خوب درس بخوان، همشهري جوان!


 





 
دانشگاه با دبيرستان فرق دارد و اين تفاوت به محيط درس و هم‌کلاسي‌ها و اساتيد هم محدود نمي‌شود. براي آنهايي که دوران دبيرستان و کنکور را با موفقيت پشت سر گذاشته‌اند و به زودي وارد دانشگاه خواهند شد، البته اگر هدفشان کسب موفقيت در تحصيلات دانشگاهي است، خواندن توصيه‌هاي زير، خالي از لطف نيست.
1.اگر در دوران دبيرستان جزو آنهايي بوده‌ايد که موقع درس خواندن هميشه در اتاقشان صداي موسيقي يا تلويزيون بلند بوده و اگر عادت کرده بوديد در محيط‌هاي شلوغ و شب‌هاي امتحان درس بخوانيد، بايد بدانيد که اين شيوه ديگر در دانشگاه جوابگوي نيازهاي شما نخواهد بود و اگر به همين روش درس بخوانيد، حتما به مشکل مي‌خوريد و شانس قبولي‌تان در واحدهاي دانشگاهي کم مي‌شود. مغز شما براي اينکه مطالب را بهتر جذب کند احتياج به تمرکز دارد. کم‌کم خودتان را عادت بدهيد که موقع درس خواندن، صداي موسيقي را قطع کنيد و حتي اگر دوستاني داريد که مانع تمرکز شما هنگام مطالعه مي‌شوند، بهتر است کتابخانه يا محلي ساکت پيدا کنيد و درس‌‌هايتان را آنجا بخوانيد.
2.هميشه در برنامه‌هاي درسي رشته‌هاي مختلف دانشگاهي، دروس اجباري خاصي وجود دارند که بسيار سخت‌اند و بي‌فايده به نظر مي‌رسند. شايد فکر کنيد چرا بايد اين درس‌هاي بي‌فايده و مشکل را بگذرانيد، وقتي حتي در آينده شغلي شما هم موثر نيستند؟ نکته اين است که هدف از گذراندن اين دروس ظاهرا بي‌فايده و معمولا مشکل، اين است که ياد بگيريد چگونه در سطح بالاتري بينديشيد و فکر کنيد. اين دروس قرار است مغز شما را به چالش بکشند و کمک کنند که مغزتان تيز و هوشيار بماند. به اين قبيل دروس به چشم ورزشي براي مغزتان نگاه کنيد و بدانيد که يک مغز هوشيار و تيز به شما در شغل آينده‌تان، در طراحي براي سرمايه‌گذاري‌هاي آينده‌تان و هر چيز ديگري که احتياج به قوه تشخيص‌تان داشته باشد، کمک مي‌کند.
3.معيار موفقيت در دانشگاه فقط کسب نمرات خوب نيست؛ بلکه اصل مطلب اين است که شما ياد بگيريد چگونه طي اين دوران، مغزتان را پرورش بدهيد و سطح فکرتان را بالا ببريد.
4.براي گذراندن دروس دانشگاهي بايد مرتب و منظم درس بخوانيد. اين شيوه باعث مي‌شود که نكات درسي هميشه در ذهنتان تازه بماند. يکي از رموز موفقيت در امتحانات دانشگاهي اين است که هميشه وقت‌هايي را براي درس خواندن در نظر بگيريد؛ حتي اگر زمان زيادي تا امتحانات فاصله داشته باشيد. نتيجه اين روش مطالعه آن است که مطالب درسي‌تان را بهتر ياد مي‌گيريد و درک عميق‌تري از دروس دانشگاهي‌ پيدا مي‌کنيد.
5.در مدرسه وقتي در درسي نمره پايين مي‌گرفتيد، ممکن بود بعضي معلم‌ها شما را تنبيه کنند که چرا درس نمي‌خوانيد؟ ولي در دانشگاه اين‌طور نيست. در دانشگاه کسي شما را مجبور نمي‌کند که درس بخوانيد. به نظر، اين يک مزيت محسوب مي‌شود ولي اگر شما به تنبلي عادت کنيد، ممکن است خيلي از درس‌هايتان را بيفتيد و هيچ يک از استادهايتان هم اهميت ندهند. شما اگر خودتان را به اين عادت دهيد که با يک برنامه مرتب و منظم درس بخوانيد نه تنها مي‌توانيد اين دوران را با نمرات خوب سپري کنيد؛ بلکه خيلي راحت مي‌توانيد در مدارج بالاتر قبول شويد و تحصيل کنيد.
6.رمز موفقيت در دانشگاه اين نيست که تمام ساعات بيداري‌تان را به درس خواندن اختصاص بدهيد. در حقيقت، افراطي بودن حتي در درس خواندن هم توصيه نمي‌شود زيرا تمام‌وقت و تنها در يک اتاق بودن باعث رشد هيچ يک از مهارت‌هاي اجتماعي که براي موفقيت شغلي آينده‌تان مهم است، نمي‌شود. براي موفق بودن در دانشگاه احتياج به برقراري تعادل ميان درس خواندن، سلامت و روابط اجتماعي‌تان داريد.
7.مهم نيست که در مدرسه، ورزشي انجام مي‌داده‌ايد يا نه؛ مهم نيست که عضو باشگاهي بوده‌ايد يا به تنهايي يا با دوستان‌تان ورزش مي‌کرده‌ايد؛ مهم اين است که فقط فعال باشيد و ورزشي را انتخاب کنيد که از آن لذت مي‌بريد. تنبل و خموده نباشيد. مطمئن شويد که رژيم غذايي مناسبي داريد. با غذاهاي بي‌فايده، خودتان را سير نکنيد و به خودتان گرسنگي بيش از حد هم ندهيد. حتما زماني را به روابط اجتماعي‌تان اختصاص دهيد. ارتباطات اجتماعي مناسب باعث پيشرفت مهارت‌هاي کاري‌تان خواهد شد.
8.اگر وقت داريد، حتما يک کار پاره‌وقت بگيريد و در کنار پول اضافي که به دست مي‌آوريد، ياد بگيريد که چگونه با افراد مختلف جامعه معامله کنيد. مهارت‌هاي اين‌چنيني را فقط با فوق‌برنامه‌هاي خارج از کلاستان مي‌توانيد ياد بگيريد.
9.يکي از رموز موفقيت در دانشگاه اين است که کاري جديد و متفاوت از برنامه‌ درسي‌تان به عنوان فعاليت فوق برنامه داشته باشيد. اين باعث توسعه افق ديد شما خواهد شد و شما را از حالت تک‌بعدي بيرون مي‌آورد. در آينده نيز خواهيد ديد که اغلب کارفرماها هميشه مي‌خواهند ببينند که شما چگونه با افراد ديگر در خارج و داخل شرکت کار مي‌کنيد. روشنفکر باشيد و ذهني باز داشته باشيد. در دانشگاه، شما با افراد مختلفي از فرهنگ‌هاي متفاوت روبه‌رو خواهيد شد. برخورد کردن و مراوده داشتن با افراد متفاوت با نظرهاي متفاوت يکي از مهم‌ترين مهارت‌هايي است که شما براي آينده شغلي‌تان احتياج داريد و اين بهترين فرصت براي يادگيري شما خواهد بود.
10.براي شما که به دنبال قهرماني در زمينه‌هاي ورزشي هستيد. هيچ‌وقت تحصيل کردن در مدارج بالاتر را ترک نکنيد. اگر قبل از اينکه فارغ‌التحصيل شويد، به شما قراردادهاي ورزشي پيشنهاد شد، يادتان باشد که در درازمدت هميشه يک قهرمان تحصيل‌کرده موفق‌تر است. شما به يک پشتيبان احتياج داريد. اگر روزي ديگر نتوانستيد در رشته ورزشي‌تان فعاليت کنيد بايد بتوانيد با پشتيباني تحصيلات‌تان آينده شغلي ديگري براي خود درست کنيد. تحصيلات شما به آينده شغلي‌تان بعد از بازنشسته شدن از ورزش هم کمک خواهد کرد. همه اين پيشنهادها و نکته‌ها تضميني خواهد بود تا شما بتوانيد دانشگاه خود را در بهترين حالت و به صورتي که بيشترين فايده را از اين دوران برده باشيد، سپري کنيد.
منبع:www.salamat.com