در آرزوي پيکان جوانان گوجه اي
در آرزوي پيکان جوانان گوجه اي
در آرزوي پيکان جوانان گوجه اي
نويسنده: جواد ا...وردي
روايت پيدايش پول در فوتبال ايران
سال 1885 زماني بود که فوتباليست ها براي اولين بار پاداش گرفتند و فوتبال حرفه اي در انگلستان متولد شد. حضور و پيدايش پول در فوتبال انگلستان اولين جرقه هاي توفاني عظيم بود براي شکل گيري فوتبال به عنوان يک شغل و يک حرفه که بعدها تبديل به بازار بزرگي شد. امروزه صنعت فوتبال جزو 3 صنعت بزرگ جهان محسوب مي شود. ورود پول به فوتبال انگلستان و ساير نقاط دنيا باعث پيدايش دردسرهاي فراواني شد. در سال 1892 شرط بندي بين بازيکنان و تماشاگران غير قانوني اعلام شد. در نهايت در سال 1904، فدراسيون بين المللي فوتبال (فيفا)ــ متولي همه امور فوتبال جهان ــ رسماً به کار مشغول شد تا همه اعضاي آن در سايه قواعد و قوانين کلي بتوانند به پيشرفت فوتبال کمک کنند. امروزه فوتبال حرفه اي به عنوان يک تخصص و شغل و يک صنعت برجسته داراي بازار پررونقي است که بيش از 400 ميليون نفر را به خود مشغول کرده و در کنار بازارهاي راکد بين المللي حرف هاي زيادي براي گفتن دارد. تعداد اعضاي فيفا از تعداد اعضاي سازمان ملل بيشتر بوده و به قول آقاي سپ پلاتر رئيس فيفا: «فوتبال يک هديه خدادادي است.»
تاريخچه پيدايش پول در فوتبال ايران
بنز قرمز اولين پاداش در فوتبال ايران
چراغ اول پيدايش پول در فوتبال ايران با حضور بنز قرمز رنگ، زنگ بيداري فوتبال حرفه اي ايران بود تا با روشن شدن آن مديران و بزرگ تر ها باور داشته باشند که تلاش و کوشش فوتباليست ها در سايه پاداش و در نهايت دستمزد مي تواند فوتبال ما را به فوتبال تخصصي و حرفه اي نزديک تر کند. هر چند که پاداش ها بيشتر به صورت کمک به استخدام فوتباليست ها در شرکت و ادارات دولتي، قبولي در دانشگاه و معافي از خدمت سربازي خلاصه مي شد تا فوتباليست ها بعد از پايان دوران بازيگري آب باريکه اي به صورت حقوق بازنشستگي داشته باشند.
اولين قراردادهاي رسمي فوتبال
به طور مثال باشگاه استقلال طي قراردادي محضري و 2 ساله با پيش پرداخت 6 هزار تومان، 250 تومان حقوق ماهانه براي ملي پوشان و 200 تومان براي سايرين در نظر گرفته بود. هر چند در اين راه تک ستاره ها مبالغ بيشتري دريافت مي کردند.
پيکان، کعبه آمال فوتباليست ها
اتومبيل هاي پيکاني که با عوض کردن رينگ و لاستيک ها، شيشه هاي دودي، فرمان اتومبيل هاي مسابقه اي، عوض کردن صندلي ها و گذاشتن بيش از 8 عدد بلندگو در لاي درب ها، صندوق عقب و غيره به گونه اي کعبه آمال فوتباليست ها شده بود. بعدها اين حواله هاي اتومبيل پيکان بود که مديران ارشد باشگاه ها از آن به عنوان پاداش، پيش پرداخت و يا کادويي براي حضور بهترين ها در تيم هاي خود استفاده مي کردند. ديري نپاييد اتومبيل هاي بي.ام.و 2000 به سرعت برق ياد و خاطره اتومبيل پيکان را بين فوتباليست ها از ميان برد تا هر طوري شده صاحب يک اتومبيل بي.ام.و 2002 يا 320 بشوند.
پيش به سوي فوتبال پولکي
پول قلب ندارد
منبع:تماشاگر شماره 025
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}