صدمات ناشی از بیشتمرینی در ورزشکاران جوان(2)
صدمات ناشی از بیشتمرینی در ورزشکاران جوان(2)
صدمات ناشی از بیشتمرینی در ورزشکاران جوان(2)
● عوامل روانشناختی
▪ عوامل خطرزای بیرونی شامل موارد زیر میباشد:
افزایش ناگهانی وهلهها، زمان یا شدت تمرین میتواند منجر به صدمات ناشی از بیشتمرینی گردد. پیشبینی حجم کم در دورههای استراحت جدول در یک برنامه تمرینی نیز میتواند یکی از عوامل باشد. از آنجا که بلوغ فیزیکی - انگیزشی کودکان متفاوت میباشد، حتی در خلال گروهبندی سنی این نکته حائزاهمیت است که تفاوتهای فردی تشخیص داده شده و تمرین بهطور مناسب تنظیم گردد. حتی با بهکار گرفتن این تمهیدات، استفاده همه جوانان از یک نوع برنامه مناسب نیست.
ـ مشکلات تجهیزاتی
تجهیزاتی که به خوبی نگهداری نمیشوند و یا اندازه مناسبی ندارند نیز منجر به بروز آسیب میشوند. پوشش کهنه و نامناسب برای پا نیز میتواند آسیبزا باشد. بهعلاوه ممکن است افرادی که به تازگی یک ورزش خاصی را شروع کردهاند، با نوع تجهیزات مورد نیاز و یا چگونگی انتخاب بهترین آنها برای کودکان آشنائی نداشته باشند. کسانیکه در یک ورزش ویژهای فعالیت میکنند، تغییر وسایل (کفش جدید، راکت تنیس جدید) نیز میتواند بهعنوان آغازگر صدمات ناشی از بیشتمرینی باشد.
ـ ضعف تکنیکی
با پیشرفت کودکان در ورزشی که انجام میدهند، با تلاش برای به دست آوردن مهارتهای جدید، برخی تکنیکهای نامناسب مانند مکانیک ضعیف سرویسهای تنیس باعث ایجاد آسیب میگردد. این عامل چه زمانی که مهارتهای جدید ارائه میشوند و چه زمانی که شدت تمرینات افزایش پیدا میکند قابل ملاحظه است.
▪ عوامل روانشناختی
▪ تستهای تشخیص
● درمان
برای مثال در آسیبهای درجه یک تمرین بایستی به مقدار ۲۵ درصد، در آسیبهای درجه ۲ به مقدار ۵۰ درصد و با همین روند کاهش یابد. بهمنظور جبران کاهش تمرین، فعالیتهای متفرقه میتواند به برنامه تمرین افزوده شود. فعالیتهائی که روی بافت آسیب دیده فشار وارد نکند. از آن جمله میتوان برای ورزشکاری که دچار آسیب در اندام تحتانی شده است به شنا یا دوچرخهسواری به جای دویدن اشاره کرد. یخ و دیگر سردکنندهها برای کاهش درد و کم کردن التهاب مفید میباشد.
داروهای غیراستروئیدی ضدالتهاب اغلب در درمان صدمات ناشی از بیشِتمرینی کاربرد دارند. در هر صورت مؤثر بودن چنین مواردی اثبات نشده است. از فواید آن شاید توانائی پیشرفت در یک برنامه توانبخشی به خاطر کاهش درد باشد. به هر ترتیب، در بیشتر موارد ”آسیبهای ناشی از بیشتمرینی“ در جوانترها، استراحت نسبی و گذاشتن یخ در کاهش درد مؤثر است. یک برنامه بازتوانی کامل همانند روش افزایش قدرت و انعطافپذیری، کلید درمان است. تمرینات قدرتی فزاینده (PSE) برای تقویت بافت آسیبدیده و جلوگیری از اتلاف نیرو اهمیت دارد. تمرینات انعطافپذیری باید با دقت انجام شوند تا موجب کشیدگی بیش از حد نگردند.
همچنین بهکارگیری مجدد گیرندههای عمقی، یک بخش مهم در فرآیند بازتوانی است. وقتی قدرت و انعطاف بهبود مییابد فعالیتهای ورزشی ویژه میتواند از سر گرفته شود. در پایان، جلوگیری از آسیب یک امر ضروری است و لازم است تا یک طرح وسیعی برای یافتن عوامل داخلی و خارجی که در ایجاد آسیب مشارکت دارند، پیریزی شود.
● جلوگیری
▪ معاینه قبل از شرکت در فعالیت
▪ نظارت مناسب از طرف یک بزرگسال یا مربی
▪ تأکید بر برنامههای تمرینی و آگاهی عمومی و پرهیز از حجم تمرین اضافی
▪ تأثیر در تخصصی کردن ورزش
● نظارت دقیق تمرین برای کودکانی که در دوره جهش رشدی قرار دارند
هدف از این آزمایش اندازهگیری انعطافپذیری، تنبلی مفصلی و همراستائی عضضلات میباشد. با مقایسه عوامل بسیار زیاد و با احتیاط کامل نواحی صدمه دیده بایستی آزمایش شده و جراحات بافتی ویژه مشخص گردد. بازبینی تکنیکهای ورزشی یکی از آزمایشهای کلیدی میباشد. یکی دیگر از موارد این موضوع میباشد که آیا کودک جراحات را برای شما ترشح کرده است یا خیر. بازرسی تجهیزات بهکار گرفته شده جهت مناسب بودن وضعیت، و همچنین پوشش مناسب ورزش مدنظر و نیز برای کودک بسیار مهم میباشد.
منبع:ماهنامه علمی تحلیلی و آموزشی ورزش
/ج
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}