طراحی:
اینجا با یک طراحی زیبا روبرو هستیم. به طور کلی در لپ تاپ های سامسونگ روی طراحی تاکید ویژه ای می شود که این مدل هم از این مورد مستثنی نیست. نمای پشت لپ تاپ با اینکه فلزی نیست اما در نگاه اول شبیه یک روکش فلزی به نظر می رسد و زیبا است. اما باید دقت کنید که انگشتان تان کمتر آنجا را لمس کند چون که اثر انگشت رویش می ماند. محل قرار گیری لوگوی سامسونگ هم به نظر من مناسب نیست اما شاید در این مورد با من موافق نباشید!
در قسمت کیبورد بدنه از جنس فلز است و اینجا حس خوبی را منتقل می کند. ضمنا بر خلاف پشت لپ تاپ اینجا اثر انگشت به راحتی باقی نمی ماند.
نمایشگر:
لپ تاپ QX412 دارای نمایشگری ۱۴ اینچی اچ دی از نوع LED است که می تواند تصاویر را با رزولوشن 1366 در 768 پیکسل نمایش بدهد. این رزولوشن را معمولا در لپ تاپ های ۱۵ اینچی می بینیم اما اینجا تراکم پیکسلی بیشتری در اختیار داریم. یکی از دکمه های کیبرد هم به خاموش کردن سریع نمایشگر اختصاص یافته که امکان جالبی است. اگر کسی کار با این دکمه را بلد نباشد و نمایشگر خاموش باشد انگار لپ تاپ فقل شده است و حتی با دکمه های تغییر میزان نور نمایشگر هم نمی توان نمایشگر را روشن کرد.
پردازشگر و کارت گرافیک:
سی پی یو اینتل Core i5 با سرعت 2.5Ghz که از نسل پردازشگرهای Sandy Brige محسوب می شود، قوای پردازشی این لپ تاپ را تامین می کند. این لپ تاپ مشابه مک بوک های اپل برای صرفه جویی در مصرف باطری بین دو پردازشگر گرافیکی اش سوییچ می کند. بنابراین وقتی که کارهای گرافیکی سبک را انجام می دهید سراغ پردازشگر گرافیکی Intel HD اش می رود. و زمانی که بازی می کنید از NVIDIA GeForce GT520 با یک گیگابایت حافظه اش استفاده می کند.
اگر در مورد رم هم بپرسید روی آن ۴ گیگابایت رم DDR3 با سرعت 1066Mhz پیدا می کنید.
حافظه و سرعت انتقال اطلاعات:
درون لپ تاپ سامسونگ QX412ای که در اختیار نارنجی قرار گرفته، یک SSD سامسونگ با ۱۲۸ گیگابایت حافظه موجود بود. ورودی های اطلاعات این دستگاه هم که در این تست مورد استفاده قرار گرفتند، شامل پورت های USB 2.0 و USB 3.0 بودند. ما سرعت انتقال اطلاعات را به صورت تجربی در شرایط مختلف امتحان کردیم و به نتایج زیر دست یافتیم:
کپی کردن اطلاعات درون SSD
در این آزمون یک فایل ویدیویی ۱.۳۶ گیگابایتی را از روی دسکتاپ به درون پوشه ای کپی کردیم، این کار در زمان تقریبی ۱۲ ثانیه به انجام رسید. همین تست را با تعدادی آلبوم موسیقی با حجم ۱.۱۴ گیگابایت حاوی ۳۵۳ فایل انجام دادیم و زمان ۱۲.۷۳ ثانیه ثبت شد. سرعت تئوری اس اس دی این لپ تاپ، ۲۵۰ مگابایت در ثانیه برای خواندن اطلاعات و ۲۲۰ مگابایت در ثانیه برای نوشتن است. در تست ها، سرعت عملی به دست آمده برای انتقال اطلاعات حدود ۱۱۶ مگابایت بر ثانیه بود که البته این هم عدد بسیار خوبی محسوب می شود.
سرعت انتقال اطلاعات با USB 3.0
در این آزمون از یک هارد دیسک وسترن دیجیتال پاسپورتی یک ترابایتی مجهز به USB 3.0 استفاده کردیم. سرعت انتقال اطلاعات از هارد به لپ تاپ حدود ۷۷ مگابایت در ثانیه برای فایل های حجیم بود. در هنگام انتقال فایل های متعدد هم سرعت نوشتن اطلاعات ۶۲ مگابایت در ثانیه بود. سرعت انتقال اطلاعات با یو اس بی ۲ حدود ۳۳ مگابایت در ثانیه بود.
کیبورد:
طراحی اش برای یک تایپ سریع کاملا مناسب است. به خصوص که سامسونگ فکر چسباندن حروف زبان دوم را هم کرده و حروف انگلیسی در قسمت بالا و سمت چپ هر کلید قرار گرفته تا جای مناسب برای قرار گیری برچسب های زبان دوم وجود داشته باشد. جداسازی دکمه های کم و زیاد کردن صدا هم کمک می کند که کنترل راحت تری برای پخش موسیقی داشته باشید.
اسپیکر:
اسپیکر های این لپ تاپ به صورت یک تکه در بالای دکمه پاور قرار گرفته اند. بلندی صدای آنها خوب است و در محیط شلوغ هم می تواند شما را راضی کند، اما کیفیت صدا را نمی توانیم عالی محسوب کنیم، به خصوص در پخش موسیقی با صداهای بم، افت کیفیت را احساس می کنید.
تاچ پد:
سایز تاچ پد اندازه نسبتا بزرگی دارد و همین کار با آن را راحت می کند. وقتی با آن کار می کنید متوجه می شوید از حساسیت خوبی هم برخوردار است. هرچند اگر آن را با تاچ پد مک بوک مقایسه کنید می بینید که کمی با آن فاصله دارد. تاچ پد از نوع مولتی تاچ است. حساسیت چند لمسی اش از بسیاری لپ تاپ های موجود بهتر است اما همچنان نمی توانیم بگوییم که عالی است.
اگر دقت کنید متوجه می شوید که تاچ پد در وسط لپ تاپ قرار نگرفته و کمی به سمت چپ متمایل است. این طراحی سبب می شود که راست دست ها هنگام تایپ راحت تر بتوانند با تاچ پد کار کنند. البته این موضوع برای چپ دست ها یک امتیاز منفی محسوب میشود.
پورت ها:
از نظر پورت های ورودی و خروجی این لپ تاپ تقریبا همه امکانات لازم را در اختیارتان قرار می دهد. در سمت راست می توانید دی وی دی رایتر کشویی آن را در کنار یک پورت USB 3.0 ببینید. این پورت بدون هیچ روپوشی برای دسترسی سریع تعبیه شده است. رنگ زبانه داخل آن هم خاکستری انتخاب شده که با بدنه لپ تاپ هم خوانی داشته باشد.
برای حفظ زیبایی، سامسونگ در جلو و عقب این دستگاه هیچ پورتی را تعبیه نکرده است. بقیه پورت های لازم هم در سمت چپ قرار داده است. در این سمت، از انتها می توانید ورودی شارژر، پورت LAN، VGA و سوکت های ۳.۵ میلیمتری هدفون و میکروفن را ببینید. در انتها هم اسلات کارت خوان ۴ در ۱ این لپ تاپ قرار گرفته است. اما این همه ماجرا نیست. بین پورت VGA و سوکت میکروفون، درپوشی قرار دارد که از بالا باز می شود. در زیر این درپوش، یک پورت HDMI و دو پورت USB 3.0 انتظار شما را می کشند.
اندازه و وزن:
این یک لپ تاپ ۱۴ اینچی است. معمولا لپ تاپ هایی که در بازار پیدا می شوند در سایز ۱۵ یا ۱۳ اینچی هستند. بنابراین اینجا یک سایز میانه داریم. نمی توانیم بگوییم که اندازه بزرگی دارد. اما این را هم نمی توانیم بگوییم که با یک لپ تاپ جمع و جور و باریک طرف هستیم. به خصوص که ضخامت اش کمی زیاد به نظر می آید. اما طراحی خوب اش این موضوع را به خوبی جبران کرده است.
وزن اش ۲.۲ کیلوگرم است که برایش نسبتا مناسب محسوب می شود و اگر سایز دقیق را بخواهید ۳۳ در ۲۳ سانتیمتر به ضخامت ۲.۸ سانتیمتر است. یک نکته مثبت در مورد این لپ تاپ میزان کم صدای تولیدی است. تقریبا هیچ صدایی از این کامپیوتر نمی شنوید. البته برای اینکه بتوان در این مورد بیشتر نظر داد لازم است که مدت بیشتری با این لپ تاپ کار کرده و مقداری گرد و خاک به فن ها اضافه کنیم! اما در بررسی های اولیه کاملا راضی کننده بود.
باطری:
سامسونگ می گوید این لپ تاپ ۸ ساعت طول عمر باطری دارد. در تست های ما باطری حدود ۶ ساعت کار می کرد. فراموش نکنید مدلی که ما امتحان کردیم دارای SSD بود. بنابراین اگر شما این لپ تاپ را با هارد دیسک خریداری کنید، احتمالا طول عمر باطری کمتری در اختیار دارید. هر چند مصرف باطری بستگی به این دارد که با لپ تاپ چه کاری انجام بدهید.
سرعت بوت سیستم عامل:
یکی از نکات مثبتی که سامسونگ در این لپ تاپ مورد توجه قرار داده است، سرعت بوت بالای آن با ویندوز 7 است. همچنین جالبتر این است که به صورت پیش فرض شما دکمه Hibernate را در ویندوز نمی بینید. زیرا تاکید سامسونگ بر این است که شما نیازی به هایبرنت کردن سیستم ندارید و می توانید با اطمینان خاطر آن را Sleep کنید و در مراجعه بعدی کارتان را از همان نقطه ای که متوقف شده بود، ادامه دهید.
بهتر است به تست این دو بپردازیم، تا ببینیم چقدر سریع است. از لحظه ای که دکمه پاور این لپ تاپ را زدیم، تنها ۱۶ ثانیه طول کشید تا ویندوز آماده به کار باشد. یک سرعت عالی برای بوت شدن سیستم عامل. اما در این لپ تاپ توصیه می کنیم از حالت Sleep استفاده کنید تا معنی واقعی سرعت را ببینید. سرعت بیدار شدن این لپ تاپ تنها ۳ ثانیه است. این امکانی فوق العاده برای کسانی است که دنبال یک کامپیوتر سریع می گردند و دوست ندارند برای روشن شدن کامپیوتر صبر کنند.
از زمانی هم که دکمه Sleep را می زنید، تنها ۸ ثانیه صبر کنید، حالا می توانید درب لپ تاپ را بسته و آن را در کیف تان بگذارید. هرچند که در صورتی در میانه انجام کاری نباشید، Shutdown کردن QX412 هم چندان زمانی نمی برد و تقریبا ۱۰ ثانیه شما را معطل می کند.
منبع:تبيان زنجان
ارسال توسط کاربر محترم سایت : mohamadaminsh
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}