ارادت به جانبازان، علامت ثابت نظام


 





 

پيام مقام معظم رهبری به كنگره بررسي اثرات گازهاي شيميائي، بهمن 66
 

برگزاري اين كنگره از آن رو ارزشمند و اقدامي در خور تقدير است كه تبادل نظر در مورد آخرين پژوهشهاي علمي را براي ارائه خدمات انساني و درمان موثر مجروحان و آسيب ديدگان جنايت هولناك به كار گيري سلاحهاي شيميايي هدف خود قرار داده است. اهميت تشكيل اين كنگره ناشي از احساس مسئوليت براي چاره جويي وضعي است كه در حال حاضر كشور ما و بي شك در آينده، بسياري از كشورها وانسانهاي ديگر را تهديد مي كند و البته جمهوري اسلامي بر اثر اين جنايت جنگي، در طول بيش از هفت سال از آغاز تجاوز نظامي رژيم عراق، قربانيان زيادي داده و متحمل خسارتهاي فراوان شده است.
اين گردهمايي علمي پزشكي به مثابه يك اقدام انساني ارزنده، مسلما بيانگر انگيزه هاي صادقانه جمهوري اسلامي براي مقابله با جنايات جنگي و از جمله توليد و استفاده از سلاحهاي شيميايي و نشانگر اصالت اهداف و آرمانهاي انقلاب اسلامي در ارج نهادن به تحقيقات علمي، در خدمت به بشريت است.
متأسفانه توليد و به كار گيري سلاحهاي مرگ بار شيميايي به رغم ممنوعيت آن در معاهده ژنو و محكوميت آن در مجامع بين المللي، هر روز ابعاد وسيع تر و پيچيده تري پيدا مي كند و قدرتهاي استكباري براي تحقق توطئه هاي شوم خود و استيلا بر جهان، با به كار انداختن زرادخانه هاي متعدد و با تشديد و تنوع توليدات، انبارهاي خود را از اقسام گوناگون اين سلاحها انباشته تر مي سازد. علاوه بر ان، سهولت دستيابي به دانش و فن تهيه و توليد اين سلاحها، خطرات فزاينده اين تهديد را در سطح جهان همه گير و چندين برابر كرده است. به كارگيري جسورانه حجم گسترده و متنوع سلاحهاي شيميايي به وسيله رژيم جنگ افروز بعث عراق در جبهه ها و نيز در شهرها و روستاها و مناطق مسكوني دو كشور ايران و عراق كه خود بارها رسما بدان اعتراف كرده، گواه صادق اين مدعا است.
فاجعه كشتار هزاران انسان بي گناه به دست رژيم عراق در شهر حلبچه و روستاهاي اطراف آن به وسيله گازهاي سمي كه «ترا‍ژدي دردناك قرن ما» لقب گرفت، تنها گوشه اي از اين جنايات بزرگ است و سكوت يا اغماض مجامع انساني و بين المللي موجب تكرار اين گونه وحشيگريها و تسري عواقب ناگوار آن خواهد شد.
متأسفانه هنوز اذهان عمومي ملتها به دليل اختناقي كه در رسانه هاي خبري تبليغي قدرتهاي استكباري بر دنيا حاكم كرده اند، از ابعاد وحشتناك اين جنايات و عواقب فاجعه آميز تداوم آن براي جامعه بشري به خوبي مطلع نشده و ضرورت مقابله واقعي و همه جانبه با خطرات روبه گسترش به كارگيري سلاحهاي شيميايي را جدي نگرفته اند. مقابله اساسي با توليد و استفاده از گازهاي سمي و سلاحهاي شيميايي غير از جنبه هاي گسترده علمي و نظامي از ابعاد متنوع اقتصادي و سياسي برخوردار است و خصوصا پژوهشهاي علمي و پزشكي براي پيشگيري، حفاظت فيزيكي و شيميايي و درمان مؤثر آسيب ديدگان، فوريت و اهميت ويژه اي دارد. نتايج ثمر بخش اين پژوهش ها و تلاشها ارزشمند انساني، ضمن برآوردن اهداف پزشكي ودرماني، مي تواند براي آگاهي بخشيدن به اذهان عمومي جهان نسبت به عواقب سو‌ء به كارگيري سلاحهاي شيميايي و اثرات وخيم آن بر سلامت جسم و روان نسلهاي آتي، مورد بهره برداري قرار گيرد و بيان فجايع و جنايات جنگي و تشريح واقعيتهاي تلخ حملات شيميايي، بي تفاوت و سكوت مجامع بين المللي را در هم شكسته و داوري هاي نادرست و غير شجاعانه آنان را افشا سازد. نكته اساسي ديگر در مسير اين تلاشهاي انساني، توجه و عنايت خاص به قداست تحقيقات پزشكي و وجدان انساني پژوهشگران در پايبندي به سوگند و شرف حرفه مقدس خود است كه در حسن استفاده از تحقيقات و نتايج حاصل از آن، براي اهداف انساني و مداوا و التيام بخشيدن به مجروحان و صدمه ديدگان، نهايت اهتمام و جديت را به كار ببرند و به مطامع و اغراض توليد كنندگان سلاحهاي شيميايي در تكميل طرحهاي ضد بشري آنان آلوده نگردند و دامان پرافتخار جامعه پزشكي جهان را از آن دور نگاه دارند كه بدون ترديد اين آلودگي خيانت آشكار به انسانيت و جامعه انساني است و در پيشگاه خداوند بزرگ و وجدانهاي بيدار، هيچ گاه بخشوده و فراموش نخواهد شد.
خوشبختانه در طول چند سال اخير به دليل نياز مبرم به مداواي مجروحان جنگ تحميلي، تحقيقات ارزشمند و نتايج ثمربخشي در كشور اسلامي ما به دست آمده و قطعا مبادله اطلاعات و نظريات علمي به دنبال گامهاي اساسي گذشته، نتايج ارزنده تري را در آينده به بار خواهد آورد. جمهور اسلامي ايران، ضمن تأكيد بر ضرورت مراعات معاهده ژنو مبني بر ممنوعيت توليد و كاربرد سلاحهاي شيميايي در زمان جنگ هر گونه استفاده از اين سلاحها را محكوم مي كند. و برچيدن فوري تمامي زرادخانه هاي شيميايي را به مصلحت جامعه انساني و وظيفه اي فوري و اغماض ناپذير مي داند. در صورت ادامه چشمپوشي و سكوت مجامع بين المللي در قبال فجايع و جنايات رژيم عراق كه به مفهوم همدستي با آنان تلقي مي شود، عواقب ناهنجار و رو به گسترش و ناشناخته به كارگيري وسيع سلاحهاي شيميايي، گريبانگير كل بشريت در سراسر زمين خواهد شد و كمتر جامعه اي است كه بتواند خود را از آن مصون نگاه دارد.
دولتهاي جهان، در ايفاي مسئوليت بين المللي خود بايد نه تنها از فروش و در اختيار گذاردن هر گونه موادي كه مورد چنين بهره برداري هائي قرار خواهند گرفت به چنان رژيم هايي جلوگيري كنند؛ بلكه با اعمال نظارت و بازرسي نسبت به فعاليت شركتها و كارخانه هاي خود، از فراهم شدن تسهيلات براي توليد وسايل و ابزار و تبديل مواد اوليه اي كه به منظور بهره برداري ضد بشري به شكل سلاح شيميايي به كار گرفته مي شوند، ممانعت به عمل آورند تا ديگر هيچ گاه تركيب خصلتهاي سودجويي و قدرت طلبي عناصر رژيمهاي بي اعتنا به تعهدات انساني مشوق توليد و مصرف مواد مهلك و تباه كننده بشريت نگردد.
از مساعي دلسوزانه تمامي محققانه و اطباء محترم و ساير دست اندركاراني صميمانه در اين تلاشهاي انساني نقش داشته اند و دارند، قدرداني و تشكر مي كنم و توفيق روز افزون همه شما را از درگاه احديت خواستارم.
*******

بيانات مقام معظم رهبری در ديدار با جانبازان و خانواده ايشان، ديماه 84
 

خيلي خوش آمديد خانواده هاي محترم و عزيز جانبازان ! اين يك ديدار نمادين است؛ ضمن اينكه بنده اين فرصت را پيدا كردم كه با تعدادي از جانبازان عزيزمان و همسران و پدران و مادران و فرزندانشان از نزديك ديدار كنم كه اين براي من توفيق بزرگي است و خدا را بر آن سپاس مي گزارم.علاوه بر اين، هدف اين است كه ارادت به قشر جانباز و مجموعه جانبازان به عنوان يك علامت ثابت در نظام جمهوري اسلامي باقي بماند. جانبازان در حقيقت شهيدان زندهاي هستند كه خداي متعال اين فرصت را به آنها داده كه سالهايي از عمر خودشان را همراه با مجاهدت و آزمايش دشوار بگذرانند.
اين برادر جانباز، همان برادر شهيد ماست. در همان جبهه، در همان منطقه، در همان محوطه، در همان حادثه، مثلا انفجاري رخ مي دهد يا تهاجمي از طرف دشمن با گلوله و بمب انجام مي گيرد؛ يكي از دو نفر در آن حادثه شهيد مي شود، يكي هم مجروح مي شود؛ ليكن شهيد نمي شود. اينها در واقع يك حكم دارند؛ هر دو با همين انگيزه و با همين نيت رفتند تا در راه خدا جهاد كنند. هر دو تا مرز خطر جاني پيش رفتند، هر دو هم در معرض يك آزمايش قرار گرفتند ؛ حالا يكي شهيد شد و از دنيا رفت و پرونده تلاش و كارش بسته شدـ البته پرونده اجر وثواب بسته نمي شود ؛ پرونده ي تلاش و فعاليت و مجاهدت بسته مي شود يكي هم زنده ماند و پرونده مجاهدت او باز است.
اگر جانبازي در دوران زندگي جانبازي حدود الهي را رعايت و تقوا و پاكدامني را حفظ كند، آن چنان پاداشي دارد و كه خداي متعال از او تعبير مي كند به اجر عظيم ؛«للذين احسنوا منهم و اتقوا اجرعظيم.» چيزي را كه خداي خالق عظمت از آن به عنوان عظيم ياد كند، پيداست كه اجر خيلي بالا و بزرگي است. هر كدام از رنجهاي بعد از جانبازي براي شما يك حسنه است و ثبت مي شود. رنجها، و محروميتها و مشكلات زندگي هر كدام اجري دارد. ما كه در مقابل حوادث گاهي بي صبري مي كنيم، به خاطر اين است كه نمي دانيم اين حوادث در سرنوشت نهايي ما پيش خداي متعال چه تأثيري دارد. هر كدام از اين سختي ها مابه ازائي از اجر و ثواب الهي دارد. در روايتي دارد كه روز قيامت وقتي پاداش سختي كشيده هاي دنيا را جلوي چشم همه خلايق به آنها مي دهند و خلايق مي بينند ؛ خداي متعال چه پاداش عظيمي را براي رنج كشيده ها قرار داده، اهل محشر و حتي خود اينها آرزو مي كنند كه اي كاش در دنيا گوشت بدنشان را با مقراض تكه تكه كرده بودند، براي اين كه اين جا به اين رنجها مي رسيدند. اين مطلب را براي اين به من و شما گفته اند كه بفهميم و لمس كنيم كه هر كدام از رنجهاي شما در دنيا پيش خداي متعال ما به ازاء و اجري دارد؛ لذا قدر اين حالت را بدانيد و از خداي متعال سپاسگزار و شاكر باشيد.
البته اين، وظايف ديگران را در مورد شما كم نمي كند. مسئولان، غير مسئولان، بنياد ايثارگران، مسئولان دولتي و بخشهاي مختلف، همه وظايفي در قبال شما دارند كه آنها را بايد انجام دهند. اينكه ما مي گوييم شما پيش خدا اجر داريد، آنها احساس نكنند كه بار از دوششان برداشته شده است ؛ نه، ما در قبال جانبازان عزيزي كه در مهمترين آزمايش اين انقلاب رفتند و سلامت و جواني خودشان را اين طور در راه خدا دادند، وظايفي داريم.
نكته دوم مربوط به همسران محترم جانبازهاست كه من لازم مي دانم از آنها تشكر كنم. آنها در رنجهاي زندگي يك جانباز داوطلبانه خودشان را شريك كردند و مشكلاتي را بر خود هموار كردند كه پيش خداي متعال اجر دارد همسران جانبازان اجرشان خيلي بالاست و حقيقتا ما بايد از آنها تشكر كنيم. البته آنها هم بايد بدانند كه اين جانباز يك نعمت خداست و در دست آنها و براي آنها چون وسيله اي اجر و پاداش الهي و جلب رضايت خداست و البته جلب، رضايت خدا با تلاش و زحمت و جديت به دست مي آيد. همه خيرات عالم اين گونه است. هيچ كس با راحتي و تن پروري به چيزي نمي رسد. هر كس هر دستاوردي در هر مقوله اي از مقولات مادي و معنوي دارد، با رنج دارد. اگر كسي علمي به دست مي آورد، ثروتي به دست مي آورد، نام نيكي به دست مي آورد، اينها با رنج به دست مي آيند، با راحتي و تن پروري به دست نمي آيند. ملتها پيروزي و عزتي را كه به دست مي آوردند، با رنج به دست مي آورند. دستاوردهاي اخروي هم عينا هم همين طور است. ثواب الهي، رضاي الهي و بهشت خداوند با رنج به دست مي آيد؛ بدون رنج به دست نمي آيد. انسان بايد تلاش وجد و جهاد كند. يكي از اين رنجها و جد و جهد ها هم همين است كه همسران جانبازان نسبت به جانبازان متحمل مي شوند. نكته سوم درباره ي فرزندان جانبازان است. من، هم به فرزندان جانبازاني كه اين جا هستند، اين را مي گويم، هم به همه فرزندان جانبازان سراسر كشور وهم به خود پدر و مادرهاي اينها، يعني جانباز و همسرش. شما فرزندان جانبازافتخار كنيد به اينكه فرزند كسي هستيد كه جواني و سلامت خودش را براي آرمانهاي بلند الهي و اسلامي فدا كرده؛ اين افتخار دارد. نگذاريد دنيا طلبان و فرهنگ سازهاي دست نشانده دشمنان دين و انقلاب فضا را طوري كنند كه فرزند جانباز نتواند افتخار كند كه فرزند جانباز است. شما در موضع مهاجم قرار بگيرند. افتخار، متعلق به شماست. اين كشور يك روز در معرض سخت ترين و تلخ ترين تهاجمها قرار گرفت. عده اي گريختند، عده اي حتي از ميدانهاي سختي هم فرار كردند، چه برسد به ميدان جنگ، اما عده اي رفتند سينه شان را سپر كردند، جلوي دشمن را گرفتند و نگذاشتند دشمنان بيايند آبرو و هستي و شرف و ناموس اين ملت را لگدمال كنند. عده اي از اينها شهيد شدند، يك عده هم جانباز شدند. پدر شما يكي از كساني است كه توانسته اين شرف و افتخار بزرگ را به دست بياورد. فرزندان جانبازان با اين ديد نگاه كنند، كه نگاه درست هم همين است. عده اي هستند كه «فاذا ذهب الخوف سلقوكم بالسنة حداد اشحة علي الخير» ؛ وقتي بلايي پيش بيايد، از ترس مثل موش توي سوراخها مي خزند؛ اما وقتي بلا تمام مي شود، اينها تازه شير مي شوند و سينه ها را سپر مي كنند و از همه هم طلبكار مي شوند! اما جانبازان ما، خانواده هاي شهداي ما، ايثارگران ما، بخش عظيمي از متن ملت ما، كساني هستند كه در دوران سختي سينه را در مقابل سختي ها سپر كردند و به مصاف تلخي ها و سختي ها و شواري ها رفتند ؛ مظهرش همين جانبازان هستند كه امروز زنده اند و سند و مدرك جهاد بزرگ ملت ايرانند.
اميدواريم ان شاءالله خداوند شما ها را موفق و مؤيد بدارد و به ما هم توفيق دهد تا به آنچه وظايف ما در قبال شماست، بتوانيم عمل كنيم.
منبع:ماهنامه شاهد یاران، شماره 20