نرم افزارهاي Online Presentation
نرم افزارهاي Online Presentation
نرم افزارهاي Online Presentation
مقدمه
استفاده از پاورپوينت براي ساخت ارائه هاي آنلاين
وقتي سازنده، ارائه خود را ايجاد کرد مي تواند آن را با استفاده از يک پروژکتور کامپيوتري به صورت زنده در يک ميتينگ به نمايش در آورد. با اين روش، پاورپوينت مي تواند براي سرگرم کردن مخاطبان، ارائه نقطه نظرات و ايجاد يک درک يکپارچه از موضوعي خاص در ميتينگ هاي سنتي مورد استفاده قرار گيرد. يکي ديگر از مزاياي اين نرم افزار اين است که چنين ارائه هايي بسيار قابل اطمينان و سيار هستند که به عنوان مثال مي توانند به مدير يک کمپاني کمک کنند ارائه ها را در دفاتر مختلف و متعددي عرضه نمايد. هرچند همين مدير مي تواند از سفر کردن صرف نظر و ارائه را به شکل آن لاين به مخاطبان عرضه کند.
با تبديل فايل ها به HTML، يک ارائه پاورپوينت مي تواند براي دانلود بر روي سايت کمپاني يا يک سايت اينترنتي ديگر قرار داده شود و از اين طريق براي همه و از هر جا قابل دسترس شود. سازنده ي ارائه همچنين مي تواند خود ارائه را به وب سايتي که در بردارنده فايل هاي مورد نياز براي نمايش ارائه در هر مرورگر وب است تبديل کند.
ساير گزينه ها براي استفاده از اينترنت براي در دسترس قرار دادن يک ارائه شامل ارسال مستقيم آن به مخاطبان از طريق اي-ميل يا پخش آن در اينترنت با استفاده از يک ميکروفون و دوربين ديجيتال است.
فايل هاي پاورپوينت همچنين مي توانند به راحتي به فايل هاي XPS يا PDF که آن ها را در گستره وسيعي از پلتفرم ها قابل به اشتراک گذاشته شدن مي کند، تبديل شوند. در عين حال يک فرمت فشرده ي Powerpoint XML نيز سايز فايل را کاهش مي دهد و مزاياي عمده اي از نظر ذخيره سازي و نيازهاي پهناي باند ايجاد مي کند.
در بخش بعدي اين مقاله، ما در مورد استفاده از Google Docs براي ايجاد ارائه ها صحبت خواهيم کرد.
استفاده از Google Docs براي ارائه هاي آن لاين
Google Docs به افرادي که بر روي فايل ها کار مي کنند اجازه مي دهد اسناد، صفحه گسترده ها، ارائه ها و خيلي چيزهاي ديگر را در يک سايت آن لاين امن ذخيره کنند و افرادي که داراي مجوز لازم هستند به آن ها دسترسي پيدا کنند. اين سرويس رايگان به کاربران اجازه مي دهد اين آيتم ها را در حساب خود ايجاد کنند و يا آن ها را از بيرون اين سرويس آپ لود کنند. وقتي يک آيتم آپ لود شد، خالق آن يا هرکس ديگري که داراي مجوز باشد مي تواند با استفاده از هر مرورگري به طور آن لاين با آن کار کند. اين سرويس، همکاري زمان واقعي را که به چندين کاربر اجازه مي دهد به طور همزمان بر روي يک آيتم کار کنند، فراهم مي کند.
استفاده از Google Docs براي ايجاد ارائه هاي آن لاين ساده است. Google Docs به کاربر اجازه مي دهد ارائه هاي موجود، شامل پاورپوينت و ساير ارائه ها را ايمپورت کند. کاربران مي توانند ارائه ها را با استفاده از برنامه هاي ويرايش گر متن به روش what you see is what you get ويرايش کنند و تصاوير را در آن درج کنند و براي هرچه غني تر شدن آن، اسلايدها را فرمت کنند. اين سرويس همچنين به کاربران اجازه مي دهد ارائه هاي زمان واقعي را براي مهمانان دعوت شده در مکان هاي مختلف به نمايش بگذارند و همچنين ارائه کنندگان را قادر مي سازد کار خود را بر روي اينترنت ارائه کنند و دسترسي کل جامعه ي اينترنت را به آن فراهم نمايند. کل اين فرآيند از يک ترتيب آشناي دسک تاپ که استفاده از برنامه هاي جديد را براي کاربر تسهيل مي کند، پيروي مي نمايد.
به دليل اين که Google Docs توسط گوگل پشتيباني مي شود، کاربران مي توانند از اين موتور جست و جوي پر طرف دار براي يافتن اسناد قبلي استفاده کنند. ويژگي هاي امنيتي به administrator اجازه مي دهد کاربراني را که مي توانند به يک آيتم خاص دسترسي يابند و همچنين زمان دسترسي آن ها را مشخص کند. آن ها همچنين مي توانند محدوديت هاي بيش تري را براي به اشتراک گذاري اسناد داخلي و بيروني اعمال کنند و هر زمان که خواستند اين محدوديت ها را تغيير دهند. Google Docs از اکثر مرورگرها شامل Netscape، IE و Mozilla Firefox پشتيباني مي کند. در بخش بعدي اين مقاله ما در مورد استفاده از نرم افزار video-capture براي اثر بخش تر نمودن ارائه هاي آن لاين صحبت خواهيم کرد.
استفاده از نرم افزار Video Capture براي ارائه هاي آن لاين
نرم افزار video capture به شما کمک مي کند تصاوير ويدئويي آنالوگ قديمي، نظير ويدئوهاي ذخيره شده بر روي کاست هاي ويدئويي را به فرمت ديجيتال تبديل کنيد. به عنوان مثال ممکن است يک کمپاني بخواهد نوارهاي آموزشي قديمي خود را به فرمت ديجيتال تبديل کند يا شايد يک شرکت روابط عمومي بخواهد مجموعه اي از اخبار و گزارش هاي قديمي تلويزيوني در مورد يک مشتري خاص را که ممکن است به روشن شدن تلقي عمومي از آن مشتري کمک کند، جمع آوري نمايد.
در اين زمينه نرم افزاري، گزينه هاي متعددي براي انتخاب وجود دارد که شامل نمونه هاي رايگاني مثل AviScreen Classic و نرم افزارهاي تجاري نظير Windows Movie maker و خيلي هاي ديگر مي شود. وقتي تصاوير ويدئويي capture شدند، تهيه کنندگان ارائه مي توانند با استفاده از منوي insert در پاورپوينت آن ها را در داخل presentation بگنجانند. اين برنامه همچنين به سازنده ارائه اجازه مي دهد عناوين را ايجاد کند و در برخي از موارد ويدئو را علامت گذاري کرده و مثلاً در بخش هاي مهمي از کليپ ويدئويي دايره هايي قرار دهد.
در بخش بعدي اين مقاله ما در مورد استفاده از نرم افزار screen capture براي ارائه هاي آن لاين صحبت خواهيم کرد.
استفاده از نرم افزار Screen Capture براي ارائه هاي آن لاين
استفاده از نرم افزارهاي معمولي screen capture، که داراي ويژگي هاي پر طرف داري مثل نوار ابزار و ويژگي هاي ويرايشي خلاقانه هستند، ساده است. اغلب آن ها به کاربر اجازه مي دهند کپي هايي از screen capture هاي خود را از طريق ايميل به سايرين ارسال کنند. آن ها روش هايي براي capture منوها، رنگ ها، فونت ها و حرکت هاي ماوس و ساير عناصر زنده ي صفحه نمايش يک کامپيوتر فراهم مي کنند.
سادگي، کليد استفاده از اين برنامه ها است. به عنوان مثال، يک برنامه ي screen capture به نام Quick Screen Capture!، هر بخش از صفحه نمايش يک کامپيوتر را با استفاده از 10 روش capture مي کند و به طور اتوماتيک تصاوير capture شده را با فرمت هاي رايجي مثل JPG، BMP و GIF ذخيره مي کند و داراي يک عملکرد قوي ويرايش تصوير نيز هست. يک برنامه ديگر به نام SnagIt اين کار را به سه روش انجام مي دهد و براي capture کردن بخش هاي خاصي از صفحه نمايش کامپيوتر مورد استفاده قرار مي گيرد و به کاربران اجازه مي دهد ويدئوهاي کوتاه tutorial را ايجاد کرده و آن ها را با سايرين به اشتراک بگذارند. امکانات ويرايشي براي تمام اين برنامه ها حياتي است زيرا به کاربر اجازه مي دهد کامنت هاي متني را بر روي حرکت هاي صفحه نمايش درج کند و لايه اي از دستورالعمل ها را به تصاوير capture شده اضافه نمايد. عملکردهاي ويرايشي به ارائه کننده اجازه مي دهد تمام حرکت ها را هاي لايت کند و به بهترين شکل ممکن آن ها را به نمايش بگذارد.
ارائه هاي آن لاين، توسعه ي طبيعي ارتباطات در دوران ديجيتال به شمار مي روند. برنامه هايي که در دسترس هستند برقراري ارتباط با ديگران و به اشتراک گذاشتن ايده ها با سايرين را تسهيل مي کنند. اين برنامه ها، ارائه ها را به راحتي سيار و دسترسي آن لاين به آن ها را ساده مي کنند و بدين ترتيب مخاطبان بالقوه آن ها را افزايش مي دهند. هيچ محدوديتي در زمينه ي ساخت ارائه ها وجود ندارد؛ مگر قوه ي خلاقه ي ايجاد کنندگان آنها.
منبع: ماهنامه ي کامپيوتري بزرگراه رايانه، شماره ي 131.
/ج
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}