تاریخچه ویندوز !
تاریخچه ویندوز !
تاریخچه ویندوز !
در سال ۱۹۷۵، گیتس و آلن، شركتی با نام مایكروسافت را شكل دادند. مایكروسافت همانند بسیاری از شركتهای دیگری كه تازه كار خود را آغاز نموده بودند، یك شركت كوچك به حساب میآمد، اما افق چشماندازی بسیار وسیع برای خود ترسیم كرده بود؛ یعنی در هر خانه و بر روی هر میز، یك رایانه. در طی سالهای بعد، این شركت تحولی بزرگ در سبك زندگی كاری ما پدید آورد.
وقتی اولین رایانه شخصی آی.بی.ام با سیستم عامل داس در ۱۹۸۱ عرضه شد، در حقیقت یك زبان كاملاً جدید به مردم معرفی شد. كاربران، با تایپ "C:" انواع مختلفی از دستورات اسرارآمیز را اجرا میكردند و رفته رفته، كار با این دستورات به بخشی از كارهای روزمره آنها تبدیل شد و كاراكتر () یا همان بك اسلش، جای خود را در زبان آنها باز كرد. سیستم عامل داس، كارایی خود را نشان داد اما فهم آن برای بسیاری از مردم دشوار بود. باید راه بهتری برای ساختن یك سیستم عامل پیدا میشد. كلمه MS-DOS مخفف Microsoft Disk Operating System یا سیستم اجرایی دیسك است.
در ۲۰ نوامبر سال ۱۹۸۵، یعنی دو سال بعد از اولین باری كه مایكروسافت نام ویندوز را بر سر زبانها انداخت، این سیستم عامل با نام رسمی ویندوز ۱.۰ به بازار عرضه شد. در آن زمان، كاربران میتوانستند علاوه بر وارد كردن دستورات داس، از یك موشواره برای اشاره و كلیك بر روی گزینههای مختلف روی صفحههای پنجره مانند یا همان "window"ها استفاده كنند.
بیل گیتس در توصیف اولین نسخه این سیستم عامل گفت: «این سیستم عامل، نرمافزاری منحصر به فرد برای كاربران رایانه است...» در این سیستم عامل، گزینههایی مانند منوهای بازشونده، نوارهای غلتان، آیكونها، و جعبههای گفتوگو كه كار با برنامهها و یادگیری آنها را بسیار ساده میكرد وجود داشت. كاربران قادر بودند بدون اینكه هر یك از برنامهها را متوقف یا راهاندازی مجدد كنند هر كدام از آنها را انتخاب و با آن كار كنند.
ویندوز ۱.۰ با چند برنامه جانبی به بازار عرضه شد كه میتوان به برنامههای مدیریت فایلهای داس، Paint ، Windows Writer، Notepad، ماشین حساب، و نیز ساعت، پرونده كارتی، و یك تقویم اشاره كرد كه به كاربران كمك میكرد فعالیتهای روزانه خود را مدیریت كنند.
البته باید در این برنامهها به یك بازی با عنوان Reversi هم اشاره كنیم. فلاپی دیسكها و دادههایی در حجم كیلوبایت را كه به خاطر دارید؟ ویندوز ۱.۰ برای اجرای خود به حداقل ۲۵۶ كیلوبایت فضا، دو درایور فلاپی دیسك دوطرفه، و یك كارت تطبیق دهنده گرافیكی نیاز داشت. البته مایكروسافت وجود یك دیسك سخت و یك حافظه ۵۱۲ كیلوبایتی برای اجرای همزمان چند برنامه و استفاده از داس نسخه ۳ و بالاتر
” ویندوز ۱.۰ با چند برنامه جانبی به بازار عرضه شد كه میتوان به برنامههای مدیریت فایلهای داس، Paint ، Windows Writer، Notepad، ماشین حساب، و نیز ساعت، پرونده كارتی، و یك تقویم اشاره كرد كه به كاربران كمك میكرد فعالیتهای روزانه خود را مدیریت كنند. “
را هم پیشنهاد میداد.
ویندوز ۲.۰ بر اساس پردازنده اینتل ۲۸۶ طراحی شده بود. وقتی پردازنده اینتل ۳۸۶ عرضه شد، ویندوز مبتنی بر این نوع پردازنده به سرعت در پی آن عرضه شد تا از مزایای قابلیتهای حافظه ارتقاء یافته آن بهرهمند شود. نسخههای بعدی ویندوز قدم به قدم بر سازگاری بیشتر با رایانههای شخصی، سرعت و پایایی خود میافزودند.
در ۱۹۸۸، مایكروسافت از نظر فروش، به بزرگترین شركت نرمافزاری رایانههای شخصی جهان تبدیل میشود و رایانههای شخصی به مرور به بخشی از زندگی روزمره كارمندان اداری تبدیل میشوند.
در ۱۹۹۰، ویندوز بیشترین شباهت ظاهری را به نسخههای بعد از خود پیدا میكند. ویندوز در آن زمان، برتری قابل ملاحظه خود را در زمینه كارایی، گرافیك ارتقاء یافته به ۱۶ رنگ، و آیكونهای جذابتر نشان داد. موج جدیدی از رایانههای مبتنی بر پردازندههای ۳۸۶ به رواج ویندوز ۳.۰ كمك نمود.
با تكیه بر توانایی این نوع از پردازندهها و پشتیبانی كامل ویندوز ۳.۰ از آنها، برنامهها به شكل قابل توجهی سریعتر اجرا میشدند. قابلیتهای مدیریت برنامهها، مدیریت فایلها، و مدیریت چاپ، در ویندوز ۳.۰ ارائه شدند. نرمافزار ویندوز از طریق چند فلاپی دیسك كه در جعبههای نسبتاً بزرگ و دستورالعملی پیچیده عرضه میشدند نصب میگردید. عمومیت ویندوز ۳.۰ با عرضه بسته توسعه نرمافزار (SDK) به رشد خود شتاب بیشتری داد.
این بسته به توسعه دهندگان نرمافزار كمك مینمود به جای تمركز بر روی درایورهای قطعات و ابزار سختافزاری، بر روی نوشتن برنامهها تمركز بیشتری داشته باشند. ویندوز به گونهای فزاینده در محیطهای اداری و خانگی به كار گرفته میشد و بازیهایی مثل Solitaire، Hearts و Minesweeper بر محبوبیت آن میافزود.
در تبلیغات این نسخه از ویندوز از این جمله استفاده شده بود: «اكنون شما میتوانید با قدرت شگفتانگیز ویندوز ۳.۰ كارهای خودتان را به راحتی انجام دهید.» ویندوز ۳.۱۱ كه برای گروههای كاری مناسب بود، قابلیت گروه كاری نظیر به نظیر و پشتیبانی از شبكه دامنه را به همراه داشت و در همین زمان، رایانههای شخصی برای اولین بار به عنوان بخشی از پدیده نوظهور كلاینت/سرور تبدیل شدند.
ویندوز NT بر خلاف ویندوز ۳.۱، یك سیستم عامل ۳۲ بیتی است كه در اصل، یك خطمشی راهبردی تجاری به شمار میرود كه از مهندسی پیشرفته و برنامههای علمی پشتیبانی میكند.
در آن مقطع زمانی، فكس مودمها، اینترنت، ایمیل، و بازیهای خیره كننده چند رسانهای
” در ۹ دسامبر ۱۹۸۷، مایكروسافت ویندوز ۲.۰ را كه دارای آیكونهای دسكتاپ و حافظه ارتقاء یافته بود را روانه بازار كرد. كاربران با قابلیت پشتیبانی از گرافیك بهتر میتوانستند از چند پنجره با همپوشانی آنها استفاده كنند، چیدمان صفحه نمایش را كنترل كنند و با استفاده از كلیدهای میانبر در صفحه كلید به كارهای خود سرعت بیشتری دهند. “
دوران طفولیت خود را میگذراندند. ویندوز از اینترنت، شبكه dial-up، و قابلیت جدیدی به نام Plug and Play كه نصب و راهاندازی سختافزارها و نرمافزارها را بسیار ساده میكرد پشتیبانی مینمود. این سیستم عامل ۳۲ بیتی، امكانات چند رسانهای پیشرفته، ویژگیهای قدرتمندتر محاسباتی، و قابلیت شبكه داخلی را نیز به كاربران ارایه میداد.
ویندوز ۹۵، برای اولین بار از دكمههای كمینه، بیشینه و بستن برای هر پنجره و نیز از امكانات منوی آغاز، و نوار وظیفه استفاده میكرد. در زمان عرضه ویندوز ۹۵، نسخههای پیشین ویندوز و سیستم عامل داس بر روی حدود ۸۰ درصد رایانههای شخصی جهان نصب شده بودند و ویندوز ۹۵ برای به روز كردن آنها خریداری میشد. برای راهاندازی ویندوز ۹۵، به رایانهای با پردازنده ۳۸۶ یا بالاتر و حداقل ۴ مگابایت رم نیاز بود كه البته مایكروسافت پردازنده ۴۸۶ و رم ۸ مگابایت را پیشنهاد میداد. نسخههای ارتقاء یافته هم برای فلاپی دیسكها و هم برای سی دی رامها به دوازده زبان مختلف موجود بود.
۱۹۹۸ تا ۲۰۰۰: ویندوز ۹۸، ویندوز ۲۰۰۰، ویندوز Me
امكان جالب دیگر، نوار Quick Launch بود كه كاربر با استفاده از آن میتوانست بدون فراخوانی برنامهها از منوی استارت یا دسكتاپ، به آن برنامهها به شكل سریع دستیابی پیدا كند. ویندوز ۹۸ آخرین ویندوزی بود كه بر پایه داس نوشته شده بود.
Windows Movie Maker برنامهای بود كه ابزاری را در اختیار كاربر قرار میداد تا با استفاده از آنها به ویرایش، ذخیره و اشتراك ویدئوهای خانگی بپردازد. برنامه Windows Media Player ۷ نیز امكان جستوجو، مدیریت و پخش فایلهای چندرسانهای را در اختیار كاربر قرار میداد.
به لحاظ فنی، ویندوز Me، آخرین سیستم عامل مایكروسافت بود كه بر اساس كد ویندوز ۹۵ نوشته شده بود. مایكروسافت اعلام كرد كه تمامی سیستم عاملهایی كه بعدها ارایه خواهد داد بر اساس كرنل ویندوز NT و ویندوز ۲۰۰۰ خواهد بود.
این ویندوز كه بر مبنای كد ویندوز NT Workstation ۴.۰ نوشته شده بود، امكانات ارتقاء یافته قابل توجهی را در پایایی، سادگی استفاده، تطابق با اینترنت، و شیوه محاسباتی موبایل از خود نشان داد؛ به علاوه، با پشتیبانی از طیف گستردهای از سختافزارهای جدیدی كه با امكان plug and Play سازگار بودند، نصب سختافزارها بسیار سادهتر میشد و از امكانات پیشرفته شبكه از جمله تطابق با شبكه بیسیم، USB، IEEE ۱۳۹۴، و Infrared برخوردار بود.
آگاهیهای لازم درباره خطرات ویروسهای رایانهای و هكرها بیشتر و بیشتر به كاربران داده میشد و آنها میتوانستند افزونههای امنیتی را از طریق اینترنت بارگذاری كنند. كاربران رفته رفته با خطرات پیوستهای ایمیلهای مشكوك و ویروسها بیشتر آشنا میشدند و مایكروسافت بیشتر از هر
” در ۱۹۹۰، ویندوز بیشترین شباهت ظاهری را به نسخههای بعد از خود پیدا میكند. ویندوز در آن زمان، برتری قابل ملاحظه خود را در زمینه كارایی، گرافیك ارتقاء یافته به ۱۶ رنگ، و آیكونهای جذابتر نشان داد. “
موقع دیگر بر پشتیبانی نرمافزاری و امنیتی تأكید میكرد.
نسخه خانگی ویندوز XP، طراحی جذابتر و ساده تری داشت كه دسترسی به امكانات رایجتر ویندوز را برای كاربران آسانتر میكرد و از طرف دیگر، ارتقاء برنامههایی مانند Network Setup Wizard Windows Media Player، Windows Movie Maker و امكانات جالب كار با تصاویر دیجیتالی در آن به چشم میخورد. نسخه حرفهای ویندوز XP، بر اساس معماری ویندوز ۲۰۰۰ استوار بود اما از پایداری، امنیت، و كارآیی بهتری سود میبرد.
ویندوز XP حرفهای با طراحی تازه و جذاب خود از ویژگیهایی برای امور تجاری و امكانات پیشرفتهای مانند Remote Desktop Networking برای كنترل رایانه از راه دور و نیز سیستم رمزنگاری فایلها، System Restore و ویژگیهای پیشرفته شبكه برخوردار بود. برای كاربرانی كه بیشتر از لپتاپ استفاده میكردند نیز امكاناتی مانند پشتیبانی از شبكه بیسیم ۸۰۲.۱x، Windows Messenger، و Remote Assistance جذابیت بیشتری داشت.
ویندوز XP در سالیان پس از عرضه آن، نسخههای متفاوت دیگری هم داشته است از جمله: ویندوز XP به صورت ۶۴ بیتی (۲۰۰۱) كه اولین سیستم عامل مایكروسافت سازگار با پردازندههای ۶۴ بیتی است و برای كار با حجم بزرگی از حافظه و پروژههایی مثل جلوههای ویژه ویدئویی، پویانماییهای سه بعدی، و برنامههای مهندسی و علمی طراحی شده بود.
ویندوز XP Media Center (۲۰۰۲) برای امور رایانهای خانگی و سرگرمیهای چند رسانهای به كاربران پیشنهاد میشود. با استفاده از این ویندوز كاربران میتوانند به مرور اینترنت، تماشای زنده تلویزیون و گوش دادن به موسیقیهای دیجیتال و دیدن فیلمهای DVD بپردازند.
ویندوز XP نسخه Tablet (۲۰۰۲) برای رایانههای Tablet (لوح وارهها) كاربرد دارد كه كاربران میتوانند بر روی صفحه لمسی آنها به سادگی تایپ كنند. در این نسخه از ویندوز، نرمافزار خاصی تعبیه شده كه دستخط كاربر را كه با قلم الكترونیك نوشته شده است به طور هوشمند تشخیص میدهد و آن را به فونتهای نوشتاری عادی و قابل ویرایش تبدیل میكند.
نرمافزار Media Player نیز تحولات جدید خود را در این نسخه از ویندوز به نمایش گذاشت و یك Media Center كاملاً مستقل با ظاهری متفاوت، كاربران را به اجرای فایلهای چند رسانهای ترغیب مینمود.
مهمترین ویژگی كه در نگاه اول توجه كاربر ویندوز ویستا را جلب میكرد، جذابیتهای بسیار زیاد گرافیكی در این ویندوز بود كه كاملاً آن را از ویندوز XP متمایز مینمود.
تغییر دكمه استارت، ویژگیهای جدید نوار وظیفه و امكان Aero كه حاشیه بالایی پنجرهها را به صورت شفاف نشان میداد ظاهری زیبا به آن داده بود. شیوه جستوجو در میان فایلها نیز تغییرات اساسی كرده بود. این ویندوز ۳۵ زبان زنده دنیا را در خود جای داده است.
ویندوز ویستا در ابتدای عرضه خود با واكنش منفی بسیاری از كاربران و كارشناسان مواجه شد.
شاید بتوان گفت عدم استقبال اولیه كاربران این بود كه سختافزارهای موجود رایانههای كاربران در آن زمان، چندان جوابگوی گرافیك بسیار سنگین این ویندوز نبود. امنیت بسیار بالا هم گاهی اوقات به جای اطمینان خاطر دادن به كاربران، بیشتر اعصاب آنها را خرد میكرد زیرا برای هر كاری از آنها اجازه میگرفت و قبل از اجرای هر چیزی اول امنیت آن را چك میكرد. به همین دلیل مایكروسافت سریعاً در صدد نسخه جدیدی از ویندوز برآمد تا علاوه بر امنیت و ظاهر زیبا، چندان سنگین هم نباشد.
ویندوز ۷ از ویژگیهای بسیاری بهرهمند شده بود كه از جمله میتوان به راحتی بیشتر در كار با پنجرهها، مدیریت بهتر فایلها و فولدرها و منطقیتر شدن گزینههای نوار وظیفه اشاره نمود. ویندوز Touch نیز به كاربران امكان میداد بر روی رایانههای لمسی به سادگی با انگشتان خود به كار با نرمافزارها، تایپ و مرور تصاویر بپردازند.
تا پیش از پاییز ۲۰۰۷، ویندوز ۷ به فروش ۷ نسخه در ثانیه دست پیدا كرد كه در تاریخ فروش نرمافزار در سراسر جهان بیسابقه بود. باید یكی دو سال دیگر صبر كنیم و ببینیم نسل بعدی ویندوز چه امكاناتی خواهد داشت و برای كاربران چه به ارمغان خواهد آورد.
منبع:m3hr.mihanblog.com
ارسال توسط کاربر محترم سایت : raoof90
طلوع سیستم عامل داس
وقتی اولین رایانه شخصی آی.بی.ام با سیستم عامل داس در ۱۹۸۱ عرضه شد، در حقیقت یك زبان كاملاً جدید به مردم معرفی شد. كاربران، با تایپ "C:" انواع مختلفی از دستورات اسرارآمیز را اجرا میكردند و رفته رفته، كار با این دستورات به بخشی از كارهای روزمره آنها تبدیل شد و كاراكتر () یا همان بك اسلش، جای خود را در زبان آنها باز كرد. سیستم عامل داس، كارایی خود را نشان داد اما فهم آن برای بسیاری از مردم دشوار بود. باید راه بهتری برای ساختن یك سیستم عامل پیدا میشد. كلمه MS-DOS مخفف Microsoft Disk Operating System یا سیستم اجرایی دیسك است.
۱۹۸۲ تا ۱۹۸۵: معرفی ویندوز ۱.۰
در ۲۰ نوامبر سال ۱۹۸۵، یعنی دو سال بعد از اولین باری كه مایكروسافت نام ویندوز را بر سر زبانها انداخت، این سیستم عامل با نام رسمی ویندوز ۱.۰ به بازار عرضه شد. در آن زمان، كاربران میتوانستند علاوه بر وارد كردن دستورات داس، از یك موشواره برای اشاره و كلیك بر روی گزینههای مختلف روی صفحههای پنجره مانند یا همان "window"ها استفاده كنند.
بیل گیتس در توصیف اولین نسخه این سیستم عامل گفت: «این سیستم عامل، نرمافزاری منحصر به فرد برای كاربران رایانه است...» در این سیستم عامل، گزینههایی مانند منوهای بازشونده، نوارهای غلتان، آیكونها، و جعبههای گفتوگو كه كار با برنامهها و یادگیری آنها را بسیار ساده میكرد وجود داشت. كاربران قادر بودند بدون اینكه هر یك از برنامهها را متوقف یا راهاندازی مجدد كنند هر كدام از آنها را انتخاب و با آن كار كنند.
ویندوز ۱.۰ با چند برنامه جانبی به بازار عرضه شد كه میتوان به برنامههای مدیریت فایلهای داس، Paint ، Windows Writer، Notepad، ماشین حساب، و نیز ساعت، پرونده كارتی، و یك تقویم اشاره كرد كه به كاربران كمك میكرد فعالیتهای روزانه خود را مدیریت كنند.
البته باید در این برنامهها به یك بازی با عنوان Reversi هم اشاره كنیم. فلاپی دیسكها و دادههایی در حجم كیلوبایت را كه به خاطر دارید؟ ویندوز ۱.۰ برای اجرای خود به حداقل ۲۵۶ كیلوبایت فضا، دو درایور فلاپی دیسك دوطرفه، و یك كارت تطبیق دهنده گرافیكی نیاز داشت. البته مایكروسافت وجود یك دیسك سخت و یك حافظه ۵۱۲ كیلوبایتی برای اجرای همزمان چند برنامه و استفاده از داس نسخه ۳ و بالاتر
” ویندوز ۱.۰ با چند برنامه جانبی به بازار عرضه شد كه میتوان به برنامههای مدیریت فایلهای داس، Paint ، Windows Writer، Notepad، ماشین حساب، و نیز ساعت، پرونده كارتی، و یك تقویم اشاره كرد كه به كاربران كمك میكرد فعالیتهای روزانه خود را مدیریت كنند. “
را هم پیشنهاد میداد.
۱۹۸۷ تا ۱۹۹۲: ویندوز ۲.۰ و ۲.۱۱ – پنجرههای بیشتر، سرعت بالاتر
ویندوز ۲.۰ بر اساس پردازنده اینتل ۲۸۶ طراحی شده بود. وقتی پردازنده اینتل ۳۸۶ عرضه شد، ویندوز مبتنی بر این نوع پردازنده به سرعت در پی آن عرضه شد تا از مزایای قابلیتهای حافظه ارتقاء یافته آن بهرهمند شود. نسخههای بعدی ویندوز قدم به قدم بر سازگاری بیشتر با رایانههای شخصی، سرعت و پایایی خود میافزودند.
در ۱۹۸۸، مایكروسافت از نظر فروش، به بزرگترین شركت نرمافزاری رایانههای شخصی جهان تبدیل میشود و رایانههای شخصی به مرور به بخشی از زندگی روزمره كارمندان اداری تبدیل میشوند.
۱۹۹۰ تا ۱۹۹۴: ویندوز ۳.۰ – ویندوز NT، ارتقاء گرافیك
در ۱۹۹۰، ویندوز بیشترین شباهت ظاهری را به نسخههای بعد از خود پیدا میكند. ویندوز در آن زمان، برتری قابل ملاحظه خود را در زمینه كارایی، گرافیك ارتقاء یافته به ۱۶ رنگ، و آیكونهای جذابتر نشان داد. موج جدیدی از رایانههای مبتنی بر پردازندههای ۳۸۶ به رواج ویندوز ۳.۰ كمك نمود.
با تكیه بر توانایی این نوع از پردازندهها و پشتیبانی كامل ویندوز ۳.۰ از آنها، برنامهها به شكل قابل توجهی سریعتر اجرا میشدند. قابلیتهای مدیریت برنامهها، مدیریت فایلها، و مدیریت چاپ، در ویندوز ۳.۰ ارائه شدند. نرمافزار ویندوز از طریق چند فلاپی دیسك كه در جعبههای نسبتاً بزرگ و دستورالعملی پیچیده عرضه میشدند نصب میگردید. عمومیت ویندوز ۳.۰ با عرضه بسته توسعه نرمافزار (SDK) به رشد خود شتاب بیشتری داد.
این بسته به توسعه دهندگان نرمافزار كمك مینمود به جای تمركز بر روی درایورهای قطعات و ابزار سختافزاری، بر روی نوشتن برنامهها تمركز بیشتری داشته باشند. ویندوز به گونهای فزاینده در محیطهای اداری و خانگی به كار گرفته میشد و بازیهایی مثل Solitaire، Hearts و Minesweeper بر محبوبیت آن میافزود.
در تبلیغات این نسخه از ویندوز از این جمله استفاده شده بود: «اكنون شما میتوانید با قدرت شگفتانگیز ویندوز ۳.۰ كارهای خودتان را به راحتی انجام دهید.» ویندوز ۳.۱۱ كه برای گروههای كاری مناسب بود، قابلیت گروه كاری نظیر به نظیر و پشتیبانی از شبكه دامنه را به همراه داشت و در همین زمان، رایانههای شخصی برای اولین بار به عنوان بخشی از پدیده نوظهور كلاینت/سرور تبدیل شدند.
ویندوز NT
ویندوز NT بر خلاف ویندوز ۳.۱، یك سیستم عامل ۳۲ بیتی است كه در اصل، یك خطمشی راهبردی تجاری به شمار میرود كه از مهندسی پیشرفته و برنامههای علمی پشتیبانی میكند.
۱۹۹۵ تا ۲۰۰۱: ویندوز ۹۵ – رایانههای شخصی بالغ میشوند
در آن مقطع زمانی، فكس مودمها، اینترنت، ایمیل، و بازیهای خیره كننده چند رسانهای
” در ۹ دسامبر ۱۹۸۷، مایكروسافت ویندوز ۲.۰ را كه دارای آیكونهای دسكتاپ و حافظه ارتقاء یافته بود را روانه بازار كرد. كاربران با قابلیت پشتیبانی از گرافیك بهتر میتوانستند از چند پنجره با همپوشانی آنها استفاده كنند، چیدمان صفحه نمایش را كنترل كنند و با استفاده از كلیدهای میانبر در صفحه كلید به كارهای خود سرعت بیشتری دهند. “
دوران طفولیت خود را میگذراندند. ویندوز از اینترنت، شبكه dial-up، و قابلیت جدیدی به نام Plug and Play كه نصب و راهاندازی سختافزارها و نرمافزارها را بسیار ساده میكرد پشتیبانی مینمود. این سیستم عامل ۳۲ بیتی، امكانات چند رسانهای پیشرفته، ویژگیهای قدرتمندتر محاسباتی، و قابلیت شبكه داخلی را نیز به كاربران ارایه میداد.
ویندوز ۹۵، برای اولین بار از دكمههای كمینه، بیشینه و بستن برای هر پنجره و نیز از امكانات منوی آغاز، و نوار وظیفه استفاده میكرد. در زمان عرضه ویندوز ۹۵، نسخههای پیشین ویندوز و سیستم عامل داس بر روی حدود ۸۰ درصد رایانههای شخصی جهان نصب شده بودند و ویندوز ۹۵ برای به روز كردن آنها خریداری میشد. برای راهاندازی ویندوز ۹۵، به رایانهای با پردازنده ۳۸۶ یا بالاتر و حداقل ۴ مگابایت رم نیاز بود كه البته مایكروسافت پردازنده ۴۸۶ و رم ۸ مگابایت را پیشنهاد میداد. نسخههای ارتقاء یافته هم برای فلاپی دیسكها و هم برای سی دی رامها به دوازده زبان مختلف موجود بود.
سوار بر موج اینترنت
۱۹۹۸ تا ۲۰۰۰: ویندوز ۹۸، ویندوز ۲۰۰۰، ویندوز Me
ویندوز ۹۸
امكان جالب دیگر، نوار Quick Launch بود كه كاربر با استفاده از آن میتوانست بدون فراخوانی برنامهها از منوی استارت یا دسكتاپ، به آن برنامهها به شكل سریع دستیابی پیدا كند. ویندوز ۹۸ آخرین ویندوزی بود كه بر پایه داس نوشته شده بود.
ویندوز Me
Windows Movie Maker برنامهای بود كه ابزاری را در اختیار كاربر قرار میداد تا با استفاده از آنها به ویرایش، ذخیره و اشتراك ویدئوهای خانگی بپردازد. برنامه Windows Media Player ۷ نیز امكان جستوجو، مدیریت و پخش فایلهای چندرسانهای را در اختیار كاربر قرار میداد.
به لحاظ فنی، ویندوز Me، آخرین سیستم عامل مایكروسافت بود كه بر اساس كد ویندوز ۹۵ نوشته شده بود. مایكروسافت اعلام كرد كه تمامی سیستم عاملهایی كه بعدها ارایه خواهد داد بر اساس كرنل ویندوز NT و ویندوز ۲۰۰۰ خواهد بود.
ویندوز ۲۰۰۰
این ویندوز كه بر مبنای كد ویندوز NT Workstation ۴.۰ نوشته شده بود، امكانات ارتقاء یافته قابل توجهی را در پایایی، سادگی استفاده، تطابق با اینترنت، و شیوه محاسباتی موبایل از خود نشان داد؛ به علاوه، با پشتیبانی از طیف گستردهای از سختافزارهای جدیدی كه با امكان plug and Play سازگار بودند، نصب سختافزارها بسیار سادهتر میشد و از امكانات پیشرفته شبكه از جمله تطابق با شبكه بیسیم، USB، IEEE ۱۳۹۴، و Infrared برخوردار بود.
۲۰۰۱ تا ۲۰۰۵: ویندوز XP - پایدار، كارآمد و سریع
آگاهیهای لازم درباره خطرات ویروسهای رایانهای و هكرها بیشتر و بیشتر به كاربران داده میشد و آنها میتوانستند افزونههای امنیتی را از طریق اینترنت بارگذاری كنند. كاربران رفته رفته با خطرات پیوستهای ایمیلهای مشكوك و ویروسها بیشتر آشنا میشدند و مایكروسافت بیشتر از هر
” در ۱۹۹۰، ویندوز بیشترین شباهت ظاهری را به نسخههای بعد از خود پیدا میكند. ویندوز در آن زمان، برتری قابل ملاحظه خود را در زمینه كارایی، گرافیك ارتقاء یافته به ۱۶ رنگ، و آیكونهای جذابتر نشان داد. “
موقع دیگر بر پشتیبانی نرمافزاری و امنیتی تأكید میكرد.
نسخه خانگی ویندوز XP، طراحی جذابتر و ساده تری داشت كه دسترسی به امكانات رایجتر ویندوز را برای كاربران آسانتر میكرد و از طرف دیگر، ارتقاء برنامههایی مانند Network Setup Wizard Windows Media Player، Windows Movie Maker و امكانات جالب كار با تصاویر دیجیتالی در آن به چشم میخورد. نسخه حرفهای ویندوز XP، بر اساس معماری ویندوز ۲۰۰۰ استوار بود اما از پایداری، امنیت، و كارآیی بهتری سود میبرد.
ویندوز XP حرفهای با طراحی تازه و جذاب خود از ویژگیهایی برای امور تجاری و امكانات پیشرفتهای مانند Remote Desktop Networking برای كنترل رایانه از راه دور و نیز سیستم رمزنگاری فایلها، System Restore و ویژگیهای پیشرفته شبكه برخوردار بود. برای كاربرانی كه بیشتر از لپتاپ استفاده میكردند نیز امكاناتی مانند پشتیبانی از شبكه بیسیم ۸۰۲.۱x، Windows Messenger، و Remote Assistance جذابیت بیشتری داشت.
ویندوز XP در سالیان پس از عرضه آن، نسخههای متفاوت دیگری هم داشته است از جمله: ویندوز XP به صورت ۶۴ بیتی (۲۰۰۱) كه اولین سیستم عامل مایكروسافت سازگار با پردازندههای ۶۴ بیتی است و برای كار با حجم بزرگی از حافظه و پروژههایی مثل جلوههای ویژه ویدئویی، پویانماییهای سه بعدی، و برنامههای مهندسی و علمی طراحی شده بود.
ویندوز XP Media Center (۲۰۰۲) برای امور رایانهای خانگی و سرگرمیهای چند رسانهای به كاربران پیشنهاد میشود. با استفاده از این ویندوز كاربران میتوانند به مرور اینترنت، تماشای زنده تلویزیون و گوش دادن به موسیقیهای دیجیتال و دیدن فیلمهای DVD بپردازند.
ویندوز XP نسخه Tablet (۲۰۰۲) برای رایانههای Tablet (لوح وارهها) كاربرد دارد كه كاربران میتوانند بر روی صفحه لمسی آنها به سادگی تایپ كنند. در این نسخه از ویندوز، نرمافزار خاصی تعبیه شده كه دستخط كاربر را كه با قلم الكترونیك نوشته شده است به طور هوشمند تشخیص میدهد و آن را به فونتهای نوشتاری عادی و قابل ویرایش تبدیل میكند.
۲۰۰۶ تا ۲۰۰۸: ویندوز Vista - هوشمند در امنیت
نرمافزار Media Player نیز تحولات جدید خود را در این نسخه از ویندوز به نمایش گذاشت و یك Media Center كاملاً مستقل با ظاهری متفاوت، كاربران را به اجرای فایلهای چند رسانهای ترغیب مینمود.
مهمترین ویژگی كه در نگاه اول توجه كاربر ویندوز ویستا را جلب میكرد، جذابیتهای بسیار زیاد گرافیكی در این ویندوز بود كه كاملاً آن را از ویندوز XP متمایز مینمود.
تغییر دكمه استارت، ویژگیهای جدید نوار وظیفه و امكان Aero كه حاشیه بالایی پنجرهها را به صورت شفاف نشان میداد ظاهری زیبا به آن داده بود. شیوه جستوجو در میان فایلها نیز تغییرات اساسی كرده بود. این ویندوز ۳۵ زبان زنده دنیا را در خود جای داده است.
ویندوز ویستا در ابتدای عرضه خود با واكنش منفی بسیاری از كاربران و كارشناسان مواجه شد.
شاید بتوان گفت عدم استقبال اولیه كاربران این بود كه سختافزارهای موجود رایانههای كاربران در آن زمان، چندان جوابگوی گرافیك بسیار سنگین این ویندوز نبود. امنیت بسیار بالا هم گاهی اوقات به جای اطمینان خاطر دادن به كاربران، بیشتر اعصاب آنها را خرد میكرد زیرا برای هر كاری از آنها اجازه میگرفت و قبل از اجرای هر چیزی اول امنیت آن را چك میكرد. به همین دلیل مایكروسافت سریعاً در صدد نسخه جدیدی از ویندوز برآمد تا علاوه بر امنیت و ظاهر زیبا، چندان سنگین هم نباشد.
۲۰۰۹ تا امروز: ویندوز ۷
ویندوز ۷ از ویژگیهای بسیاری بهرهمند شده بود كه از جمله میتوان به راحتی بیشتر در كار با پنجرهها، مدیریت بهتر فایلها و فولدرها و منطقیتر شدن گزینههای نوار وظیفه اشاره نمود. ویندوز Touch نیز به كاربران امكان میداد بر روی رایانههای لمسی به سادگی با انگشتان خود به كار با نرمافزارها، تایپ و مرور تصاویر بپردازند.
تا پیش از پاییز ۲۰۰۷، ویندوز ۷ به فروش ۷ نسخه در ثانیه دست پیدا كرد كه در تاریخ فروش نرمافزار در سراسر جهان بیسابقه بود. باید یكی دو سال دیگر صبر كنیم و ببینیم نسل بعدی ویندوز چه امكاناتی خواهد داشت و برای كاربران چه به ارمغان خواهد آورد.
منبع:m3hr.mihanblog.com
ارسال توسط کاربر محترم سایت : raoof90
/ج
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}