اگر همسرتان تازه زایمان کرده...


 





 
اگر همسر شما تازه زايمان کرده،‌بايد به او کمک کنيد تا بتواند شيردهي خوبي داشته باشد. يادتان باشد اين شروع مي‌تواند نااميدکننده باشد و مادري را که تازه زايمان کرده و انتظار دارد نوزاد بلافاصله پس از قرار دادن نوک سينه شير خوردن صحيح را انجام دهد، نااميد کند.
در اين شرايط ناآگاهي و نگراني بايد او را درک کنيد و تشويق‌اش کنيد که مي‌تواند و بايد دوباره سعي کند. کافي است به او دلگرمي بدهيد و از يک کارشناس يا در صورتي که مادر يا خانم باتجربه‌اي حضور دارد، از آنها کمک بخواهيد.
کار نوزاد، گريه کردن است. پس نبايد مانند بعضي آقايان، گريه کردن او را به اين مساله که حتما گرسنه است و شير تو خوب نيست يا کافي نيست، ربط بدهيد. علاوه بر اينکه بايد از همه نظر به همسرتان کمک کنيد تا در امر شيردهي موفق شود، حواس‌تان به رژيم‌غذايي او باشد. حتي اگر او هنگام شيردهي در کنار دوستان يا ديگران ناراحت است، کمک‌اش کنيد تا شرم و حياي خود را تا حدي که دوست دارد، حفظ کند و در آرامش به نوزاد شير بدهد. گاهي به او سر بزنيد. امکان دارد از شما بخواهد چيزي به او بدهيد؛ مثلا پتوي افتاده بچه يا يک بالش که در کمدش بگذارد.
به او يادآور شويد که بايد بيشتر آب بنوشد. گاهي يک ليوان آب يا آب‌ميوه بدون اينکه درخواست کند به او بدهيد. رژيم‌غذايي به ويژه پس از سزارين خيلي اهميت دارد. در دوراني که همسرتان در نقاهت به سر مي‌برد براي‌اش غذا درست کنيد و آشپزخانه را از غذاهاي سالم و زودطبخ پر کنيد. به خاطر داشته باشيد در هر نوع عمل جراحي که حفره شکم باز مي‌شود امکان ايجاد نفخ شکم و کاهش حرکات روده وجود دارد.
مادري که پس از سزارين يبوست و نفخ پيدا کند دچار مشکل خواهد شد، پس حواس‌تان به آنچه مي‌خورد باشد. در ضمن کمبود مايعات بدن، مصرف برخي داروهاي ضددرد و عدم تحرک پس از زايمان علت‌هايي هستند که مي‌توانند باعث يبوست او شوند. رعايت رژيم‌ غذايي مناسب و نوشيدن آب فراوان و در صورت صلاحديد پزشک مصرف شياف کمک مي‌‌کند از يبوست پيشگيري کنيد. همسرتان را کمک کنيد چند قدمي در خانه راه برود. حرکت کردن باعث تسريع حرکت روده شده و يک عامل تسريع بهبودي پس از جراحي است.
منبع:www.salamat.com