آیا فکر می‌کنید تمامی تاثیرات فعالیت‌ها و تمرینات فیزیکی را بر بدن می‌شناسید؟ باورهای درست و غلطی در رابطه با ورزش و تاثیر آن بر بدن وجود دارد که در اینجا به 8 مورد آن اشاره می‌کنیم:

1) ورزش کردن در ساعات اولیه صبح، ناشتا، سبب کاهش وزن بیشتر می‌شود

آنچه که می‌تواند به شما در کاهش وزن بیشتر کمک کند، انجام مرتب فعالیت‌های فیزیکی است. از نظر علمی این موضوع به اثبات نرسیده است که ورزش کردن در ساعات اولیه صبح می‌تواند سبب کاهش بیشتر وزن ‌شود. برای آنکه به طور مرتب فعالیت فیزیکی خود را ادامه دهید، بهتر است ساعتی را در روز انتخاب کنید که با وضعیت کاری شما متناسب‌تر است. این ساعت می‌تواند صبح، ظهر یا شب باشد. اما در رابطه با ورزش کردن با معده خالی. در صورتی که به این کار بپردازید، طی ورزش به سرعت انرژی شما به پایان رسیده و کیفیت تمرینات شما کاهش می‌یابد. بهتر است 2 ساعت قبل از ورزش غذا بخورید یا اگر می‌خواهید صبح ورزش کنید، می‌توانید مقداری میوه بخورید تا انرژی لازم به ماهیچه‌‌‌ها و بدن شما برسد.

2) تمرینات با شدت کمتر سبب چربی‌سوزی بیشتر می‌شود

این موضوع طی جلسه ورزش صحیح است اما بعد از آن خیر. تمرینات با شدت پایین سبب سوختن بیشتر چربی و قند می‌شود. ولی در فعالیت‌های شدید کالری بالایی نمی‌سوزد اما این دلیل نمی‌شود که ورزش شدید انجام ندهید و عرق نکنید. در واقع مهم‌ترین مساله میزان کل کالری صرف شده است و هیچ شکی نیست که هر چه شدت فعالیت بدنی بالاتر باشد، میزان کالری مصرفی بیشتر خواهد بود. فعالیت بدنی با شدت بالا سبب سوختن بیشتر چربی حتی بعد از اتمام جلسه ورزش می‌شود زیرا میزان سوخت و ساز بالاست.

   

3) بافت ماهیچه‌ای سنگین‌تر از بافت چربی است

برخی مربیان به ورزشکارانی که از کم نکردن وزن اظهار نگرانی می‌کنند می‌گویند بافت ماهیچه‌ای سنگین‌تر از چربی است. این حرف چندان درست نیست. یک کیلوگرم بافت ماهیچه‌ای با یک کیلوگرم بافت چربی مساوی است. در واقع آنچه باید در مورد آن صحبت کرد وزن نیست، بلکه تراکم است. بافت‌های ماهیچه‌ای متراکم‌تر از بافت چربی است و گرچه وزن یکسانی دارند اما بافت چربی فضای بیشتری اشغال می‌کند. این یعنی هر چه بافت ماهیچه‌ای یک فرد بیشتر باشد، لاغرتر به نظر می‌رسد.

4) اگر ورزش کنید، خوردن هر نوع ماده غذایی بلااشکال است

اگر این طور بود واقعا خوب می‌شد اما متاسفانه این‌طور نیست. خوردن یک عدد شیرینی بعد از اتمام تمرین می‌تواند سبب چاقی شکمی و پهلوها شود. همچنین چربی‌های صنعتی که در شیرینی‌ها به کار برده می‌شوند برای سلامت مضرند. شاید یک نفر ساعت‌ها در روز ورزش کند و با خوردن روزانه یک ساندویچ بزرگ فست‌فود همچنان لاغر باشد اما مسلما می‌تواند از این ساعات استفاده بیشتری برده و با انتخاب یک رژیم غذایی سالم، سلامت‌تر زندگی کند.

   

5) استفاده از دمبل سبب ماهیچه‌ای شدن اندام‌های زنان و مردانه شدن آنها می‌شود

این باور بسیاری از خانم‌هاست. به همین دلیل از دمبل زدن فراری‌اند اما جالب‌ است بدانید هورمون تستوسترون نقش مهمی در حجیم شدن ماهیچه‌ها بازی می‌کند و بدن زنان این هورمون را کمتر از مردان تولید می‌کند. وقتی زنانی را می‌بینید که در نتیجه ورزش با وزنه، بدنی مردانه پیدا کرده‌اند نباید مساله وراثت، شکل تمرین و مصرف محصولاتی مثل استروییدها را نادیده بگیرید. ماهیچه‌ای کردن اندام‌ها به ویژه اگر حجم بافت ماهیچه‌ای استخوانی زنان کم باشد بسیار مهم است زیرا از پوکی‌ استخوان جلوگیری می‌کند. در ضمن چون فعالیت متابولیکی ماهیچه‌ها بالاست، هر چه بدن ماهیچه‌ای‌تر شود، میزان صرف کالری بیشتر خواهد بود. با ورزش صحیح می‌توان بدن ماهیچه‌ای زیبا و نه مردانه داشت.

6) لاغر کردن قسمتی از بدن با ورزش ممکن است

این تفکر اشتباهی است که گمان کنید با ورزش دادن ماهیچه‌های یک نقطه از بدن می‌توان چربی آن ناحیه را آب کرد. در واقع سوزاندن کالری و انتخاب صحیح یک رژیم غذایی است که می‌تواند سبب لاغر شدن و چربی‌سوزی شود.
   

7) حرکات کششی را قبل از آغاز تمرین باید انجام داد

بسیارند افرادی که قبل از آغاز تمرینات بدن‌سازی، دو یا انجام هر نوع ورزش حرکات کششی انجام می‌دهند چون معتقدند این کار سبب کاهش صدمات و افزایش قدرت بدنی آنها می‌شود اما این موضوع از نظر علمی به اثبات نرسیده است. جالب است بدانید حتی انجام زیاد این نوع حرکات می‌تواند سبب ضعیف شدن ماهیچه‌ها شود. بهترین کار انجام حرکات کششی استاتیک در پایان جلسه ورزش است. حرکات کششی استاتیک به آن دسته از حرکات کششی گفته می‌شود که فرد برای چند لحظه در آن حالت می‌ماند. در مورد حرکات کششی دینامیک باید گفت انجام آنها در ابتدای جلسه تمرین بلامانع است زیرا سبب به حرکت درآمدن ماهیچه‌ها و افزایش سرعت آنها می‌شود.

8) هر چه بیشتر ورزش کنید، بهتر است

این باور چندان درست نیست. این موضوع را به ذهن داشته باشید که ماهیچه‌ها تنها در سالن بدن‌سازی قوی نمی‌شود. در واقع نوع رژیم غذایی و میزان استراحتی که به بدن می‌دهید هم در ساخته شدن بافت ماهیچه‌ای و استخوانی دخیل است.

منبع: www.salamat.com