؟ XP مصاف پنجره ها ویندوز ۷، ویستا یا


 





 
در حالی که مایکروسافت همچنان با ویستا سروکله می زند، ایکس پی شش سال است که به عنوان ویندوزی کارآ، قابل اطمینان و قدرتمند استفاده می شود. بنابراین سئوال این است که چرا باید آن را کنار گذاشت؟ گرچه ایکس پی هم بی عیب و نقص نیست. مایکروسافت برای اینکه بتواند نسخه جدیدی از مرورگرهای اینترنتی را وارد بازار کند، ابتدا باید فکری به حال مشکلات امنیتی ایکس پی می کرد. و حال ویندوز ۷ به عنوان جانشینی برای ویستا در راه است.

● ایکس پی، برای همیشه؟
 

صحبت کردن درباره ایکس پی به عنوان یک گزینه مطلوب، ساده ترین کار است. این ویندوز مدت زیادی فرصت برای نشان دادن خود داشته و تقریبا در تمام جهان جایش را باز کرده است. به علاوه به پردازنده اصلی دستگاه هم فشار زیادی وارد نمی کند. USB و قابلیت نوین اتصال و اجرا (Plug and Play) ایکس پی به کاربران امکان می دهد که بدون نصب بسیاری از درایورها، از امکانات نرم افزاری و سخت افزاری سیستم خویش استفاده کنند. بدین ترتیب بود که ایکس پی به یک اسطوره دیجیتال که مایکروسافت همیشه آرزوی آن را درسر می پروراند، تبدیل شد.
البته این سیستم عامل موفقیت خود را مدیون ظاهر دوستانه تر و کاربرپسندتری هم هست که نسبت به ۹۸ وتمام ویندوزهای اسبقش دارد. مایکروسافت نامگذاری و جزئیات پوشه ها را که در ویندوز ۹۵ ایجاد کرده بود، در ۹۸ بهبود بخشید، ولی ظاهری که ایکس پی ارائه می کند از هر ویندوزی که تا قبل از آن طراحی شده بود، الوان تر و جذاب تر است.
آیکون ها بزرگ شده اند و همه چیز به خوبی کاربر را در پیمایش پنجره ها راهنمایی می کند. البته نسخه های اولیه ایکس پی مشکلات امنیتی مخصوص به خود را داشت که مایکروسافت با ارائه بسته های امنیتی تا حد زیادی معضلات مربوط به این امر را برطرف کرد. خب، ایکس پی سریع است؛ سریعتر از ویستا و سون. ایکس پی، درست مثل ویستا و ۷ از قابلیت پردازش موازی پشتیبانی می کند؛ بدین معنا که می تواند از پردازنده های چندهسته ای استفاده کند. همچنین به سخت افزار قدرتمند احتیاجی ندارد و می تواند چندین پالس ساعت را در آن واحد اجرا نماید.
تنها نرم افزارهایی که به خوبی با SP۲ یا SP۳ (بسته های امنیتی آتی XP) کار نمی کنند، اجراکننده های قالب های صوتی و تصویری هستند که در چند سال اخیر به وجود آمده اند. بنابراین مثلا اگر بخواهید یک فایل تصویری H.۲۶۴ یا DivX را اجرا کنید، اول باید آن را تبدیل کنید. به نظر می رسد یک لپ تاپ ارزان قیمت و سبک وزن که از همه دردسرهای ویستا به دور است با یک سیستم عامل قابل اطمینان ایکس پی دقیقا چیزی است که مشتریان مایکروسافت به آن احتیاج دارند.

● آینده XP
 

بسیاری از سازندگان لپ تاپ از مدل های جدید ایکس پی خود پرده برداری کردند و درخواست ها برای ایکس پی اصلا رو به کاهش نمی گذارد. به تازگی سامسونگ رایانه همراه Samsung NC۱۰ را با ویندوز ایکس پی وارد بازار کرده و Dell هم فروش Mini خود را آغاز نموده است. بسیاری از فروشگاه های اینترنتی بخش های زیادی برای فروش ویندوز ایکس پی دارند و سازندگان زیادی هستند که حاضرند ویندوز ویستای مشتریان را با ایکس پی عوض کنند. برای مثال «دل» امکان ویژه ای مخصوص کامپیوترهای خود قرارداده که در صورت انتخاب آن می توانید ویندوز ایکس پی نصب کرده و سی دی ویستا را به طور جداگانه درصورتی که بخواهید رایانه تان را به نسخه جدیدتر ارتقا دهید، دریافت می کنید.

● و اینک زمان انتخاب
 

ما همگی بدمان نمی آید که پشت یک رایانه با سیستم عامل ایکس پی نشسته و هر وقت یک سال از وارد بازار شدن ویندوز ۷ گذشت، به آن مهاجرت کنیم. ضرب المثلی قدیمی وجود دارد که می گوید: «سری را که درد نمی کند، دستمال نمی بندند!» مایکروسافت طرح های زیادی برای افزایش امنیت ایکس پی دارد، ولی چیزی که حتمی است، این است که دیگر هیچ مشکل بزرگ یا پیش بینی نشده ای برای ایکس پی رخ نخواهد داد.

● Vista، سیستم عاملی که می توانست بهتر از این باشد
 

دنیای صنعت وقتی فهمید جایگزین ویستا تا یک سال دیگر وارد بازارمی شود، حسابی هیجان زده شد. کندی در بالا آمدن، نیاز به سخت افزارهای قدرتمند، دخالت های دائم واحد کنترل کاربر (UAC)، ویژگی ای که ادعا می کرد به کاربران اجازه کنترل بیشتر می دهد ولی درواقع از آن جلوگیری می کند، همگی مواردی بودند که روز به روز کاربران مشتاق را از این دستپخت جدید مایکروسافتی ها دلزده تر می کرد – تازه اگر ظاهر پرپیچ وخم آن را ندیده بگیریم.
البته به همین زودی هم نباید ویستا را کنار بگذاریم. از کجا معلوم سون چیز بیشتری از ویستا برای ارائه کردن داشته باشد. باز هم ضرب المثلی در جهان IT وجود دارد که به خاطرمان می آورد: «جدیدها» اغلب «غیرقابل اعتماد» هستند. تحلیل های اولیه از ویندوز۷ در اواخر سال ۲۰۰۸ نشان داد که ویندوز ویستا و ویندوز ۷ هر دو از نظر سرعت در یک سطح هستند ولی ویندوز ۷ در هنگام startup تا حدودی سریع تر عمل می کند. Driverهای ویندوز ویستا برای ویندوز ایکس پی رایج نیست، البته همان طور که قبلا اشاره کردیم ویندوز ایکس پی یکی از عمومی ترین سیستم عامل های مایکروسافت است، نکته مهم این است که سازندگان سخت افزار و نرم افزار همواره از این موضوع مطمئنند که محصولشان در ویندوز ایکس پی اجرا خواهد شد.
وقتی ویندوز ویستا در اواخر سال ۲۰۰۶ و اوایل ۲۰۰۷ عرضه شد، سازندگان کارت گرافیک، کارت های خود را برای این سیستم عامل آماده نکرده بودند. از آنجایی که یکی از ویژگی های ویستا گرافیک بالای آن بود و از DirectX ۱۰ استفاده می کرد، مشکل آماده نبودن کارت های گرافیکی به معضلی اساسی تبدیل شد. البته این مشکل به سرعت رفع شد و پس از ۲ سال هر برنامه ای در این ویندوز به خوبی اجرا شد. در حال حاضر برای مهاجرت از ویندوز ایکس پی به ویستا مشکل چندانی وجود ندارد؛ زیرا در ویندوز ویستا مشکلات کارت گرافیک و driverها حل شده و کلیه نرم افزارهای ویندوز ایکس پی در ویستا اجرا می شود. تنها مشکل باقی مانده این است که در نسخه ۶۴ بیتی ویندوز ویستا بعضی از برنامه ها اجرا نمی شود.

● آیا ویندوز v راه نجات است؟
 

گمانه زنی ها در مورد ویندوز ۷ همچنان ادامه دارد. اگرچه هنوز مایکروسافت نسخه نهایی آن را منتشر نکرده و نمی توان گفت که آیا واقعا این سیستم عامل می تواند جایگزین ایکس پی شود، اما می توان هدف کلی مایکروسافت را در ارایه این سیستم عامل ارزیابی کرد. در نگاه اول به نظر می رسد ویندوز ۷ از ایکس پی سریع تر باشد. این بدان معناست که به دلایلی مجبور به انتخاب ویندوز ۷ از میان دو ویندوز ۷ و ویستا هستیم. ظاهر ویندوز ۷ شبیه ویستا است، با همان دکمه ها و منوی start و sidebar و gadgetهایش.
به نظر می رسد مایکروسافت روی ویندوز ۷ خیلی بیشتر کار کرده تا بتواند آن را برای کار مناسب تر و سهل الوصول تر کند. از ایده های تجملاتی که باعث می شد منابع سیستمی بیش از حد استفاده شود (مانند Aero Interface) در ویندوز ۷ خبری نیست. البته در حقیقت کاربر می تواند آنها را به میل خود فعال کند. شما می توانید ابزارهایی برای مدیریت عکس ها، ایمیل ها، و ... فعال کنید ولی این ابزارها به طور پیش فرض وجود ندارند.

● نسخه های ویندوز ۷
 

علیرغم اینکه مایکروسافت این اطمینان را به کاربران داده که ویندوز ۷ فقط دارای دو نسخه واقعی است، بد نیست بدانید از این ویندوز ۶ نسخه وجود دارد. مانند ویندوز ویستا، ما به شما در مورد نسخه Home Basic ، اخطار می دهیم؛ هر چند علاقه به انتخاب نسخه ارزان تر داشته باشید؛ چراکه قابلیت های انتخاب و شخصی سازی محدودتری دارد. نسخه Starter Edition جایگزین مناسبی برای نسخه هایی از XP Home است که برای لپ تاپ ها استفاده می شود. این نسخه از Windows Aero پشتیبانی نمی کند و بیش از ۳ نرم افزار هم زمان را نمی تواند اجرا کند.
برای بیشتر کاربران نسخه Home Premium بهترین گزینه در میان نسخه های مختلف ویندوز ۷ است. این نسخه علاوه بر اتصال به Home Group به کاربر اجازه اتصال به شبکه را می دهد. همچنین از Windows Aero پشتیبانی می کند و شما می توانید با توجه به کاری که انجام می دهید Screen های مختلفی داشته باشید. این نسخه کاربر را قادر می سازد که تعداد نامحدودی از نرم افزارها را در یک لحظه اجرا کند؛ البته کنترل نهایی این کار با حافظه و پردازنده است. همچنین در این نسخه امکان به روزرسانی فراهم است. کابران نسخه Professional می توانند به شبکه داخلی که در دامنه و مکان فیزیکی آنان قرار دارد، متصل شوند.
همچنین می توانند از شبکه یک نسخه پشتیبان تهیه کنند. پنهان سازی نیز یکی از سرویس هایی است که این نسخه از سیستم عامل در اختیارشان قرار می دهد. کاملترین نسخه ویندوز ۷، نسخه Enterprise یا همان Ultimate است. این نسخه تمام ویژگی هایی که تا کنون اشاره شد به همراه یک کد کنندهBitLocker سخت افزاری را به همراه دارد. این نسخه به مدیر شبکه امکان دسترسی از راه دور DirectAccess و محدود کردن کلاینت ها برای نصب برنامه ( یا همان AppLocker ) را می دهد.
نتیجه گیری برای کاربران PC غالبا ویندوز ۷ توصیه می شود. همچنین می توانید به سراغ ویندوز ویستا بروید و بعد آن را آپگرید کنید. ویندوز ۷ کمتر از ویندوز ویستا از منابع سیستمی استفاده می کند؛ در نتیجه برای استفاده از این ویندوز مانند ویستا نیازی به داشتن سیستمی با مشخصات بالا نیست. البته توصیه می شود که قبل از اینکه اقدام به نصب ویندوز ۷ کنید سیستم خود را برای مورد بررسی قرار دهید.
صاحبان رایانه های رومیزی که از کم مصرف و سبک بودن ویندوز ایکس پی لذت می برند نیازی به جست وجوی سیستم عامل دیگری برای لپ تاپ خود ندارند؛ مگر آنکه شایعه عرضه نسخه ویندوز ۷ مخصوص لپ تاپ درست باشد که در این صورت بد نیست آن را هم امتحان کنند.
منبع:www.aftabir.com
ارسال توسط کاربر محترم سایت : mohamadaminsh