نامزدي موفق (2)
نامزدي موفق (2)
نامزدي موفق (2)
نویسنده:سعيد بي نياز
وقتي نامزد کوچک بود
در مقاله قبل گفتيم که در يک نامزدي خوب، دو طرف بايد درست و درمان همديگر را بشناسند. گفتيم که ويژگي هاي آدميزاد خيلي عميق تر از رنگ مورد علاقه و ماه تولد و از اين چيزهاست. تمام مطلب را هم گذاشتيم روي ابعاد مختلف شخصيت و تأکيد هم کرديم که هر چه شخصيت شما بيشتر به هم شبيه باشد، احتمال بيشتري دارد که زندگي آينده تان بدون تنش تر باشد. اما غير از تيپ شخصيتي، شما چيزهاي ديگري هم بايد در مورد نامزدتان بدانيد؛ مثلاً ميزان استقلال از خانواده پدري، هم در دخترها و هم در پسرها خيلي مهم است. غير از اين، هر خانواده اي جو خاص خودش را دارد و جو حاکم بر خانواده است که خيلي از رفتارهاي عاطفي فرد مقابل شما را شکل مي دهد. شما براي شناخت نامزدتان، بايد در مورد خانواده اش هم چيزهاي زيادي بدانيد.
چقدر مستقل شده است؟
نکته 1: معمولاً خانم ها تمايز يافتگي کمتري دارند؛ يعني بيشتر به خانواده هايشان وابسته اند. اما اگر اين تفاوت در وابستگي و تمايز زن و مرد خيلي زياد باشد، زندگي تلخ مي شود.
نکته 2: اگر هر دو طرف ازدواج تمايز نايافته باشند، باز هم مشکل ايجاد مي شود.
نکته 3: مشکل وقتي شديدتر مي شود که يکي از دو طرف به شدت به خانواده پدري وابسته باشد و طرف مقابل وابستگي خاصي به خانواده نداشته باشد. اصلاً نوع نگاه اين دو به زندگي متفاوت است و اين وابستگي متفاوت در زندگي به شدت مشکل ايجاد خواهد کرد.
دلبستگي اش چه شکلي است؟
سبک دلبستگي ايمن:
برقراري روابط صميمانه با ديگران براي من آسان است.
به راحتي به ديگران وابسته مي شوم.
وقتي ديگران به من وابسته مي شوند، راحت هستم.
نگران طرد شدن يا وابستگي بيش از حد به ديگران نيستم.
سبک دلبستگي اجتنابي:
نزديک شدن به ديگران براي من راحت نيست.
به سختي مي توانم به ديگران اعتماد کنم.
وقتي کسي زياد با من صميمي مي شود احساس ناراحتي مي کنم.
از وابسته شدن به ديگران خوشم نمي آيد.
سبک دلبستگي مضطرب ــ دو سوگرا:
آن قدر که من مي خواهم، ديگران حاضر نيستند به من نزديک شوند.
اغلب نگرانم که نامزدم واقعاً مرا دوست نداشته باشد.
دوست دارم کاملاً با ديگران صميمي و يکرنگ شوم و همين باعث مي شود ديگران طردم کنند.
نگرانم که به ديگران نزديک شوم و بعد آنها من را طرد کنند.
نکته: وقتي توانستيد سبک دلبستگي خود و نامزدتان را بشناسيد، هم آگاهي بيشتري نسبت به مشکل داريد و هم مي دانيد که از کجا بايد براي رفعش تلاش کنيد. در واقع مشکل در اينجا يعني نداشتن سبک ايمني و راه حلش اين است که بايد به شکل ريشه اي آن را حل کرد و تغييرش داد. يعني بايد به روان شناس باليني مراجعه کرد. کساني که سبک دلبستگي ايمن ندارند، زندگي دوران نامزدي را، هم به خودشان تلخ مي کنند و هم به نامزدشان.
چه جور خانواده اي داريد؟
هر خانواده اي براي خودش تقسيم بندي اي کشوري دارد. اين تقسيم بندي در ساده ترين شکلش به اندازه آدم هاي يک خانواده است؛ مثلاً در يک خانواده فرضي پنج تا مرز وجود دارد؛ پدر، مادر، خواهر بزرگ تر، خواهر کوچک تر و پسر هفت ساله. اين خانواده در يک قرارداد نانوشته توافق کرده اند که هر کسي چه وظيفه اي در قبال خودش و خانواده اش دارد، چه آزادي هايي دارد و چه محدوديت هايي.
اين مرزها هستند که معين مي کنند پدر نان آور خانه باشد يا مادر، دخترها تا چه سني مي توانند لباس هم را بپوشند و پسر تا چه سني مي تواند کنار پدر و مادرش بخوابد. مرزهاي خانواده سه شکل مختلف دارند:
1ــ مرزهاي در هم تنيده:
اين خانواده ها باعث فلج رواني بچه ها مي شوند و باعث مي شوند که بچه ها هيچ وقت کاملاً مستقل شدن را ياد نگيرند. بچه هاي اين خانواده ها هميشه بچه و وابسته نگاه داشته مي شوند و مهارت هاي ارتباط درست با ديگران و احترام به حريم شخصي ديگران، هيچ وقت در اين خانواده ها ياد داده نمي شود. گرچه گاهي بعضي از رفتارهاي مرزهاي به هم تنيده جواب مي دهند ــ مثلاً موقع فشار اقتصادي، پوشيدن لباس هاي همديگر نشانه فهم يک خانواده است يا وقتي که مادر براي بر طرف کردن نيازهاي نوزادي بين خودش و نوزاد مرزي نمي بيند ــ اما مسأله اين است که خانواده با درهاي باز، هميشه فرزندان را نوزاد نگه مي دارد.
در صورتي که نامزد شما چنين خانواده اي داشته باشد، اگر خانواده خود شما هم از اين نوع هستند که هيچ اما اگر اين گونه نيست، احتمال به وجود آمدن مشکل زياد است.
تصور دو نفر که يکي شان از مرزهاي درهم تنيده آمده باشد و يکي از مرز بسته، کاملاً متفاوت است؛ مثلاً زن دوست دارد که توي جيب شوهرش دست کند اما مرد کاملاً به مستقل بودن حريم ها معتقد است.
2ــ مرزهاي خشک و بي انعطاف
3ــ مرزهاي منعطف
منبع:همشهري جوان، شماره 236
/ج
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}