نسل نو سامانه حفاظتي کنترل مرزها


 






 
مرزهاي مشترکي که کشورهاي دنيا با يکديگر دارند آن ها را مجاب مي کنند تا در کنار احترام متقابل، به صيانت از خاک و منافع ملي خود بپردازند و ايالات متحده که خود از متجاوزان به مرزها بوده يکي از کشورهايي است که به دليل گستردگي خاکش داراي مرزهاي طولاني از جمله با کانادا و مکزيک است. مهندسان اين کشور به تازگي سيستمي حفاظتي را ابداع کرده اند که قادر است به صورت هوشمند از 3600 کيلومتر مرز خاکي اين کشور حفاظت کند. نيروهاي ويژه حفاظت از مرزهاي ايالات متحده که در مرز مشترک و طويل با مکزيک در حال کشيک هستند تا پيش از اين حس گر هاي حساس به اشياء متحرک استفاده مي کردند امّا اين حس گرها مشکلاتي هم دارند که مثلاً اگر گله اي از حيوانات از آن جا عبور کنند، آن ها را شناسايي مي کنند و اين کار سبب شده تا وقت و بي وقت با وجود اين سنسورها به سرکشي هاي محلي هم دست بزنند. تکنولوژي جديد به آن ها کمک مي کند تا پيشاپيش از آن چه قرار است در مرزها رخ بدهد خبردار شوند. اين دستگاه توسط شرکت حفاظتي مرزي بوئينگ به اسم شبکه SBinet طراحي شده که به عنوان بزرگ ترين مجموعه توليد کننده اين ادوات پيشرفته در دنيا محسوب مي شود.
براي اين کار در فواصيل نزديک به هم دکل هايي نصب مي شود که داراي حس گر و لرزه نگار بوده و کوچک ترين حرکت، صدا و يا لرزشي را شناسايي نموده و به مرکز فرماندهي پيغامي ارسال مي کند. سپس مأمور شيفت مربوطه دوربين ها را فعال کرده و شروع به رؤيت محل مي کند. در بهار امسال شرکت امنيتي بوئينگ اين سيستم را در نخستين سايت خود با نام توسان آزمايش کرده است. «مارک بورکوفسکي» مديرعامل بخش حافظت از مرزهاي شرکت مي گويد: در مرحله بعدي کار، مهندسان ما به آريزونا خواهند رفت و در آن جا دستگاه ها را نصب کرده و سپس اقدام به تصحيح خطاهايشان مي کنند و تا پاييز امسال کمپاني تخمين مي زند که بتواند سايت هايي 50 کيلومتري را تحت پوشش قرار داده و تا پايان سال آينده کل مرزهاي ايالات متحده را به اين سيستم مجهز کند. يکي از افسران تيم هاي حفاظتي مرزي است در اين خصوص مي گويد: اين سيستم به ما کمک مي کند تا بتوانيم از ورود غير قانوني مهاجران و کارگران مرزي جلوگيري کنيم و حتي متوجه شويم که آن ها سلاح حمل مي کنند يا نه.

مرحله 1 شناسايي:
 

در اين بخش دکل نصب شده هرگونه لرزش يا صدايي را توسط حس گرهاي بسيار دقيقي که روي زمين دارد شناسايي مي کند. اين کار توسط حس گرهاي مغناطيسي صورت مي پذيرد که حتي قادر به شناسايي تکه هاي فاز و خودرو نيز هستند.

مرحله 2 اعلام خطر ورود فرد ناشناس:
 

پرتوهايي که در حال اسکن کردن محل هستند با شناسايي جسمي به مرکز فرماندهي اطلاع مي دهند و افسر مربوطه درخواست فعال شدن دوربين را براي مطلع شدن از ماجرا، صادر مي کند.

مرحله 3 تصويربرداري:
 

دوربين هاي قرار گرفته روي دکل ها قادرند مسافتي حدود 40 کيلومتر را پوشش دهند و بر همين منوال روي جسم مورد نظر زوم کرده و شروع به تصويربرداري مي کنند.

مرحله 4 بازداشت کردن:
 

سپس مرکز فرماندهي اعلام ارسال نيرو به منطقه مورد نظر براي بازداشت متخلفين را مي کند و در اين حين دوربين ها همچنان در حال مراقبت از ساير بخش ها هستند.

منبع: ماهنامه نوآور / شماره 70