پيوند «دجال شناسي» با «مهدي شناسي»(1)
پيوند «دجال شناسي» با «مهدي شناسي»(1)
پيوند «دجال شناسي» با «مهدي شناسي»(1)
سخن از دجال در آموزه هاي سه دين يهوديت، مسيحيت و اسلام
جلوه هاي آخر الزماني دجال
طبق ديدگاه سوم، دجال داراي 3 گزاره اصلي است:
1.دجال داراي يك مصداق اصلي و ناشناس است كه هويت حقيقي اش تا زمان ظهور شناخته مي ماند و پس از ظهور براي همگان آشكار مي گردد؛
2.دجال داراي مصاديق فراوان فرعي است كه تمام پيروان دجال و دجال صفتان عالم را در بر مي گيرد؛
3.دجال داراي جلوه هاي گوناگون و رنگارنگي است كه با آن بيشتر مردم جهان را مي فريبد و آنان را از گرايش به آرمان هاي الهي منجي دور و گريزان مي سازد.
بر اساس اين ديدگاه، جلوه هاي آخر الزماني دجال را مي توان اين گونه برشمرد:
1.تسلط نظام مادي گرايي كه خود شامل تمام مظاهر فريبنده دنيوي (از ثروت جويي و زن پرستي و جاه طلبي تا شراب خوري و استفاده از مواد مخدر) مي گردد؛ نظامي كه چشم خدابين و معنويت گراي آن از اصل و اساس از بين رفته و چشم ظاهر بين و دنيا گراي آن به صورت افراطي گشوده شده است؛
2.تسلط نظام رسانه اي كه ابزار آن ماهواره ها، اينترنت، سينما، تلويزيون، موبايل و... است و بنيان كار آن بر فيلم ها و موسيقي هاي حرام با تكيه بر سكس و خشونت و لا ابالي گري استوار است؛ نظامي كه از طريق امواج ذهن و انديشه مردم جهان را در چنبره خويش گرفته و آنان را با تك چشم جادويي خويش سحر مي كرده و به هر سو كه مي خواهد، مي كشاند؛
3.فراگيري طاغوت سياسي، ناتوهاي فرهنگي و عرفان هاي دروغين نوظهور كه شامل ابر قدرت هاي شيطاني، لاوي هاي صهيونيستي، تيم هاي فراماسونري، كابالا، شيطان پرستي، رام اللّه و.... مي گردد؛ فرقه ها و گروه هايي اهريمني كه بر اركان قدرت و ثروت جهان چنگ انداخته و بيشتر مردم جهان را در جولان گاه فتنه و فساد خويش تار و مار ساخته اند.
1.دجال، ازنشانه هاي ظهور
يكي از نشانه هاي ظهور كه فراوان از آن سخن به ميان آمده«خروج دجال»است. اگر چه اين رخداد در شمار نشانه هاي حتمي ظهور ذكر نشده است، اما تعداد روايات آن در منابع روايي، به ويژه در منابع اهل سنت، به مراتب از تعداد روايات درباره نشانه هاي حتمي ظهور بيشتر است.
از روايات اسلامي استفاده مي شود كه دجال فرد ستم كار، دروغگو و پر تزويري است كه در آخر الزمان، مردم را گمراه خواهد كرد. البته در آموزه هاي سه دين يهوديت، مسيحيت و اسلام از دجال سخن به ميان آمده است. در رواياتي، از خروج «دجال»به عنوان نشانه هاي ظهور و در برخي ديگر از آن به عنوان يكي از «أشراط الساعه؛ نشانه هاي قيامت»ياد شده است. «فتنه انگيزي دجال»، در كتاب هاي اهل سنت بيشتر با عنوان يكي از «نشانه هاي بر پايي قيامت»معرفي شده است، اما منابع روايي شيعه، اغلب از آن به عنوان حادثه اي مهم و فراگير كه هم زمان با ظهور حضرت مهدي(عج) رخ خواهد داد، در شمار «نشانه هاي ظهور» ياد كرده اند.
2.ويژگي و نشانه هاي دجال
اصبغ بن نباته از حضرت علي(ع) پرسيد:«يا اميرالمومنين! دجال كيست؟»آن حضرت فرمود: «... بدبخت كسي است كه او را تصديق كند و خوشبخت آن است كه او را تكذيب كند.»
1.چشم راستش كور شده [از اصل خلقت، چشم راست ندارد؛ به گونه اي كه گودي حدقه اش نيست] و چشم ديگرش در وسط پيشاني است و مانند ستاره صبح مي درخشد، در آن، گوشت بسته شده اي است كه با خون در آميخته است؛
2.ميان دو چشمش نوشته است: «كافر»كه هر با سواد و بي سوادي آن را مي خواند؛
3.در درياها فرو مي رود و آفتاب با او مي گردد؛
4.مقابل او كوهي از دود و عقبش كوهي سپيد است كه مردم تصور مي كنند طعام است؛
5.در زمان قحطي سختي خروج مي كند، در حالي كه بر مركبي خاكستري سوار است؛
6.هر قدم از مركب او يك ميل است و زمين منزل به منزل زير پايش نور ديده مي شود و بر آبي نگذرد جز آن كه فرو رود و جاي آن تا روز قيامت خشك بماند؛
در آموزه هاي سه دين يهوديت، مسيحيت و اسلام از دجال سخن به ميان آمده است. در رواياتي، از خروج «دجال» به عنوان نشانه هاي ظهور و در برخي ديگر از آن به عنوان يكي از «أشراط الساعه؛ نشانه هاي قيامت» ياد شده است.«فتنه انگيزي دجال»، در كتاب هاي اهل سنت بيشتر با عنوان يكي از «نشانه هاي بر پايي قيامت» معرفي شده است.
7.به آوازي كه تمام جن و انس و شياطين در شرق و غرب عالم آن را مي شنوند، فرياد كند: «اي دوستان من، نزد من آييد. منم آن كه آفريد و تسويه كرد و تقدير كرد و رهبري نمود. منم پروردگار شما!»؛
8.دشمن خدا دروغ مي گويد. او يك چشمي است كه غذا مي خورد و در بازارها راه مي رود. به راستي كه پروردگار شما نه يك چشم است، و نه غذا مي خورد، نه راه مي رود و نه زوال دارد. و برتر است از اين اوصاف؛ برتري بزرگي!
9.آگاه باشيد بيشتر پيروانش در آن روزگار، ناپاك زادگانند.
10.خداوند او را در شام بر سر گردونه اي كه آن را «افيق»نامند، به دست كسي كه عيسي(ع) پشت سرش نماز مي خواند، هنگامي كه سه ساعت از روز جمعه گذشته باشد، خواهد كشت. آگاه باشيد كه پس از آن، حادثه بزرگ واقع خواهد شد و آن خروج دابه از زمين است.
از نكات شگفت آور و تأمل برانگيز در انبوه روايات شيعه و سني، ارتباط بسيار شديدي است كه بين دجال و يهود مطرح شده است؛ چنانچه در روايات آمده است: «بيشتر پيروان دجال يهودي ها هستند».
نكته مهم تر اين كه فضاي بيشتر روايات در بر شماري ويژگي هاي دجال، فضايي كنايي و استعاري است كه سمبل ها و كدهايي رمزگونه را براي شناسايي دجال فرا روي مخاطبان خويش مي گشايد. چنين فضايي بيش از هر چيز نيازمند دقت و تأملي فراوان و تحليل هاي عميق و دقيق بر اساس كياست و زيركي هاي مومنانه است؛ چنانچه پيامبر اعظم(ص)براين مهم تأكيد ورزيده و فرموده است: ويژگي هاي دجال را برايتان گفتم تا در آن بينديشيد و به حقيقت آن راه يابيد و آن گاه بر ضد او عمل نماييد. آيندگان خويش را از فتنه دجال با خبر سازيد و يكديگر را بدان يادآور شويد!!!پس همانا فتنه دجال، سخت ترين فتنه ها و شديدترين آزمايش هاست.
منبع:نشريه روشنان، شماره12
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}