديگر ازقبيل Personilisation يا ثبتنام در پايگاهها استفاده كنيد. چقدر لازم است اين پاسوردها محرمانه باشند ‚
2 - از پايگاههايي كه تصويرهاي تودرتو و زيادي در هر صفحه دارند اجتناب كنيد. حتي پايگاههاي مخصوص تصاوير بايد ناخنكهايي براي دسترسي به تصاوير بزرگ و دقيق خود داشته باشند.
3 - اگر كاربر مكينتاش هستيد نرمافزار Rambunctious را از پايگاه
http://www.clarkwood.software.com
بارانداز كنيد. اين يك برنامه RAM ديسك است كه به شما امكان ميدهد تا سرعت فعاليتهايتان را به انتخاب خود اولويتبندي كنيد.
4 - مقاومت داشتهباشيد. اگراز Frontpage براي طراحي صفحه استفاده ميكنيد، سعي نكنيد از همه امكانات آن در صفحهتان استفاده كنيد Frontpage . در نوشتن Html بسيار ناكارآمد است و غالباً اندازه صفحات شما را دوبرابر ميكند. اگر از ويژگيهاي Html مخصوص Word استفاده ميكنيد، مشكل از اين هم بيشتر است.
5 - چه طراح صفحه و يا ديداركننده از صفحات هستيد، از چيزهايي كه زيبا هستند اما ارزش واقعي چنداني به كار شما نميافزايند اجتناب كنيد. در اينجا خصوصاً فيلمهاي معرفي Shockwave يا Flash موردنظر ماست. زيبايي چندرسانهاي جا و زمان خود را دارد، اما به انتظار گذاشتن مراجعين پايگاه با نمايش دادن فيلمهاي طولاني معرفي، چندان جذابيتي ندارد.
6 - مستقيم سر اصل مطلب. با ديدار از پايگاههايي كه اخبار را براي شما بروز ميآورند، وقت خود را تلف نكنيد. به Email alert ها ازقبيل
http://europe.cnn.com/EMAIL
يا
Headline Alert (
مثلاً يك email خالي براي
mailto:join-headline-alert@phito.sparklist.com
بفرستيد) مراجعه كنيد. آنگاه به محض دريافت يك email تنها لازم است به آدرسهاي مشخص شده در نامه براي پيداكردن اخبار و اطلاعات موردنظرتان وصل شويد.
7 - حيله. Telnet اگر معمولاً از Telnet استفاده ميكنيد، بهترين طريقه افزايش سرعت براي شما بهكارگيري Address Book است.
8 - صفحه نمايش را ساده نگهداريد. صفحه نمايش اوليه ويندوز را در سادهترين حالت نگهداريد. اما ميانبرهاي( Shortcut ) لازم را براي عملياتي كه در اولويت قرار دارند، ايجاد كنيد، چه از نوع url يا برنامههايي مانند Office يا غيره باشد.
9 - با Real Player شروع نكنيد. Real Player را از برنامه شروع برداريد، خصوصاً كه به صورت پيشفرض در آنجا مينشيند. زيرا اولاً چندين ثانيه از برنامه شروع( Startup ) را به خود اختصاص ميدهد و ثانياً در بسياري موارد بدوناطلاعشماازارتباطاينترنتياستفادهميكند. برايبرداشتنآن، Real Player را بازكنيدوبه
View/Preferences/General/Startcenter
برويد.
10 - خبرهها را خبر كنيد. نرمافزارهايي ازقبيل Inboy Specialist به شما امكان ميدهد نامهها را قبل از بارانداز كردن آنها از روي سرور اصلي بررسي و پاك كنيد.
11 - كافي است. اگر صفحهاي را بارانداز ميكنيد، ممكن است نيازي به ديدن و بارانداز شدن كل آن نداشته باشيد. لذا اگر اطلاعات يا تصاويري كه ميخواهيد بهدست آور د يد، روي دكمه Stop كليك كنيد.
12 - ميانبر بزنيد. اگر آوردن يك صفحه خيلي طول ميكشد، دكمه Stop را بزنيد و يا Refresh كنيد تا دوباره مرورگر شروع كند. اگر خوششانس باشيد، صفحه مربوطه مسير بهتري براي دريافت پيدا ميكند. از نرمافزار Neotrace پايگاه
http://www.neotrace.com
براي اينكه ببينيد چطور كار ميكند استفاده كنيد. اين نرمافزار مسير ميان شما تا پايگاه موردنظرتان را به همراه همه نقاط بين راه و اطلاعات ثبتكنندههاي مسير Registrants را نشان ميدهد.
13 - سرعت مودم را با استفاده از يك نرمافزار Modem Booster بهينه كنيد. درعين حال تنظيمات پورت دريافت /ارسال مودم خود را بهينه سازيد. اين تنظيمات را در Settings/Control Panel/Modems/General پيدا ميكنيد. بر روي مودم / Portsettings/Connection كليك كنيد. با تنظيمات آن مقداري بازي كنيد و نتيجه كار خود را بر روي يك پايگاه سنتي از قبيل پايگاه زير، آزمايش كنيد.
http://homepage.ntworld.com/dgilbert/testpage.htm
14- اگر بر روي يك عنوان تحقيقميكنيد و يا پايگاه بيشتري را بر روي همان عنوان ميخواهيد، در IE از دكمه Related و يادر نتاسكيپ از What's Related استفاده كنيد. اين دكمهها خصوصاً درمورد پايگاههاي بزرگ و شناخته شده خيلي خوب كار ميكنند.
ياهو، آلتاويستا...) عمل ميكنند، دستورالعملهاي راهنماي پايگاه و خصوصاً دستورالعملهاي جستجو را بهدست آوريد و برطبق آن عمل كنيد. اين كار از بسياري از جستجوهاي بينتيجه جلوگيري كرده و سرعت دستيابي شما به اطلاعات را چندين برابر ميسازد. بدينمنظور بهعنوان مثال به آدرسهاي زير مراجعه كنيد:
http://www.google.com/help/,http://uk.altavista.com/help/tips
http://hotbot.lycos.com/help,http://www.dogpile.co.uk
16 - درمورد بسياري از پايگاهها، تنها نوشتن نام پايگاه در قسمت آدرس و گرفتن دو دكمه Shift Enter بهطور همزمان، از نوشتن نام كامل آن در IE شما را بينياز ميكند.
17 - هنگامي كه در Google جستجو ميكنيد، به نتايج Cache نيز مراجعه كنيد. هنگاميكهبهاتصالات باقيمانده( Cached Links ) در پايان فهرستها ( Listings ) نگاه ميكنيد، پايگاهها غالباً سريعتر ظاهر ميشوند زيرا بهطور مستقيم از حافظه باقيمانده سرورهاي شركت به شما منتقل ميشوند.
18- . Zip فايلهاي بزرگ را قبل از ارسال آنها بهوسيله پست الكترونيك، Zip كنيد. اين كار نه تنها يك لطف به دريافتكننده فايلهاي مزبور است، بلكه زمان زيادي را بر روي مودمهاي65 K صرفهجويي ميكند. فايلهاي Word مخصوصاً خيلي خوب Zip ميشوند.
19 - پركردن فرمها به صورت خودكار
Autocomplete در IE ميتواند صرفهجويي زيادي را در هنگام پركردن فرمها براي شما انجام دهد. براي تنظيم آن به بخشهاي زير برويد:
Tools/internet options/content/autocomplete
20 - درهمه جهات نگاه كنيد. اگر اطلاعات مبهمي را ميخواهيد بهدست آوريد ولي موتور جستجو نتوانسته شما را قانع كند، سعي كنيد از پايگاه
http://www.copernic.xn--com-nwe/
نرمافزار 2001 Copernic را بهدست آوريد. اين نرمافزار بهطور همزمان به جستجوي موتورهاي عمده جستجو پرداخته و سعي ميكند از چيزهاي تكراري اجتناب كند. نرمافزار مزبور مجاني است و بهطور همزمان هشتاد موتور جستجو را ميپيمايد.
21 - در مرورگر خود Java Script را غيرفعال كنيد. البته بعضي پايگاهها ممكن است از ورود شما جلوگيري كنند، اما همواره ميتوانيد با فعال كردن آن( Java ) به آنها وارد شويد. براي فعال و غيرفعال ساختن Jave در مرورگر خود به Tools/Internet Options برويد.
22 - مهمترين توصيه. همه متخصصين معتقدند كه جلوگيري از ورود تصاوير و صدا، بيشترين تاثير را در افزايش سرعت مرورگر دارد. بدينمنظور در IE به موارد زير برويد Tools/Internet Options/Advanced .
23 - در نتاسكيپ به موارد زير برويد.
Edit/Preferences/Advanced
سپس ويژگيهاي Voice ، Image و غيره را كه ميخواهيدبابرداشتن(ي)غيرفعالكنيد.قبلازخروج، حتماً Apply و OK رابزنيد.
كارهاي ديگري نيز براي تسريع عمليات در جستجوها و بارانداز كردن فايلها در اينترنت امكانپذير است كه با ادامه تجربه و كار مستمر ميتوان بدانها دست يافت .
Log In اتوماتیک در ویندوز XP
فقط توجه داشته باشيد كه اين ترفند فقط براي افرادي مفيد خواهد بود كه به تنهايي از سيستمشان استفاده ميكنند و سيستم كاربر ديگري ندارد ، اگر غير از اين باشد آن وقت تمام كاربران ميتوانند بدون هيچ ممانعتي به راحتي و به صورت مستقيم به حساب شما دسترسي پيدا كنند. براي اين كار مراحل زير را دنبال كنيد :
ابتدا از طريق منوي Start برنامه Run را اجرا كنيد.
سپس در آن تايپ كنيد control userpasswords2 و بعد Enter را بزنيد. با اين كار برنامه User Accounts باز ميشود.
در صفحه اي كه باز ميشود آن Account اي را كه ميخواهيد به عنوان حساب اصلي و ابتدايي در نظر گرفته شود انتخاب كنيد ( آن را Highlight كنيد ).
بعد از اين كار تيك كنار عبارت User must enter a user name and password to use this computer را حذف كنيد.
سپس روي دكمه Apply كليك كنيد. بعد يك پيغام نمايش داده ميشود كه براي تأييد پسورد User اي كه انتخاب كرده ايد ميباشد. بعد از تأييد روي دكمه Ok كليك كنيد.
بعد از يك بار Restart كردن سيستم تغيير اعمال ميشود.
آياهمیشه Restart کردن لازم است؟
تنها دلايل اندكی وجود دارند كه پس از نصب، يكبار Restart كردن را واجب میكند. يكی از دلايل موجود هنگامی است كه فايلهايی كه در سيستم در حال كار قفل هستند ، احتياج به به روزرسانی و يا پاك شدن دارند.
اين مسئله برای بسياری از فايلهای سيستم صدق میكند وهمچنين برای فايلهايی كه در يك زمان توسط برنامههای كاربردی ديگر باز شدهاند.
البته اين مسئله نيز ممكن است وجود داشته باشد كه يك برنامه نصب به خودی خود بخواهد از دايركتوری موقت پاك شود. در چنين حالتی، احتياج به Restart كردن جديد نخواهد بود. پس همواره هنگام تغییرات سیستمی نیاز به رستارت خواهید داشت.
اگر زمانی كامپيوتر از شما درخواست Restart كرد، میتوانيد توسط ابزار Whyreboot میتوانید دلایل آن را بفمهید. تنها توسط دوبار كليك كردن میتوانيد اين برنامه مجانی انگليسی زبان را فراخوانی كنيد. سپس در يك پنجره مجزا، ليستی از تمام فايلهايی كه بايد پاك شوند و يا تغيير اسم يا مكان به آنها داده شود را به اضافه مسيرشان در اختيار شما قرار میگيرد. اين اطلاعات را ابزار گفته شده بيشتر از رجيستری بدست میآورد.میتوانید این برنامه را از قسمت نرم افزار هاي كاربردي در سي دي 3 دريافت كنيد.
اما در خصوص تغییراتی که در رحیستری میدهید ، ابتدا باید تشخیص دهید که آیا این تغییر در یک فایل سیستمی بوده یا خیر؟ مثلا اگر شما تغییری را در کلید زیر میدهید:
HKEY_LOCAL_MACHINE/System/CurrentControlSet/Control/Session Manager
با كمك اسم فايل و مسير موجود به راحتی متوجه خواهيد شد كه اين عمليات مربوط به چيست. زیرا تغییر در فولدر System بوده است.
اين صورت احتياج به يك Restart سريع دارد و يا تنها يك برنامه نصب در انتظار اين است كه خود را پاك كند كه در اين صورت میتوانيد با خيال راحت از Restart كردن، صرف نظر كنيد.
اجرای اتوماتیک برنامه ها پس از شروع ویندوز
برای این کار روی برنامه مورد نظر کلیک راست کرده و Copy را انتخاب کنید.سپس بر روی دکمه استارت رفته و کلیک راست کنید و Open را بزنید. در پنجره باز شده وارد فولدر Programs شوید و فولدر Starup را باز کنید و در آن کلیک راست کنید و گزینه paste shortcut را انتخاب کنید و از فولدرها خارج شوید.
از این به بعد هر بار ویندوز باز میشود آن برنامه به طور اتوماتیک اجرا میشود.
اجرای برنامه های ناسازگار قدیمی بر روی ویندوز XP
بدین منظور:
بر روي فايل اجرايي برنامه قدیمی و ناسازگار کليک راست کرده و پس از انتخاب Properties به تب Compatibility رفته و از این قسمت نام سيستم عاملي را در آنجا مي توانستيد برنامه را اجرا کرده و با آن کار کنید را انتخاب کنید.
سپس این قسمت را Ok کرده و از آن خارج شوید.
حال برنامه را اجرا کنيد. احتمالا برنامه اجرا خواهد شد در صورتی که مشکل شما همچنان وجود داشت و با این کار نتوانستید آن را حل کنید لازم است تغييرات ديگري را نیزامتحان کنيد تا به نتیجه دلخواه برسید.
اگر تمام تلاش های شما با شکست مواجه شدند تنها یک راه حل دیگر در اختیار دارید و آن استفاده از Application Compatibility Tookit است. این ابزار در CD ویندوز XP قرار دارد برای استفاده از آن باید در ابتدا CD ویندوز XP را در سی دی رام قرار داده و به سراغ پوشه Support tools برويد حال باید برنامه Act20.exe را اجرا کنید.
این ابزار حمایتی تمامی تغییراتی که لازم است برای سازگاری یک برنامه داده شود تا بدون اشکال اجرا شود را در سیستم اعمال می کند پس از طی این مرحله دیگر مطمئن باشید که هیچ برنامه ای غیر قابل استفاده در ویندوز XP نیست .
ارسالي از طرف کاربر محترم : zarei6703
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}