چه مسائلی گوشی موبایل تان را تهدید می کند؟


 





 
اکثر مردم تمام زندگی شان، از کار تا سرگرمی متکی به تلفن همراه و تبلت شان است، اما هر چقدر این ابزار زیباتر و شیک تر باشند، بیشتر مورد هدف سارقان و تهدیدات دیگر قرار می گیرند. در ادامه به برخی از مواردی که گوشی موبایل تان را تهدید می کند، می پردازیم:
برخی از برنامه های کاربردی یا اپلیکیشن ها هستند که حاوی کد مخرب هستند و باعث می شود موبایل تان کارهایی انجام بدهد که نباید. مثلا اینکه اطلاعات شخصی تان را به سرقت ببرد. از آنجا که هیچ پلات فورم موبایلی وجود ندارد که در مقابل بدافزارها مصون باشد، گوشی ها براحتی دچار این بدافزارها می شوند. نشریه رجیستر در گزارش هفته گذشته خود آورده بود که آندرویید بیشترین میزان آسیب پذیری را در میان سیستم عامل های موبایل دیگر دارد و گوگل، سازنده آن نیز خود تایید کرده که ۹۰ درصد کاربران آندرویید از نسخه های قدیمی این سیستم عامل موبایلی استفاده می کنند و همین امر نیز باعث آلودگی گوشی های مبتنی بر آن شده است. همین آسیب پذیری موجب می شود که هکرها براحتی از مرز امنیتی آندرویید عبور کنند.
در کنفرانس نورتون، یک شرکت امنیت شبکه و اینترنت یکی از حضار نشان داد که چقدر سریع و راحت می توان یکی از برنامه های کاربردی آندرویید را مورد هجوم اسب های ترووا قرار داد. وی یکی از برنامه های قانونی بازار آندرویید را از طریق اینترنت دانلود کرد و کد منبع آن را پیدا و آن را در برخی کدهای مخرب کپی کرد. سپس نام برنامه را تغییر داد و این برنامه را که به یک بدافزار تبدیل شده در سایت آندرویید آپلود کرد. این مراحل تنها در سه دقیقه انجام شد و تمامی حضار را به تعجب واداشت.
ابزارهای امنیتی نظیر Lookout یا Norton Mobile Security (که هم اکنون نسخه بتای آن در دسترس است) می توانند در مقابل بدافزارهای آندرویید کارساز باشند و از برنامه ها و اطلاعات دیگر روی موبایل تان حفاظت کنند.
اما می توان گفت که بهترین روش برای حفاظت از موبایل تان در مقابل این بدافزارها این است که قبل از اینکه برنامه یی را در موبایل تان نصب کنید، ابتدا فهرستی را که مربوط به برنامه های آندروییدی تایید شده این شرکت است، ببینید. همچنین اگر موبایل تان مبتنی بر سیستم عامل آندرویید است، بهتر است که از آخرین نسخه عرضه شده آن استفاده کنید تا آسیب پذیری های نسخه های قبلی در آن وجود نداشته باشد. به یاد داشته باشید که طراحان بدافزار بطور دایم از نهایت خلاقیت شان استفاده می کنند تا ابزارهای امنیتی را از کار انداخته و آنها را عملا غیر فعال کنند. همچنین شاخص های امنیتی اکوسیستم های مربوط به برنامه های کاربردی موبایل نظیر برنامه های فروشگاه آنلاین برنامه های اپل (App Store) و همچنین فروشگاه آنلاین بلک بری (AppWorld) با شاخص های امنیتی موبایلی مبتنی بر سیستم عامل آندرویید کاملا متفاوت است و نباید از برنامه های این فروشگاه ها برای این موبایل استفاده کرد.
برخی سرویس های پیامک وجود دارند که هر زمان که شما با آنها تعامل کنید، برایتان هزینه می اندازند. از آنجا که این سرویس ها از راه های خاصی وارد می شوند، براحتی کاربران را اغوا می کنند. این سرویس ها با ارسال پیامک هایی شما را به فرستادن پیامک برای بردن جایزه های ویژه وسوسه می کند. از آنجاکه بسیاری از این سرویس های پیامک قانونی هستند و افراد به صورت اختیاری از آنها استفاده می کنند، گاهی کاربران موبایل بی خبر از همه جا عضو این سرویس ها می شوند و نمی دانند که چه میزانی از هزینه های قبض موبایل شان بابت این سرویس ها حساب شده است.
موضوع به همین جا ختم نمی شود و عضویت در برخی از این سرویس ها منجر به ورود انواع بدافزارها به موبایل می شود؛ حتی اگر موبایل تان در حد گوشی های بسیار ساده باشد. البته اگر گوشی تان هوشمند باشد، خطر بزرگ تری شما را تهدید می کند، چون این بدافزارها می توانند به صورت مخفیانه پیامک هایی را به سرویس های پیامک می فرستد. حال تصور کنید که چه مبلغی در قبض موبایل تان ثبت خواهد شد. برای حل این مشکل بهتر است که هیچگاه عضو این سرویس های پیامکی جایزه دار نشوید و برای این کار بهترین ایده بلوک کردن این شماره هاست.
گاهی در ایمیل یا پیامک تان لینکی گذاشته شده که شما از طریق موبایل تان وارد آن می شوید. شاید در ظاهر منبع معتبری است، اما بدانید که در اکثر اوقات با کلیک کردن روی آنها وارد درد سر می شوید. اما همیشه به یاد داشته باشید که سایت هایی که قصد سرقت اطلاعات شما را دارند، از شما می خواهند که در سایت شان عضو شوید و اطلاعاتی چون حساب بانکی یا اکانت های دیگری را از شما می خواهند. بهترین راهکار برای مواجهه با این مشکل امنیتی این است که همیشه به همه این آدرس ها شک کنید و هیچگاه بدون فکر روی آنها کلیک نکنید.
منبع: /www.aftabir.com
ارسال توسط کاربر محترم سایت : msjmsj77