سؤال ضروري پيش از ازدواج


 

تهيه وتنظيم: سميرا غلامي زاده




 
همواره از شنيدن واژه ي «ازدواج» موجي از شادي و هيجانات آن، مانند مراسم جشن عقد، حلقه و... از ذهن ما مي گذرد اما مراسم عروسي مانند رؤيايي شيرين، يک شبه تمام مي شود و پس از آن ، چيزي که بسيار مهم است، کيفيت زندگي مشترک زوج ها در روزهاي آينده است. در اين جا با بهره گيري از جديدترين تحقيقات، به ضروري ترين نکاتي که هر کدام از دو طرف، پيش از ازدواج بايد بدانند، اشاره مي کنيم:

نحوه ي تصميم گيري:
 

ازدواج به نوعي، رسيدن به تفاهم است که طي گفت و گو و صحبت هاي طرفين حاصل مي شود. در اين تبادلات کلامي در عمل نيز بايد متعادل باشيد، بنابراين پيش از ازدواج، با مطرح کردن افکار و تصميم هاي خود، دريابيد که طرف مقابل نيز در اين مورد با شما هم عقيده است يا خير. البته با صحبت، گفت و گو و از همه مهم تر، دقت در شنيدن صحبت هاي طرفين، بسياري از اين اختلافات نمايان و شايد هم قابل حل باشد.

داشتن فرزند:
 

در مورد علاقه به بچه دار شدن و تعداد آن به توافق برسيد؛ فرزند، بخشي از زندگي مشترک است و از آنجايي که هر فردي در اين مورد و نحوه ي تربيت فرزندان خود، نظري متفاوت دارد و اين مساله خود، به نوعي يکي از دلايل ايجاد تنش در کانون خانواده است، بنابراين پيش از ازدواج ديدگاه ها و افکار خود را در اين زمينه با يکديگر مطرح کنيد و به توافق برسيد.

عقايد و باورها:
 

شايد با کمي آشنايي با طرف مقابل، فکر کنيد که گم شده ي خود را در زندگي پيدا کرده ايد؛ اما حقيقت اين است که عدم شناخت عقايد ديني، باورها و ارزش هاي طرفين، يکي از مهم ترين عوامل بروز چالش ها در زندگي زناشويي مي باشد. صادقانه پيش از ازدواج، عقايد و باورهاي خود را بازگو و در عمل نشان دهيد، چرا که با گذشت چندي از زندگي مشترک و به خصوص در زمينه ي تربيت فرزندان ، عدم تفاهم در اين مورد، موجب بروز مشکلاتي مي شود؛ تا جايي که شايد ديگر نتوانيد يکديگر را تحمل کنيد؛ البته همواره بايد به ياد داشته باشيد که در زندگي مشترک، انعطاف پذيري و گذشت، امري ضروري ست.

حس مسؤوليت و بودن در کنار خانواده:
 

يکي از پايه هاي لازم براي دوام زندگي زناشويي، وقت گذاشتن براي خانواده و بودن در کنارشان است. آيا به آن درجه رسيده ايد که بتوانيد تعطيلات آخر هفته را با همسر و فرزند خود سپري کنيد؟ شايد از ديد شما اين مسأله خيلي مهم نباشد، اما همسر و فرزندان آينده تان، از شما انتظار دارند که در تفريحات با آنان همراه باشيد و حمايت شان کنيد.

انتظارات:
 

البته انتظارات و توقعات هر انساني، به مرور زمان تغيير مي کند اما نکته ي اساسي، اين است که هر دو طرف، نياز به احترام و توجه متقابل دارند؛ با گذشت و درک متقابل مي توانيد زندگي خود را متداوم سازيد.

مسائل مالي:
 

در مورد درآمد و هزينه هاي زندگي، با يکديگر مشورت کنيد، چرا که با عدم توافق در اين مسأله، کنترل زندگي از دست تان خارج شده و رو به زوال مي رود. بنابراين درباره ي مخارج و کم کردن هزينه هاي غير ضروري ، با يکديگر برنامه ريزي نموده و افکار خود را بيان کنيد.

صرف زمان با يکديگر:
 

در مورد چگونگي گذراندن اوقات فراغت، با يکديگر صحبت کنيد؛ شايد شما دوست داشته باشيد که آخر هفته، با همسرتان به تماشاي يک فيلم بپردازيد و اين گونه، از لحظات با هم بودن لذت ببريد، اما ممکن است او نظري متفاوت داشته باشد؛ اين مسائل جزئي را شوخي نگيريد و هيچگاه نگوييد: «هر چه تو بگويي!» چرا که به مرور زمان، به دليل عدم رضايت حس دروني تان، «افسردگي»، روح شما را در برمي گيرد؛ بنابر اين پيش از ازدواج، با يکديگر به توافق برسيد.

مصرف مواد اعتياد آور مانند سيگار و...
 

دانستن و آگاهي از مصرف مواد اعتيادآور مانند سيگار و... در يکي از طرفين و با اين آگاهي، زندگي مشترک را شروع کردن، به معناي قبول وضعيت اوست؛ بنابراين پيش از ازدواج، ضمن روراست بودن و تبادل نظر در اين موارد، در صورت تصميم قطعي براي ازدواج، باز هم با نگاهي عميق به اين مسأله فکر کنيد تا بتوانيد زندگي مشترک خوبي را در کنار هم تجربه نماييد.
منبع:نشريه شادکامي، ش77