تلويزيون هاي « ال سي دي» و پلاسما تفاوت دارند


 






 
امروز بيشترين سهم توليد تلويزيون به فناوري « ال سي دي» و « ال اي دي» و پلاسما اختصاص يافته است.
در گذشته يي نه چندان دور خريد تلويزيون با اندازه هاي بزرگ براي افراد يک رؤيا بود، در حالي که امروزه امري عادي است، اما هنوز هم پس از گذشت چند سال بيشتر مرد م طرز عملکرد و تفاوت تکنولوژي هاي پلاسما و « ال سي دي» را نمي دانند. خواند ن اين مقاله به شما براي گزينش بهتر و مناسبت تر در خريد اين تکنولوژي هاي روز کمک مي کند.

معرفي تکنولوژي ها
 

پنل تلويزيون هاي پلاسما و « ال سي دي» و « ال اي دي» تقريباً مشابه هستند. در پنل پلاسما فناوري قديمي تري است. هر نقطه (پيکسل) روي صفحه به صورت حباب شيشه يي با پوشش فسفر بسيار ريزي که با انواعي از گاز پر شده است از سه سلول با رنگ هاي اصلي تشکيل شده که با عبور جريان الکتريکي مناسب با تصوير از هر کدام از اين سلول ها، نور متساعد شده از هر رنگ و تداخل آن ها با هم رنگ هاي ترکيبي و اصلي تصوير را تشکيل مي د هد. در پنل « ال سي دي» که فناوري جديدتري است هر پيکسل از سه سلول با رنگ هاي اصلي ولي از جنس کريستال مايع تشکيل شده که پس از عبور هر سلول کريستال متناسب با جريان پلاريزه شده و رنگ هاي تصوير را مي دهند. ولي به دليل اين که اين سلول ها نوري از خود ساتع نمي کنند با قرار داد ن يک صفحه ي نوراني پشت پنل تصوير تشکيل مي شود. در «ال اي دي» اين منبع نور مجموعه يي از « ال سي دي» هاست که گرمايي ساتع نمي کنند و بهترين تکنولوژي در اين زمينه است.

روشنايي تصوير
 

در « ال سي دي» از يک منبع نوري جداگانه براي ايجاد نور استفاده مي شود که مي توان ميزان نور آن را به ساد گي با توجه به محيطي که تلويزيون در آن قرار دارد، کم يا زياد کرد. در صورتي که در پلاسما هر سلول نور مورد نياز خود را توليد مي کند. به همي خاطر در محيط هاي پرنور و در فضاي آزاد ممکن است ديد ن تصاوير تلويزيون هاي پلاسما اند کي سخت تر باشد. به همين خاطر فروشند گان تلويزيون پلاسماها را در محيط هاي تاريک تر قرار مي د هند و ال سي دي ها را در نور و روشنايي مي گذارند.

کنتراست (درجه اختلاف ميان تاريک ترين و روشن ترين رنگ)
 

کيفيت رنگ و تضاد رنگ ها در پلاسما خيلي بهتر از « ال سي دي» است. دليل اين است که نقاط با رنگ مشکي به دليل خاموش بود ن هر پيکسل بطور کامل سياه ديده شده و رنگ ها برجسته تر و شفاف تر ديده مي شوند و رنگ هاي روشن تر را نيز بهتر نشان مي د هد. اما در « ال سي دي» به دليل وجود صفحه نوراني پشت پنل عبور پرتوهاي نوراني از لاي پيکسل ها به وجود آورد ن تصوير با کنتراست بالا را مشکل کرده زيرا در هر صورت مقداري نور از بين پيکسل ها نشت کرده و سياهي کامل را از بين مي برد. در « ال اي دي» نشت نور تقريباً وجود ندارد که باعث مي شود نقاط سياه را تاريک تر توليد کند که براي چشم عميق تر به نظر مي رسد.

زاويه ديد
 

در مدل هاي اوليه يکي از مشکلات « ال سي دي» زاويه ي ديد بود. وقتي که شما از کناره ها به تصوير تلويزيون نگاه مي کرديد، سطح روشنايي و رنگ، متفاوت ديده مي شد. در مورد تلويزيون هاي پلاسما اين مسأله وجود ندارد و هرچه از پلاسما دورتر شويد تصوير واضح و نمايان است. همچنين تصوير روي پلاسما بعدي و عميق تر به نظر مي آيد. تصاوير در تلويزيون هاي « ال سي دي» اند کي تخت تر به نظر مي رسند. در « ال اي دي» ها اين مشکل حل شده و تصاوير مثل پلاسما داراي عمق هستند.

وزن
 

« ال سي دي» سبک تر از پلاسما در سايز مشابه است که حمل و نقل آن را آسان تر کرده و جهت نصب روي ديوار نيز مناسب تر است. چون در « ال سي دي» براي صفحه ي نمايش از پلاستيک و در پلاسما از شيشه استفاده مي شود، البته اين يک مزيت براي پلاسما است که ضربه به صفحه ي نمايش آن ، آن را خراب نمي کند. در حالي که در « ال سي دي» ضربه ممکن است بر روي صفحه لک و خش ايجاد کند. « ال اي دي» نيز بسيار سبک است.

وضوح
 

هر سه فناوري وضوح هاي بالايي را پشتيباني مي کنند. با اين تفاوت که در « ال سي دي» و « ال اي دي» هايي با اندازه ي کوچک هم امکان ايجاد وضوح هاي بالا وجود دارد، اما در پلاسما وضوح هايي فوق العاده بالا تنها در اندازه هاي بزرگ پنجاه اينچ به بالا يافت مي شود. فقط بايد جهت آنتن درست انتخاب شود يا حدالامکان از ديش براي گرفتن هشت کانال تلويزيوني کشور استفاده کرد، چرا که با وجود وضوح تصوير در اين تلويزيون ها مشکلات کانال ها به وضوح قابل تشخيص است.

قيمت
 

شايد بزرگ ترين مزيت پلاسما نسبت به « ال سي دي» و « ال اي دي» قيمت مناسب تر آن باشد. مخصوصا در تلويزيون هايي با سايز بزرگ که معمولاً سايزهاي بزرگ پلاسما ارزان تر از « ال سي دي» در همان سايز است. مسأله ي ديگر اين که تلويزيون پلاسما از سايز 42 اينچ تا 63 اينچ را در بر مي گيرد که اين سايز ها ارزانتر از « ال سي دي» است، اما چنانچه بنابه سليقه تلويزيون با سايز زير 42 اينچ مورد نياز باشد. در اين صورت« ال سي دي» اين نياز را برآورده مي کند. « ال اي دي» نيز به دليل جديد تر بود ن تکنولوژي و عرضه ي تازه ي آن در بازار در حال حاضر بسيار گران است و براي کشورهايي که هزينه انرژي در آن ها بالا است مقرون به صرفه به نظر مي آيد.

مصرف انرژي
 

« ال سي دي» به خاطر منبع نور جداگانه يي که دارد، براي توليد نور، انرژي زيادي صرف نمي کند (البته اگر روشنايي تصوير را کم کنيد).
« ال اي دي» انرژ بسيار کمتر از « ال سي دي» مصرف مي کند، زيرا منبع نور آن از مجموعه يي از « ال اي دي» ها تشکيل شده و « ال اي دي» نيز براي روشن شد ن انرژي بسيار کمي طلب مي کند. پلاسما انرژي بيشتري مي طلبد که معمولاً دو برابر « ال سي دي» است. البته مصرف انرژي پلاسما چندان هم بالا نيست که نگران کننده باشد.

طول عمر
 

طول عمر « ال اي دي» بسته به مدت زماني است که ميزان نور پس زمينه ي آن ها به نصف کاهش پيدا کند. در پلاسما به خاطر اين که وظيفه ي توليد نور بر عهده ي هر سلول است و اين کار از طريق فسفرهاي داخل آن صورت مي گيرد، نيمه عمر پلاسما را مدت زماني در نظر مي گيرند که درخشند گي اين فسفر ها به نصف کاهش پيدا کند. در هر دو مدل معمولاً طول عمر شصت هزار ساعت است. يعني اگر تلويزيون 24 ساعته روشن باشد، هفت سال طول مي کشد تا شصت هزار ساعت را پر کند.
منبع:7 روز زند گي شماره 108