در صحنه ايثار


 






 

جمشيد خانيان، در صحنه ايثار
 

در سال 1340 در آبادان به دنيا آمد. با سختي ها خو گرفت و آن را در آثارش به زيبايي در معرض ديد خوانندگان قرار داد. اولين مجموعه داستان كوتاه او در سال 1372 و دومين اثرش با نام «بازي روي خط ممنوع» در سال 1375 و اولين رمان او با نام «او» در سال 1376، در موضوع انقلاب اسلامي، منتشر شدند.
او معتقد است كه مفهوم تئاتر مقاومت در مفهوم تئوريك آن وجود دارد. تئاتري كه قرار است مورد حمايت تئاتر انقلاب و دفاع مقدس قرار گيرد و هر دو مفهوم انقلاب و دفاع مقدس را برداشته باشد، تئاتر مقاومت است.
اين استاد دانشگاه داراي 20 عنوان كتاب پژوهشي در زمينه وضعيتهاي نمايشي جنگ است كه بارها برنده جايزه اول در جشنواره هاي دفاع مقدس سالهاي (71،72، 75،76،81 و 82) شده و عنوان نويسنده برتر را به خود اختصاص داده است. كتاب «كودكيهاي زمين»، وي نيز در سال 80 برنده جايزه كتاب سال شد.
نمايشنامه هاي او عبارتند از :«بابور»، «عشق سال ريكن»، «روي ني بندي»، «پرگار» و «چهارمين نامه» كه در فاصله سالهاي 66 تا 76 در تهران اجرا شده اند.
رمان «سبور» در كنار رمان «كودكي هاي زمين» دورمان ارزشمند فارسي در موضوع دفاع مقدس را تشكيل مي دهند.

ساير آثار وي عبارتند از:
 

خداحافظ همفري بوگارت، ننه دلاور، يك نقش براي كاوه، جست وجو در متن و از زمينه تا درون مايه.
تلاشهاي ارزشمندي وي در نگارش و اجراي مضامين ايثار و شهادت، تنديس دومين كنگره ملي تجليل از ايثارگران (سال 85) را نصيب وي كرد.

منبع:ماهنامه شاهد یاران، شماره 19