ویاگرا، محرک توانایی جنسی


 





 
اختلال نعوظ را عدم توانایی در رسیدن یا نگهداشتن نعوظ کافی برای رضایتمندی از عملکرد جنسی می‌دانند. این اختلال اغلب تاثیر عمیقی بر روابط زناشویی، کیفیت زندگی و اعتماد به نفس کلی شخص می‌گذارد.اختلال نعوظ اغلب مشکلی شایع در مردان است و ویاگرا دارویی است که غالبا برای درمان این اختلال مورد استفاده قرار می گیرد . در این نوشتار سعی شده است، اطلاعاتی جامعی راجع به این دارو، به شما خواننده محترم ارائه گردد.
ویاگرا برای اولین بار برای درمان آنژین صدری(بیماری قلبی) مورد استفاده قرار گرفت كه طی آن افزایش erect شدن آلت تناسلی مردان مشاهده شد كه از آن به بعد از 27 مارس 1988 به عنوان اولین داروی impotence در آمریكا استفاده شد. ویاگرا نام تجارتی داروی سیلدنافیل میباشد .این دارو به مردانی كه دچار اختلال نعوظ می باشند كمك میكند تا توانائی جنسی خود را باز یابند و در واقع این دارو پایه اصلی تمامی داروهایی است كه در این زمینه در بازار دارویی وجود دارد .
در مورد اغلب بیماران درمان با قرص 50 میلی گرمی اغاز میگردد.حتی در صورت استفاده از ویاگرا باز هم جهت ایجاد نعوظ احتیاج به تحریكات فیزیكی و ذهنی و تمایل بیمار به ایجاد نعوظ وجود دارد .
مصرف این قرص بدون تحریك جنسی معمولا هیچ اثری ندارد و برای اثر آن حتما باید تحریكات جنسی وجود داشته باشد.
این قرص به راحتی و به سرعت از دستگاه گوارش جذب می شود. ویاگرا توسط آنزیمهای كبدی متابولیزه می شود و كبد و كلیه در دفع آن نقش دارند.اگر به همراه یك رژیم غذایی پر جرب استفاده شود باعث كاهش جذب و سرعت اثر و غلظت آن در خون می شود.

ویاگرا : بی خطر نیست
 

بسیاری از كارشناسان آگهی های تلویزیونی شركت های دارویی تولیدكننده داروهای ضد ناتوانی جنسی مانند وایاگرا در جهان را علت اصلی روی آوردن جوانان به مصرف این داروها می دانند.
هرچند این دارو بدون نسخه پزشك نباید استفاده شود اما در تلویزیون های خارجی و بسیاری از سایت های اینترنتی تبلیغ شده و فروش اینترنتی هم دارد به طوری كه در فاصله بین سال های 1999 تا 2001 نزدیك به 1میلیارد دلار فروش داشته است.
وایاگرا در اصل برای مردان سالمندای كه دچار مشكلات جنسی هستند، تولید شده بود. اما آمارهای اخیر حاكی از آن است كه از هنگام ورود این دارو به بازار در سال1998 تعداد موارد تجویز آنها برای افراد زیر 45 سال، 300 درصد افزایش یافته است.
حتی بسیاری از مردان جوان كه دچار هیچ مشكلی هم نیستند، اذعان می كنند كه به مصرف تفریحی این دارو روی آورده اند. اما آیا مصرف چنین داروهایی به خصوص در درازمدت خطری برای سلامتی مردان جوان ندارد؟
در حال حاضر اجماع نظری در این مورد وجود ندارد. امروزه این دارو كه اسامی عامیانه ای هم پیدا كرده ، مثل(آقای آبی)
Mr. Blue ( سکستازی Sextasy به تركیب وایاگرا و اكستازی می گویند و ویتامین v از سوی بسیاری از افراد به صورت تفریحی مصرف می شود و این در حالی است كه این داروها اصولاً برای مصارف تفریحی طراحی نشده اند.

8 توصیه مهم درباره وایاگرا
 

* استفاده از این دارو در افراد مسن ، خصوصا كسانی كه از داروهای خاصی مثل نیترات ها ( كه در داروهای بیماران قلبی استفاده می شود) استفاده می كنند، باید با نظر مستقیم پزشك مربوطه و تجویز او صورت گیرد ، در غیر این صورت می تواند مخاطره آمیز باشد.
* در صورتی كه نعوظ بیشتر از 4 ساعت به طول انجامد، بدلیل احتمال آسیب به آلت تناسلی، مراجعه پزشك ضروری است.
* مصرف سیلدنافیل در بیماران مبتلا به اختلالات خونریزی دهنده یا زخم معده و دوازده بایستی با احتیاط صورت گیرد.
* در صورتی كه در خلال فعالیت جنسی علائمی مثل منگی ، گیجی ، تهوع ، یا دردهای قلبی ( درد سینه، احساس سفتی و فشار در سینه، كرختی ، گزگز و درد در قفسه سینه یا شانه و فك تحتانی ) درمصرف كننده پدید آمد، از ادامه فعالیت جنسی باید خودداری كرد و سریعا به پزشك مراجعه كرد.
* مصرف بیشتر از یك قرص سیلدنافیل در روز توصیه نمی شود.
* در صورت مصرف اتفاقی بیش از مقادیر توصیه شده، بیمار را باید سریعا ً به بیمارستان منتقل كرد.
* دارو را باید دور از نور و رطوبت در دمای زیر 30 درجه سانتیگراد، درون جعبه در بسته نگهداری كرد.
* با توجه به احتمال بروز عوارض قلبی شدید ناشی از مصرف این دارو توصیه می شود كه فقط تحت نسخه پزشك مصرف شود. مهم ترین توصیه این است : هیچگاه از سر تفنن یا كنجكاوی این دارو را مصرف نكنید.

برخی از عوارض جانبی شایع ویاگرا
 

سردرد، قرمزی و احساس گرما در صورت و قسمت فوقانی، ناراحتی معده، آبریزش بینی، عطسه های مكرر،تغییرات بینائی و آبی رنگ به نظر رسیدن اجسام

موارد منع مصرف
 

در صورتی كه از نیتروگلیسیرین یا داروهای نیتراتی زیر استفاده كنید نباید از ویاگرا استفاده كنید
*ایزوسورباید مونونیترات
* ایزوسورباید دی نیترات
* قرصها یا اسپری زیر زبانی نیتروگلیسیرین
* نوارها و برچسبهای ترابوستی نیتروگلیسیرین
* اگر شما از ویاگرا استفاده می كنید و دچار درد قفسه سینه شدید به پزشك مراجعه كنید

تداخلات دارویی
 

برخی از داروها باعث تغییر اثربخشی و عوارض این دارو می شوند، برای مثال داروهای قلبی حاوی نیترات ، سایر داروهای مورد استفاده برای اختلال نعوظ ، برخی داروهای ضد ایدز، سایمتیدین، فنوباربیتال، كارباماز پین، ریفا مپین با سیلدنافیل تداخل اثر دارند و مصرف همزمان آنها باید بسیار با احتیاط صورت گیرد.
نیتروگلیسیرین یا داروهای نیتراتی مانند ایزوسورباید، مونو نیترات ایزوسورباید، دی نیترات، قرص ها یا اسپری زیر زبانی نیتروگلیسیرین نوارها و برچسب ترابوستی نیترو گلیسیرین، نیز منع مصرف همزمان با این دارو را دارند.
منبع:تبیان
ارسال توسط کاربر محترم سایت :mardedarya405