15 وب سايتی كه دنيای وب را متحول كردند


 





 

نزدیک به سه دهه از راه ‌اندازی وب جهانی می ‌گذرد ، اما هیچ‌ کس به درستی از گستردگی و وسعت این پدیده بزرگ و متحول کننده آگاه نیست ؛ هرچند طی جدید ترین مطالعات ، برآورد محققان حاکی از وجود ۴۰ میلیارد صفحه وب در سطح جهان است . با وجود پیشرفت خیره‌ کننده در توسعه وب جهانی ،‌ بسیاری از ما پیشینه‌ و گذشته آن را به فراموشی سپرده ‌ایم اما کافی است نگاهی به دنیای ۱۵ سال قبل بیندازیم . آمازون یک رودخانه بزرگ در جنوب آفریقا و Ryanair نام خطوط هوایی ایرلند بود که به مکان‌ هایی پرواز می‌ کرد که هیچ‌ کس نامی‌ از آن نشنیده بود ؛ یاهو نیز واژه‌ ای برگرفته از سفر های گالیور بود و گوگل اشاره به رقم بسیار بزرگ ریاضی داشت ؛ eBay نیز نوعی خط نگارشی بود و ... اما امروزه هر یک از آنها قدرت بزرگی در دنیای وب محسوب می ‌شوند که نمی ‌توان از تحولی که در جهان اینترنت ایجاد کرده ‌اند به سادگی گذشت ؛ روزنامه معتبر و قدیمی‌ گاردین انگلیس پانزدهمین سال راه ‌اندازی وب ‌سایت خبری خود را جشن می‌ گیرد و به همین مناسبت اقدام به معرفی ۱۵ سایت برتر جهانی کرده است که به معنای واقعی کلمه ، دنیای وب را متحول کرده‌اند و در اینجا به آنها اشاره می شود .
وب سایت نزدیک به سه دهه از راه‌ اندازی وب جهانی می ‌گذرد ، اما هیچ‌ کس به درستی از گستردگی و وسعت این پدیده بزرگ و متحول کننده آگاه نیست ؛ هرچند طی جدید ترین مطالعات ، برآورد محققان حاکی از وجود ۴۰ میلیارد صفحه وب در سطح جهان است .
با وجود پیشرفت خیره ‌کننده در توسعه وب جهانی ،‌ بسیاری از ما پیشینه‌ و گذشته آن را به فراموشی سپرده ‌ایم اما کافی است نگاهی به دنیای ۱۵ سال قبل بیندازیم .
آمازون یک رودخانه بزرگ در جنوب آفریقا و Ryanair نام خطوط هوایی ایرلند بود که به مکان‌ هایی پرواز می ‌کرد که هیچ‌ کس نامی‌ از آن نشنیده بود ؛ یاهو نیز واژه‌ ای برگرفته از سفر های گالیور بود و گوگل اشاره به رقم بسیار بزرگ ریاضی داشت ؛ eBay نیز نوعی خط نگارشی بود و ....
اما امروزه هر یک از آنها قدرت بزرگی در دنیای وب محسوب می‌ شوند که نمی ‌توان از تحولی که در جهان اینترنت ایجاد کرده ‌اند به سادگی گذشت ؛ روزنامه معتبر و قدیمی‌ گاردین انگلیس پانزدهمین سال راه‌ اندازی وب‌ سایت خبری خود را جشن می ‌گیرد و به همین مناسبت اقدام به معرفی ۱۵ سایت برتر جهانی کرده است که به معنای واقعی کلمه ، دنیای وب را متحول کرده‌ اند و در اینجا به آنها اشاره می‌ شود:

eBay.com
 

▪راه‌اندازی : سال ۱۹۹۵ در آمریکا توسط "پیر امیدیار"
▪تعداد اعضا : ۱۶۸ میلیون نفر
▪نوع سرویس‌دهی: مرکز خرید و مزایده آنلاین
یکی از بزر‌گ ‌ترین وب‌سایت های اینترنتی که به کاربران امکان خرید و فروش هرکالایی را می ‌دهد ؛ شهروندان انگلیسی بیش‌تر از هر وب‌سایت دیگری به آن مراجعه می‌کنند ، به طوری که بیش از ۱۰ میلیون عضو انگلیسی دارد و دو سرویس پرداخت آنلاین paypal و skype متعلق به آن است .

wikipedia.com
 

▪راه‌اندازی : سال ۲۰۰۱ در آمریکا توسط " جیمی ‌ولز"
▪تعداد مراجعه‌کننده : ۹۱۲ هزار نفر در روز
▪نوع‌سرویس‌دهی : لغت‌نامه آنلاین
اگرچه اولین لغت‌نامه اینترنتی در جهان نیست ، اما نخستین لغت‌نامه رایگان آنلاین است که همه امکان دسترسی و ویرایش آن را دارند ،‌ به طوری که کاربران می‌توانند اقدام به تصحیح یا اضافه کردن مدخل کنند که در مدت چند ثانیه ،‌ نرم‌افزار لغت‌نامه را به‌روز می‌کند .

napster.com
 

▪راه‌اندازی : سال ۱۹۹۹ در آمریکا توسط " شاون فانینگ"
▪تعداد اعضا : ۵۰۰ هزار مشترک پولی
▪نوع سرویس‌ دهی : سایت اشتراک فایل
هدف اصلی دانشجوی دانشگاه بوستون آمریکا از طراحی این وب‌سایت ، به اشتراک گذاشتن فایل‌های موسیقی بود . اوج محبوبیت "نپ‌استر" در سال ۲۰۰۰ بود که بیش از ۷۰ میلیون نفر در آن عضویت رایگان داشتند ؛ اما ورشکستگی آن موجب شد تا پس از آن کاربران اقدام به پرداخت مبالغی برای دانلود قطعات موسیقی کنند .

youtube.com
 

▪راه‌اندازی : سال ۲۰۰۵ در آمریکا توسط " چاد هورلی " ، " جواد کریم " و " استیون چن"
▪میزان مراجعه : ۱۰۰ میلیون کلیپ در روز
▪نوع سرویس ‌دهی : سایت اشتراک ویدئویی
کارمندان سابق شرکت eBay فکر آن را نمی‌ کردند که با راه‌ اندازی این وب ‌سایت در فوریه ۲۰۰۵ آن را به یکی از محبوب ‌ترین سایت ‌های اینترنتی تبدیل کنند ، به طوری که اکنون روزانه ۱۰۰ میلیون کلیپ آن مورد تماشای کاربران قرار می ‌گیرد ؛ نمایش ویدیو های موسیقی قدیمی ‌و رخداد های ورزشی قرن هفدهم از امکانات ویژه آن است و علاوه بر آن ،" یوتیوب " محلی شناخته ‌شده برای بروز استعداد کارگردان ‌های آماتور است .

blogger.com
 

▪راه‌اندازی : سال ۱۹۹۹ در آمریکا توسط " ایوان ویلیامز"
▪تعداد اعضا : ۵/۱۸ میلیون نفر
▪نوع سرویس‌دهی : سیستم راه‌اندازی وبلاگ
در حال حاضر تعداد دقیق بلاگ‌های موجود در جهان مشخص نیست ، اما میلیون‌ ها بلاگ اکنون کاربران را وارد خانه‌ های شخصی آنلاین کرده‌ اند و در هر دقیقه یک بلاگ راه ‌اندازی می ‌شود و این انقلاب اینترنتی را باید مدیون blogger دانست که ایده اولیه بلاگ را در ذهن کاربران ایجاد کرد .

Friendsreunited.com
 

▪ راه‌اندازی : سال ۱۹۹۱ در انگلیس توسط استیو و جولی پانک هورست
▪ تعداد اعضا : ۱۵ میلیون نفر
▪ نوع سرویس‌دهی : وب سایتی برای گردهم آوردن همکلاسی‌ های قدیم
گرچه در ابتدای راه‌ اندازی تعداد مراجعان به این سایت به زحمت دو رقمی ‌می ‌شد ، اما محبوبیت آن چنان سریع افزایش یافت که در سال ۲۰۰۱ به علت میزان بالای مراجعه ، تنها سرور آن از کار افتاد . هم اکنون هزاران کاربر بطور همزمان از آن استفاده می ‌کنند و این نتیجه تلاش زوجی است که برای راه‌ اندازی آن ۱۸ ساعت در روز سختی کشیدند .

Drudgereport.com
 

▪راه‌اندازی : سال ۱۹۹۴ در آمریکا توسط " مت دراج"
▪میزان مراجعه : ۸ تا ۱۰ میلیون صفحه در روز
▪نوع سرویس‌دهی : سایت خبری
درابتدا تنها به عنوان بولتن خبری ایمیل کار خود را آغاز کرد ، اما اکنون به یکی از پرنفوذ ترین رسانه ‌های خبری در سیاست‌گذاری آمریکا تبدیل شده و در طول ۱۲ ماه گذشته بیش از ۵/۳ میلیارد مراجعه داشته است و اولین منبع آنلاین اخبار فوری به شمار می ‌آید .

Myspace.com
 

▪راه‌اندازی : سال ۲۰۰۳ در آمریکا توسط " تام اندرسون " و " کریس دی ولف"
▪تعداد کاربران : ۱۰۰ میلیون نفر
▪نوع سرویس‌دهی : سایت شبکه اجتماعی
از محبوبیت " مای اسپیس " همین بس که میزان مراجعه به آن در انگلیس از شبکه خبری BBC نیز بیش‌تر است . این وب سایت ۱۰۰ میلیون عضوی ، تمامی ‌ویژگی‌های جوامع اینترنتی را دارد و به کاربران امکان برنامه‌ریزی برای رخدادها را می‌دهد . " مای‌اسپیس " اکنون چهارمین وب ‌سایت پربیننده در جهان است که امکان آپلود و گوش‌ کردن به موسیقی را می‌دهد و اکنون ۲/۲ میلیون گروه موسیقی و خواننده جذب آن شده‌اند .

Amazon.com
 

▪ راه‌اندازی : سال ۱۹۹۴ در آمریکا توسط " جف بزوس"
▪ تعداد کاربران : بیش از ۳۵ میلیون نفر از ۲۵۰ کشور جهان
▪ نوع‌سرویس‌دهی : فروشگاه اینترنتی ، عمدتا کتاب ، CD ، DVD
بزرگ‌ترین فروشگاه کتاب جهان است که ابتدا " کادابرا " نام داشت ، اما نام آمازون به عنوان چیزی غیر قابل ‌توقف و بزرگ برای آن انتخاب شد که اکنون درآمد هفت میلیارد دلاری آن در سال به خوبی اثبات کننده نام آن است . موفقیت آمازون تا جایی پیش رفت که موسس آن در سال ۱۹۹۹ از سوی مجله آمریکایی " تایم " مرد سال جهان لقب گرفت .

Slashdot.org
 

▪راه‌اندازی : سال ۱۹۹۷ توسط "راب مالدا"
▪تعداد کاربران : ۵/۵ میلیون نفر در ماه
▪نوع‌سرویس‌دهی: وب‌سایت اخبار فناوری
یکی از وب ‌سایت ‌های شلوغ و پرترافیک جهان که امکان گفت ‌و گو و بحث برای متخصصان و دانشمندان را فراهم ساخته و منبع مرجع اخبار فناوری محسوب می‌شود . بیش ‌تر قسمت ‌های سایت توسط کاربران نوشته و تنظیم می ‌شود و برخی مواقع اظهارنظر های کاربران در خصوص یک موضوع ، از ۱۰ هزار مورد نیز می ‌گذرد .

Salon.com
 

▪راه‌اندازی : سال ۱۹۹۵ در آمریکا توسط "دیوید تالبوت"
▪تعداد کاربران: ۵/۲ میلیون تا ۵/۳ میلیون بازدیدکننده در ماه
▪نوع سرویس‌دهی : مجله اینترنتی
اولین وب‌ سایت جهان که به‌دست چند روزنامه ‌نگار و با هدف ترویج روزنامه‌ نگاری آنلاین راه‌ اندازی شد . مقالات و یادداشت‌ های این سایت در خصوص مرگ پرنسس دایانا و رسوایی اخلاقی بیل کلینتون همچنان در یادها‌ زنده است . استفاده از آن به صورت حق اشتراک است .

Craigslist.org
 

▪راه‌اندازی : سال ۱۹۹۵در آمریکا توسط " کریگ نیومارک"
▪میزان مراجعه : چهار میلیارد صفحه در ماه
▪نوع سرویس‌دهی : یک وب‌سایت ویژه برای جوامع شهری آنلاین
یکی از ساده ‌ترین وب‌سایت ‌های اینترنت است و البته یکی پرقدرت‌ ترین آنها . سادگی آن از این جهت است که تنها‌ یک تابلوی اعلانات رایگان است ، اما محبوبیت آن که قدرت ‌اش را چشمگیر ساخته است به خاطر مواردی از جمله اجاره آپارتمان ، فروش خودرو ، پیدا کردن کار ، گذراندن اوقات فراغت و غیره است . در این سایت به همگی سوالات پاسخ داده می‌شود و به طور کلی این سایت زندگی شهری را در آمریکا متحول کرده است .

Google.com
 

▪راه‌اندازی : سال ۱۹۹۸ در آمریکا توسط " لری پیج " و " سرگئی برین"
▪میزان مراجعه : یک میلیارد جست‌وجو در روز
▪نوع‌سرویس‌دهی : جست ‌و جوی اینترنتی ، منبع خبری و ....
هم اکنون ، نام گوگل به لطف شهرت بی ‌نظیر آن ، به عنوان یک فعل جدید در لغت‌ نامه آکسفورد قرار داده شده است .
گوگل بزرگ‌ ترین موتور جست‌ و جوی اینترنتی در جهان است که سریع‌ ترین رشد را در میان سایر شرکت‌ های جهان داشته و ارزش سهام آن اکنون فراتر از ۱۳ میلیارد دلار است ؛ سرویس ‌های متعدد پست الکترونیکی ( Gmail ) ، سرویس نقشه ( google map ) ، مقایسه قیمت ( froogle ) ، تلفن رایگان ( Google Talk ) و غیره ، آن را به دومین وب‌ سایت پر مراجعه جهان تبدیل کرده است .

Yahoo.com
 

▪راه‌ اندازی : سال ۱۹۹۴ در آمریکا توسط " دیوید فلیو " و " جری یانگ"
▪تعداد کاربران : ۴۰۰ میلیون نفر
▪نوع سرویس‌دهی : پورتال اینترنت و سازمان رسانه ‌ای
یاهو با ۴/۳ میلیارد صفحه مراجعه در روز ، بالاترین تعداد بازدیدکننده اینترنت را در جهان دارد . سرویس ‌های پیام فوری ، اخبار و ایمیل آن در جهان بالا ترین سطح محبوبیت را دارند و گوگل تنها رقیب جدی یاهو محسوب می‌ شود .

Easyjet.com
 

▪راه‌اندازی : سال ۱۹۹۵ در انگلیس توسط "هاجی لوآنو"
▪تعداد کاربران : ۳۰ میلیون مسافر در سال گذشته
▪نوع سرویس ‌دهی : هزینه خطوط هوایی
اولین مکان آنلاین برای رزرو بلیط هواپیما که در ابتدا تصور نمی ‌شد بتواند تعداد کافی مسافر برای پرواز هواپیماها تدارک ببیند . در این سایت علاوه بر رزرو بلیط ، می ‌توان هتل محل اقامت ، اجاره خودرو در شهر مقصد و دیگر خدمات مربوطه را به صورت آنلاین انجام داد .
منبع:وفاق
ارسال توسط کاربر محترم سایت : sajad2007