تأثير اسيد ميوه بر پوست


 

نويسنده:دکترمريم يوسفي، متخصص پوست و مو




 
متخصصان پوست، از اسيدهاي ميوه براي انجام لايه‌برداري يا پيلينگ پوست استفاده مي‌کنند. آنها از اسيد گليکوليک به غلظت‌هاي 50 يا 70 درصد به اين منظور استفاده مي‌کنند که کاربردهاي وسيعي مانند بهبود جوش‌هاي صورت، بهبود چين و چروک ظريف پوست، تقويت کلاژن‌سازي و پيشگيري از پيري زودرس دارد.
اگر در بيماراني که لک صورت دارند (مثل لک بارداري) نيز اين لايه‌برداري شيميايي با دقت انجام شود، مي‌تواند نتايج بسيار خوبي داشته باشد. فراموش نکنيم که هرگونه لايه‌برداري از پوست مي‌تواند پوست را نسبت به نور آفتاب حساس کند و بنابراين مصرف مرتب و با وسواس ضدآفتاب‌ها در بيماراني که در حال لايه‌برداري از پوست هستند، توصيه مي‌شود.

اسيدهاي آلفاهيدروکسي (AHA) درواقع اسيدهاي ارگانيکي هستند که در سيب سبز (اسيدماليک)، آناناس و مرکبات (اسيدسيتريک)، نيشکر (اسيدگليکوليک) ميوه‌هاي قرمز و شير ترش و ماست (اسيد‌لاکتيک)، بادام تلخ (اسيد‌ماندليک) و انگور (اسيد‌تارتاريک) وجود دارند.
روي بسياري از کرم‌هاي لايه‌بردار و جوان‌کننده کلمه AHA را با غلظت‌هاي مختلف خواهيد ديد. اين درصد بين 5 تا 15 درصد متغير است و افراد مي‌توانند از اين کرم‌ها به عنوان لايه‌بردار شب‌ها استفاده کنند ولي همان‌طور که ذکر شد مصرف ضدآفتاب را در طول روز نبايد فراموش کنند و در ضمن بهتر است اين کرم‌ها زير نظر پزشک متخصص پوست مصرف شوند. بسيار شاهد هستيم که از غلظت‌هاي بالا در مراکزي مثل آرايشگاه‌ها و توسط افراد غيرمتخصص استفاده شده که موجب عوارض دردسرسازي مثل لک‌هاي صورت و سوختگي‌‌هاي شديد و نيز ايجاد جوشگاه شده است. ماسک‌هاي ميوه هم در واقع از اسيدهاي ميوه ذکر شده براي لايه‌برداري و پيلينگ پوست استفاده مي‌کنند و در واقع اسيدهاي ميوه، با رسوخ در لايه‌ شاخي پوست، هم بر اسيديته تمام لايه شاخي، هم بر سرعت بازسازي سلول‌ها و هم بر خواص دفاعي و ممانعتي پوست اثر مي‌گذارد. نکته قابل‌توجه آن است که ممکن است. برخي افراد به برخي ميوه‌ها آلرژي داشته باشند
منبع:www.salamat.com