ماچوپيچو شهر گمشده در دل ابرها
ماچوپيچو شهر گمشده در دل ابرها
ماچوپيچو شهر گمشده در دل ابرها
نويسنده: ندا بهجتيان
شهري که اينکاها 560 سال پيش بر فراز کوه ها بنا کردند يکي از عجايب هفتگانه جديد دنياست
براي رسيدن به اين شهر بايد راهي طولاني را بپيمايد و حتي مجبور به گذراندن شب در دهکده هاي ميان راه هستيد، اين همان راهي است که روزي به دست قوم اينکا ساخته شده و امروزه يکي از زيباترين جاده هاي دنيا به شمار مي رود. ماچوپيچو يکي از مهم ترين مکان هاي تاريخي دنيا به حساب مي آيد و بزرگ ترين راز راجع به اي شهر که همچنان به سر به مهر باقي مانده، اين است که اينکاها چطور 22530 کيلومتر جاده را با هزاران پله، چندين معبد و ...، بدون داشتن وسيله و مصالح در نزديکي شان روي بلندي هاي کوه ها ساخته اند؟! ماچوپيچو که بين محلي ها به قله پير مشهور است، شهر باستاني و اسرارآميزي است که توسط قوم اينکا در سال هاي بين 1450 تا 1470 بنا شد و اينکاها نام آن را « امپراتوري پاچاکوتي» گذاشتند و آن را مقر فرمانروايي خود قرار دادند. اين شهر در آمريکاي جنوبي و در 80 کيلومتري شهر کاسکو واقع در جنوب شرقي پرو و بر بلنداي قله کوه هاي «ماچوپيچو» به معناي کوه پير و «هويانا پيچو» به معني کوه جوان و با ارتفاع 2430 متر از سطح دريا ساخته شده و يکي از مهم ترين مراکز گردشگري پرو به حساب مي آيد. در اين منطقه سال به دو بخش خشک و باراني تقسيم مي شود. باراني بودن اين منطقه به خاطر وجود رودخانه اوروبامبا و جنگل هاي انبوهي است که اين شهر را در برگرفته است. مه رقيقي که هر روز صبح ديوارهاي اطراف ماچوپيچو را در بر مي گيرد اين شهر را اسرارآميزتر جلوه مي دهد. روي اين رودخانه پل طنابي قديمي اي وجود دارد که طبق اسناد به جا مانده، توسط اينکاها ساخته شده و به منطقه نظامي اينکاها وصل مي شود اما امروز ديگر به خاطر مسائل ايمني قابل استفاده نيست. اما به فاصله اي کوتاه پلي ديگر وجود دارد که از سه تنه درخت به طول شش متر ساخته شده و به محل مسکوني اينکاها منتهي مي شود.
دروازه هاي شهر
در ماچوپيچو مکان هاي مختلف ديگري هم به چشم مي خورد؛ مثل پرستشگاه هاي بزرگ و کوچک ديگر و همچنين قلعه بزرگ و زيبايي که داراي 16 حمام تشريفاتي و پله هايي دوار است که به طبقات بالا مي روند. روي ديوار اين قلعه، حفره هايي وجود دارد که گويا مقبره سلطنتي بوده و اجساد موميايي ها در آنجا گذاشته مي شده. طي کاوش هاي باستان شناسي در اين حفره ها بيش از 100 اسکلت پيدا شده که 80 درصد آنها متعلق به زنان اينکاهاست.
خانه هاي عجيب اينکاها
در و پنجره هاي اين خانه ها ذوزنقه اي شکل و گوشه هاي خانه به صورت گرد است. در اين خانه ها کانال هاي آبي هم ساخته شده که به نظر مي رسد کار ساکنان اين خانه ها براي تهيه آب را راحت کرده بود. دامنه کوه محلي است که انبار و بازار ماچوپيچو در آنجا قرار دارد که جايي براي سکونت مردم عادي به شمار مي رود. اما قلعه اي که روي بلندترين نقطه اين کوه ساخته شده محل سکونت بزرگان قوم و خانواده هايشان بوده است. چينش خانه ها در سطح ماچوپيچو هم يکي از شگفتي هاي اين شهر است؛ بين خانه هايي که در دامنه کوه قرار دارند، خانه هايي از سنگ هاي سرخ ساخته شده که بعد از تحقيقات زياد، تاريخ شناسان به اين نتيجه رسيده اند که اين خانه ها محل زندگي علماي شهر بوده است. اين خانه هاي سرخ رنگ حتي داراي قفل و دستگيره هايي از جنس سنگ هم بوده اند. در اين شهر حتي مکاني مثل پارک هاي امروزي هم پيدا شده که به نظر مي رسد محل بازي بچه ها بوده است.
ساعت مخصوص شهر
ديوارهاي سنگي خشک
معبد کرکس
موزه اينکاها
با اينکه شهر ماچوپيچو در يکي از زلزله خيزترين مناطق دنيا قرار دارد اما طوري ساخته شده که تا به حال هيچ آسيبي نديده است. جاده مارپيچي که توسط اينکاها ساخته شده و از ميان کوه عبور مي کند به قدري زيبا و ايمن است که سالانه هزاران توريست به جاي نشستن در کوپه هاي راحت قطار و تماشاي رودخانه اوروبامبا که خط راه آهن از کنار آن مي گذرد، ترجيح مي دهند پاي پياده از کوره هاي آندلس بالا بروند و از اين مسير ديدن کنند؛ گاهي اين کوهنوردي سه يا چهار روز طول مي کشد اما کسي از آن خسته نمي شود. البته يک راه ميانبر هم براي رسيدن به اين شهر وجود دارد که در حال حاضر متروکه شده، اين راه مخفي براي عبور سربازان و محافظان اينکايي ساخته شده و به دژ نظامي آنها مي رسد.
دردسرهاي کشف دوباره
با اين حال سرنوشت خوبي در انتظار اين سنگ مقدس نبود، چرا که بعد از کشف مجدد ماچوپيچو، اين سنگ نتوانست از دست انسان هاي فرصت طلب و سودجو در امان بماند و در سال 2000 بر اثر سقوط جرثقيل يک گروه فيلم برداري که براي تهيه يک فيلم تبليغاتي به آنجا رفته بودند شکست. وقتي اين سنگ شکست محلي ها گفتند قدرت خدا از آن خارج شده و ديگر نگهبان شهر نيست. اين شايد آغاز بدشانسي هاي ماچوپيچو بود، چرا که در ژانويه سال 2010 هم باران بسيار شديدي باعث تخريب راه آهن هاي نزديک اين کوهستان و جاده هاي منتهي به ماچوپيچو شد و حدود 2000 مسافر را گرفتار کرد. بعد از آن اين شهر و جاده هاي مربوط به آن به طور موقت بسته شدند تا اينکه راه آهن پرو بعد از بازسازي دوباره در 28 فوريه 2010 راه اندازي شد و بالاخره در اول آوريل 2010 بار ديگر دروازه اين شهر به روي توريست ها گشوده شد. اين شهر در سال 2007 به عنوان يکي از عجايب جديد هفتگانه دنيا معرفي شد و طبق آمارها، امروزه تعداد بازديدکننده هاي آن از ديوار چين هم بيشتر است.
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}