بستن كمربند ايمني آسان و هميشه نجات بخش


 





 
در تصادفات جاده اي، نبستن كمربند ايمني اصلي ترين عامل افزايش ميزان مرگ و مير است. استفاده از كمربند ايمني موثرترين روش براي پيشگيري از آسيب و مرگ و مير در تصادفات است.
استفاده از كمربند ايمني 50 درصد احتمال مرگ و مير سرنشينان جلوي ماشين و 25 درصد احتمال مرگ و مير را در ساير سرنشينان كاهش مي دهد. اين در حالي است كه بستن كمربند ايمني مانع از پرت شدن سرنشينان به جلو يا بيرون افتادن از خودرو مي شود.
آمار استفاده از كمربند ايمني در كشورهاي پيشرفته نشان مي دهد از هر 10 سرنشين، 9 نفر از كمربند ايمني استفاده مي كنند، در حالي كه در كشورهاي جهان سوم اين آمار بسيار كمتر است.
به طور كلي مردان در مقايسه با زنان 10 درصد كمتر از كمربند ايمني استفاده مي كنند.
نكات زير در بستن كمربند ايمني بايستي مورد توجه قرار گيرد:
كمربند ايمني بايد به صورت استاندارد طراحي و نصب شده باشد. بسياري از خودروها داراي كمربند ايمني غيراستاندارد هستند كه در مواردي مي تواند به افزايش صدمات در حين سوانح رانندگي منجر شود. به عنوان مثال كمربندهايي كه در هنگام بسته شدن از ناحيه گردن عبور مي كنند، در تصادفات عامل ثانويه اي براي آسيب بيشتر مي باشند.
بستن كمربند ايمني، اصلي است كه بايستي از سوي تمام سرنشينان ـ چه در صندلي هاي جلو و چه در صندلي هاي عقب خودرو ـ اجرا شود.
پس از هر تصادفي، كمربندهاي ايمني بايد از نظر كارايي بازبيني شوند. همچنين در معاينه فني سالانه خودرو وضعيت كمربندهاي ايمني نيز علاوه بر ساير موارد بايد مورد بررسي قرار گيرند.
وجود كيسه هوا در خودرو اگرچه باعث افزايش قابل توجه ايمني سرنشينان مي شود، اما به هيچ عنوان جايگزين نقش حياتي بستن كمربند ايمني نمي شود.
در كودكان با قد كوتاه تر از 140 سانتي متر استفاده از صندلي كودك قبل از بستن كمربند ايمني توصيه مي شود. صندلي كودك كمك مي كند تا كودك در ارتفاع بالاتري قرار گيرد تا كمربند ايمني به درستي بسته شود. صندلي كودك باعث كاهش بيش از 70 درصد مرگ و مير در نوزادان و 54 درصد در كودكان يك تا 4 ساله مي شود.
صندلي هاي ويژه كودك براساس سن، قد و وزن كودكان طراحي شده و به راحتي در صندلي عقب خودرو نصب مي شود.
برخي از اين صندلي ها، قابليت آن را دارند كه به راحتي روي كالسكه كودكان نصب شوند و مصرفي دوگانه براي والدين داشته باشند؛ به طوري كه والدين بتوانند از صندلي كودك به هنگام پياده روي يا خريد، به عنوان بخشي از كالسكه كودك استفاده كنند و به هنگام سوار شدن بر خودرو، با انتقال و نصب سريع اين صندلي ها به خودرو بتوانند از ايمني كودك خود در هنگام حركت اطمينان يابند.
نحوه بستن كمربند ايمني كودكان در روي صندلي كودك بايد به والدين به درستي آموزش داده شود. مطالعات نشان مي دهد كه بيش از 70 درصد از كودكاني كه در صندلي كودك خودرو قرار داده مي شوند، با نحوه صحيح بستن كمربند آشنا نيستند. بهتر است كه هميشه كمربند ايمني كودكان از سوي والدين آنها بسته شود.
والدين در آموزش كودكان خود در بستن كمربند ايمني نقش بسزايي ايفا مي كنند. طبق آمارهاي موجود، بيش از 40 درصد از كودكاني كه از كمربند ايمني استفاده نمي كنند، والدين آنها نيز از اين قانون تبعيت نمي كنند.
صندلي كودك بخصوص در مواردي كه خودرو داراي كيسه هوا مي باشد، بايد در صندلي عقب گذاشته شود. قرار دادن كودكان در صندلي جلوي خودروهايي كه داراي كيسه هوا مي باشند، مي تواند حتي در تصادفات خفيف به مرگ (خفگي) يا آسيب جدي در كودك منجر شود.
به طور كلي نشستن افراد زير 16 سال در صندلي عقب و بستن كمربند ايمني 40 درصد شانس صدمات شديد را كاهش مي دهد.
آمارها نشان مي دهد كه دقت پليس و حضور مشهود و دائمي وي در بستن كمربند ايمني از سوي سرنشينان خودرو يكي از مهم ترين عوامل در بالابردن تعداد افرادي است كه از كمربند ايمني استفاده مي كنند.
در خانم هاي باردار، نحوه بستن كمربند بايستي به صورتي باشد كه قسمت بالايي كمربند از بالاي شكم و قسمت پاييني از زير شكم عبور كند.
منبع:روزنامه جام جم، شماره 3182
ارسال توسط کاربر محترم سایت :azadisaber