موفقيت پژوهشگران ايراني
موفقيت پژوهشگران ايراني
موفقيت پژوهشگران ايراني
پرتاب راكت كاوش 3 با
كاوش سه كه با همكاري پژوهشگاه هوا فضا و سازمان صنايع هوافضاي وزارت دفاع طراحي و ساخته شده است از زير سامانههاي سازه، محفظه زيستي، تغذيه، ارسال داده هاي تلهمتري، تصويربرداري و ارسال همزمان، رايانه پرواز، سنجش محيطي و بازيابي، تشكيل شده است. تلهمتري فعاليتها و عملكرد كاوشگر در فرايند پرتاب، ارسال تصاوير همزمان به ايستگاه زميني متحرك، كنترل رايانهپرواز در كل فرايند، كنترل عمليات فرامين و جدايش، نمايش كپسول زيستي و موجودات زنده درون آن به صورت به هنگام، دستيابي به مجموعه امكانات آزمايشگاهي براي داده برداري از فضاي جوي رقيق و خارج از جو و آزمايش زير سيستم فضايي از ديگر دستاوردهاي پرتاب كاوش سه به فضا به شمار ميرود.
ماهواره سنجش از دور «طلوع»
با توجه به ويژگيهاي تصاوير ماهواره «طلوع» ميتوان كاربردهايي چون نقشه برداري زمين در مقياس بزرگ، مطالعه و بررسي حوضچههاي آبي و دريا، مشاهده و ارزيابي تخريب منابع انساني، بررسي علوم كشاورزي، جنگلي، مشاهده پوشش ابرها، پراكندگي انساني و ارزيابي بلاياي طبيعي نظير زمينلرزه، سيلها، آتشسوزي و... را براي آن ذكر كرد. مدار ماهواره طلوع از نوع ارتفاع پايين بوده و ارتفاع مدار آن بيش از 500 كيلومتر است و دو سال عمر مفيد براي آن پيشبيني ميشود. انرژي اين ماهواره نيز توسط آرايههاي خورشيدي بر روي بدنه و باتريهاي ثانويه تامين ميشود. جرم اين ماهواره 100 كيلوگرم و ابعاد سازه آن مقطع شش ضلعي به عرض 86 و ارتفاع 100 سانتيمتر است.
ماهواره ملي «مصباح2»
ماهواره ملي «مصباح-2» با جرم 70 كيلوگرم داراي مداري از نوع خورشيد آهنگ و ارتفاع +15 700 كيلومتر بوده و طول عمر آن سه سال پيشبيني ميشود. هدف از توسعه طرح مصباح2 كسب دانش ني طراحي، تحليل، ساخت و آزمايش ماهوارهاي به صورت بومي، دستيابي به فضا از طريق طراحي و پرتاب يك ماهواره نزديك به زمين به منظور جمعآوري، بازيابي و پردازش، ضبط و ارسال مجدد دادهها و ايجاد يك شبكه ارتباطي ماهوارهاي براي ارتباط با كاربران در مناطق دورافتاده ايران با ديگر نواحي جغرافيايي دنيا است.
ماهواره «نويد علم و صنعت»
ارتباط ماهواره با ايستگاه زميني از طريق سه فرستنده و گيرنده در باندهاي VHF و UHF برقرار ميشود و تامين انرژي آن نيز به وسيله صفحات خورشيدي نصب شده بر بدنه جانبي سازه ماهواره در كنار باتري و بهرهگيري از تنظيم كنندهها و مبدل هاي ولتاژ صورت ميگيرد. ماموريت ماهواره نويد علم و صنعت، تصويربرداري از زمين با رزولوشن (وضوح تصوير) 750 متر مبتني بر روشي جاروبي (PUSH BROOM) و به صورت تك باند است.
به طور كلي، كاربرد تصاوير دريافتي از اين ماهواره در زمينههايي چون جو و علوم هواشناسي (خصوصيات ابرها، بارندگي، رطوبت و دماي هوا، مواد شيمياي جو، بادها، ديناميك جو و تراكم بخار)، منابع (ماهيگيري، آبهاي ناشي از برف و يخ، آبهاي اقيانوسها، گردبادها، توفانها و جزر و مد درياها) و بلاياي طبيعي (خشكسالي ،آلودگي محيط زيست و زمين لرزه) است.
ماهواره بر «سيمرغ»
موتور ماهواره بر «سيمرغ»
افتتاح نخستين مركز پردازش تصاوير ماهوارهاي ايران
مركز تخصصي پردازش تصاوير ماهوارهاي بپردازد.
گستره بسيار وسيع زير پوشش هر تصوير ماهوارهاي، تشخيص و تمايز گونه هاي گياهي مختلف، محاسبه سطح زير كشت محصولات كشاورزي، مطالعه مناطق آسيب ديده كشاورزي بر اثر كم آبي و يا حمله آفتهاي مختلف به آنها، تهيه نقشه جامع پوشش گياهي هر منطقه، تهيه نقشه آبراههها و ارتباط آنها با مناطق مستعد كشت و برآورد ميزان محصول زير كشت، تعيين راهبرد مناسب براي جلوگيري و كاهش خسارت بلاياي طبيعي از ديگر توليدات نخستين مركز پردازش تصاوير ماهوارهاي ايران به شمار ميرود.
افتتاح آزمايشگاه سه بعدي مجازي ماهوارهاي
آزمايشگاه شبيهساز سهبعدي مجازي توانايي چرخش 360 درجهيي حول محورهاي عمودي و افقي را داشته و همچنين ميتواند 25+ درجه در صفحه عمودي بچرخد. اين آزمايشگاه با ايجاد بستر مناسب تحقيقات و آموزش براي دانشجويان و متخصصان همچنين قابليت ارزيابي و امتيازدهي به كاربران در حال آموزش را براي مربيان فراهم ميكند.
منبع:ماهنامه نوآور، ش68
/ج
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}