لبخند را فراموش نکنيد
لبخند را فراموش نکنيد
لبخند را فراموش نکنيد
تاثير شاد بودن پدر و مادر بر کودک
گاهي پدر و مادر بودن طاقت فرسا مي شود و آنها حس مي کنند در حلقه اي گير افتاده اند که هر روز بايد وظايف تکراري را انجام دهند، با کودکان سر و کله بزنند، سرکار بروند و کارهاي خانه را انجام دهند و در آخر هيچ کس هم از آنها قدرداني نمي کند و به نظر مي رسد که توقع بچه ها هم مدام بيشتر مي شود. با وجود اين، مي توان پدر و مادر بودن را با لذت و خوشي همراه کرد. به اين ترتيب، مي توانيد با انجام دادن کارهاي روزمره و رسيدگي به بچه ها از زندگي خانوادگي و بودن کنار فرزندانتان لذت ببريد.
از طرفي پدر و مادر بودن هم لذت هاي خاص خودش را دارد که منحصر به اين وظيفه است و پدر و مادرها حاضر نيستند لذتي که از ديدن شادي و لبخند و سلامت فرزندشان مي برند را با چيز ديگري عوض کنند. پژوهشي در دانشگاه پرينسون در آمريکا نشان داده که بسياري از پدر و مادرها به وظايف شان مانند کارهاي خانه نگاه مي کنند و به همان اندازه اي که از کارهاي خانه لذت مي برند، از آنها نيز لذت مي برند و با توجه به اينکه کودکان مايه افتخار و غرور ما نيز هستند، پرسش اين است که چطور از اين وظيفه سخت و سنگين لذت ببريم؟
اگر گاهي از مادر و پدر بودن خسته مي شويد و با خودتان مي گوييد کاش مجرد بوديد يا بچه نداشتيد، احساس گناه نکنيد، زيرا، اين حالت کاملا طبيعي است. در اينجا روش هايي براي لذت بردن از زندگي خانوادگي تان را مي خوانيد:
عشق را در زندگي مشترک زنده نگه داريد
اين است که آگاهانه براي هم وقت بگذاريد و بکوشيد هر چه بيشتر در کنار هم باشيد.
دوست پيدا کنيد
اگر در آخر هم حرف هايتان به بچه ها کشيده شود، اشکالي ندارد. بکوشيد با دوستي که چند سال است نديده ايد، قرار ملاقات بگذاريد. اين کار و دانستن درباره کسي که چند سال از او بي خبر بوده ايد، هيجان انگيز و جالب است. در ضمن دوستان مجرد خود را هم فراموش نکنيد. رفت و آمد با دوستان مجرد شما را از حال و هواي زندگي مشترک و بچه ها و مشکلات آنها بيرون مي آورد و روحيه تان را عوض مي کند.
براي بچه ها خيلي برنامه نگذاريد
اگر فرزندتان را در چند کلاس ثبت نام کرده و به محض اتمام يک کلاس او را به کلاس ديگر برسانيد، هم او را کلافه و خسته مي کنيد و هم خودتان را. اگر به اين شيوه ادامه دهيد، خواهيد ديد که همه وقت تان به رانندگي و رساندن فرزندان تان به کلاس هاي گوناگون مي گذرد. اين شيوه به کودکان و شما استرس فراواني را تحميل مي کند. به فرزندتان اجازه دهيد درباره اوقاتش تصميم بگيرد.
با هم کار کنيد
فقط بگوييد «نه»
کودکان دورانديش نيستند. آنها هرچه بخواهند را در همان لحظه به جديت مي خواهند. اگر از همان ابتداي کودکي ياد بگيرند که گاهي بايد «نه» بشنوند و همه خواسته هاي شان قابل انجام نيست، دست از لجاجت برمي دارند و اين کار به شما کمک مي کند تا پدر و يا مادري با اعتماد به نفس و راضي باشيد. البته، دقت کنيد که بيش از حد از کلمه «نه» استفاده نکنيد؛ براي مثال اگر مي خواهيد شام درست کنيد و دختر کوچک تان از شما مي خواهد با او مار و پله بازي کنيد، به جاي اينکه بگوييد «نه»، نمي توانم، بگوييد باشد. بعداً بازي مي کنيم». اين کار جلوي پيش آمدن يک جر و بحث و بهانه گيري را مي گيرد و کودک تان چيزي در ذهن دارد که مي تواند انتظارش را بکشد. خاطرنشان کنيد که نبايد نق نق کند و شما هم به قول تان وفا کنيد.
واقع بين باشيد
منبع:دنياي سلامت شماره 48
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}